Langsom SSD?

HDD/SSD d.  12. april. 2019, skrevet af killman
Vist: 645 gange.

killman
 
Superbruger
Tilføjet:
12-04-2019 11:52:12
Svar/Indlæg:
160/57

Hej 

Jeg er begyndt at have problemer med langsom opstart i Windows 10. Min PC hænger meget længe på windows logoet og den lille prikkede cirkel, selvom det er en helt frisk installation. Når først desktoppen viser sig tager det blot nogle sekunder, så jeg er ikke helt sikker på, hvad der er galt.


Jeg synes også min skrive hastighed virker lav, når jeg kopierer til drevet, da den ligger på mellem 5-40 mb/s, og nogle gange kører op på omkring 80-100 mb/s.

 

Jeg kom til at rode med nogle ting i min bios for nogle måneder siden, hvor jeg blandt andet kom til at boote fra et andet drev. Kan jeg have fucked noget op der?

Er min SSD ved at dø eller kan der være andet som forsager disse problemer?

 

På forhånd tak for hjælpen :)



Tråden blev redigeret 3 gange, sidst af killman d. 12-04-2019 11:57:03.
freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
12-04-2019 11:58:41
Svar/Indlæg:
6183/473

Kør CrystalDiskMark eller ATTO på den og se om den yder normalt til at starte med. Det er også muligt du har ændret noget i Windows eller installeret et program/driver der ikke fungerer optimalt.



killman
 
Superbruger
Tilføjet:
12-04-2019 12:24:11
Svar/Indlæg:
160/57

Tak, her er en test. Ved ikke om jeg har valgt de rigtige settings, kunne ikke lige umiddelbart finde en "how to", men sig til, hvis du skal have nogle andre settings.
 




freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
12-04-2019 12:31:57
Svar/Indlæg:
6183/473

Du skriver intet om hvad det er for en SSD. Jeg vil dog sige at den skrive hastighed i Seq Q32T1 er lige lav nok, modeller der er så langsomme findes, så det kommer jo an på modellen, men 400 læse hastighed og 120 skrive hastighed virker lidt underligt.



killman
 
Superbruger
Tilføjet:
12-04-2019 12:40:36
Svar/Indlæg:
160/57

Okay, hvor kan jeg se hvilken harddisk mit C-drev kører på? Har en del drev i og det længe siden jeg installerede dem, så jeg er ikke helt sikker på hvad der er hvad. Det kan enten være Kingston eller et af det 120 gb intel drev. Hælder dog til at det skulle være Kingston SHF...




Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af killman d. 12-04-2019 12:41:15.


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
12-04-2019 12:42:44
Svar/Indlæg:
6183/473

Jeg mener at CrystalDiskInfo kan fortælle dig drevbogstav og info om drevet selv.

Hvorfor installerer du ikke bare Windows på din 500GB?



killman
 
Superbruger
Tilføjet:
12-04-2019 12:51:27
Svar/Indlæg:
160/57

Hmm, kan ikke lige finde det. Men det er selvfølgelig det korrekte drev, jeg har testet. 

Mht. hvorvidt jeg skulle installere på et andet, ville jeg først sikre mig hvad problemet var inden jeg prøvede at løse det. Kunne jo være det ikke var nødvendigt at køre på et andet drev :)

Min 500gb er forbeholdt mine samples og musik software biblioteker. De fylder en del og skal helst kører på et hurtigt drev. Min 250gb ssd er til spil og den sidste 120gb har haft stabilitetsproblemer, så den vil jeg ikke have Windows på.  
Tænker at et nyt 120 gb drev alligevel ikke koster alverden, men ja vil helst lige høre hvad i mener om mine problemer. Det er sjældent jeg går fra dette forum uden at være blevet klogere.



Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af killman d. 12-04-2019 13:05:14.


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
12-04-2019 13:07:00
Svar/Indlæg:
6183/473

Det ser bare lidt underligt ud med alle de drev, det kan være svært at finde rundt i 🙂

Men ja ud fra de drev du har virker 120mb/s i skrive hastighed langsomt, men du skal jo læse når du starter Windows. Jeg tør ikke sige 100% at det er SSD'en, men det virker sådan.

Husk at tage alle diske ud af systemet med undtagelse for den disk du vil installerer Windows på. Nogle gange kan Windows godt ligge boot info på en anden disk og så vil det ikke starte uden den disk sat til systemet. Så er du også helt sikker på hvilket drev du installerer Windows på, og du kommer ikke til at slette en med data på 🙂



killman
 
Superbruger
Tilføjet:
12-04-2019 14:19:21
Svar/Indlæg:
160/57

Okay, jeg rodede lidt i biosen i forhold til drev prioriter. Det gik lidt hurtigere end før efter jeg prøvede dette. 

 

Jeg tog derefter alle drev ud og prøvede at boote igen. Det tog alt i alt 1:25 min, hvoraf de 1 minut var bios, der blev vist inden den gik videre til Windows logoet. Da jeg satte de andre drev i igen tog det. 1:55, og igen var det ene minut bios, mens resten var windows.

 

Drevet som mit system kører på er dette: https://www.kingston.com/en/ss... og den specificered hastighed stemmer faktisk overens med mine tests. 



freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
12-04-2019 14:23:30
Svar/Indlæg:
6183/473

Det giver vel mening at diskene skal initialiseres, men 1 minut for at starte BIOS lyder godt nok af meget. Den platform har jeg aldrig set tage mere end 10 - 15 sekunder om at starte op hvis du kører med XMP på RAM. Du kan evt. prøve at opdaterer BIOS på bundkortet. Du kan sikkert også opdaterer firmware på din SSD, det kan være at det hjælper.



killman
 
Superbruger
Tilføjet:
12-04-2019 15:39:53
Svar/Indlæg:
160/57

Okay, jeg har fundet problemet nu. Det var strømmen, som var røget ud af mit usb-kort, der for sagede bios problemet. Og ja, så var det min bios boot prioriter, som forsagede den langsomme windows boot. 

 

Jeg siger mange tak for hjælpen Freak. Hav en god dag :)



freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
12-04-2019 15:44:24
Svar/Indlæg:
6183/473

Hehe godt at du fandt ud af det, jeg føler dog ikke at jeg har hjulpet dig, du fandt jo selv ud af det, men velbekomme da 🙂

God dag til dig! 😀



killman
 
Superbruger
Tilføjet:
12-04-2019 15:58:45
Svar/Indlæg:
160/57

Hehe, du hjalp i forhold til at udelukke nogle problemer og så var der den moralske support i denne svære tid 😉



freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
12-04-2019 16:05:34
Svar/Indlæg:
6183/473

🤣🤣