Problemer med at finde nvme drev efter skift af CPU

Diverse d.  21. september. 2018, skrevet af _Letni
Vist: 511 gange.

_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-09-2018 15:31:26
Svar/Indlæg:
2757/215

Hejsa er der nogen der kan hjælpe mig da jeg står og har været ved at skifte CPU i min PC og efterfølgende resettet CMOS

Og efter dette kan jeg ikke få den til at finde mit nvme drev


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-09-2018 15:33:09
Svar/Indlæg:
2757/215

Specs på min PC står i profilen



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af _Letni d. 21-09-2018 15:34:02.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-09-2018 15:37:23
Svar/Indlæg:
2757/215

Og det skal siges at det er selvom jeg har sat den til AHCI



Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
21-09-2018 15:53:09
Svar/Indlæg:
5126/1129

En Samsung 950 Pro bruger ikke SATA interface, og derfor heller ikke AHCI.

I din BIOS skal du nok lede efter en indstilling omkring PCIe, (jeg mener ikke du har et NVMe stik direkte på dit bundkort??), hvor du sandsynligvis kan vælge mellem NVMe og SATA. Den skal der stå til NVMe.

Samme gør sig iøvrigt gældende, HVIS dit bundkort har et NVMe stik alligevel. På ældre chipsæt er det (næsten) altid SATA der er default valgt ved en reset, da det var det mest almindelige dengang det blev udgivet.

Hvis dit drev sidder i en PCIe port, så må du jo bruge en adapter af en eller anden type. Har du der mulighed for at tvangsindstille den til NVMe? Jeg rodede selv med nøjagtig samme problem, da jeg i sin tid købte min Samsung 950 Evo til mit Z97 bundkort (samt en adapter), og også hos mig var SATA default, og intet dukkede op ved POST (eller i windows) omkring mit NVMe drev.



_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-09-2018 16:02:37
Svar/Indlæg:
2757/215

Det skal siges at det sidder i en pcie adabter



Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
21-09-2018 16:05:10
Svar/Indlæg:
5126/1129

Uanset hvad, så skal du finde den indstilling i BIOS (eller på din adapter) der muliggør skiftet fra SATA til NVMe  🙂



_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-09-2018 20:22:20
Svar/Indlæg:
2757/215

PT kører jeg nu på en midlertidig løsning i form af en SATA SSD


Og så går jeg igang med at kigge på det imorgen eller overmorgen så jeg kan få den op og køre med NVME drevet



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af _Letni d. 21-09-2018 20:23:35.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-10-2018 21:49:23
Svar/Indlæg:
2757/215

Ja jeg har stadigg ikke fået den til at boote fra mit nvme drev. Og den burde gøre det da den har gjordt det før



_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-10-2018 14:32:03
Svar/Indlæg:
2757/215

Så er man kørende fra NVME drevet



Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
04-10-2018 16:02:55
Svar/Indlæg:
5126/1129

Og hvordan gjorde du så?



_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-10-2018 20:57:26
Svar/Indlæg:
2757/215

Alt hvad der kunne sættes til AHCI satte jeg til AHCI og så inde i bboot menuen satte jeg den til at boote fra Samsung 950 pro (Mit NVME drev)



_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-10-2018 14:29:25
Svar/Indlæg:
2757/215

Slet bbare tråden da problemet er løst.