i9 9900k overclock

Overclocking d.  20. april. 2019, skrevet af pansertjald
Vist: 1331 gange.

pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
20-04-2019 21:42:53
Svar/Indlæg:
984/53

Hej gutter.

Så fik jeg endelig tid til at lege med min i9 og OC og jeg har lidt problemer med mit resultat.

Umiddelbart ser det ud til at jeg har været SUPER heldig med min chip. 5.0GHz med en Vcore på 1.300 og en temperature der ikke går over 82c i Aida64.

MEN jeg er lidt i tvil ang. min volt. Når jeg kigger på Vcore i hwmonitor, så ligger den på 1.296 og højeste er 1.308. Men min VID hopper og danser rundt på alt fra 1.375 til 1.458.

Hvad skal jeg gå ud fra er det rigtige?. Som jeg har forstået det, så er VID den Vcore som CPU'en gerne vil have, men Vcore er den volt som CPU'en faktisk får. Har jeg forstået det rigtigt?.

Når jeg ser videoer og billeder fra andre som også har OC'et deres i9 til 5.0GHz, så ligger deres VID MEGET tætter på deres Vcore. Jeg har et Gigabyte z390 master og LLC er sat til turbo som de også gør. 

Jeg synes også er mine temps er meget lave, men den får jo så også kun 1.300v, så det kan jo have noget at sige. Alle cores køre 100% ved 5.0GHz og TDP ligger på 150w til 163w, så den throttler ikke ned



 



Tråden blev redigeret 2 gange, sidst af pansertjald d. 20-04-2019 22:05:32.
freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
20-04-2019 22:24:46
Svar/Indlæg:
6187/473

Har du slået SVID fra? Jeg kan ikke huske Gigabyte's BIOS men der er en måde at gøre det på. Så bliver din VID nok stabil på 1.35 eller sådan noget.

Men ja det er ikke vigtigt hvad VID er, så længe din CPU får den volt den skal have.



pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
20-04-2019 23:27:15
Svar/Indlæg:
984/53

#1 Den er slået fra som defualt. Men jeg kan se at VID talene er ligegyldige som du siger, når man har sat en manuel Vcore.

På Gigabytes forum er der andre der har det samme med VID som mig og får at få det til at lige nærmerer den satte Vcore, så skal man fin justere nogen forskelige settings, men det gider jeg ikke at gøre noget ved, da VID aligevel er ligegyldig for mig.

 

Så det ser ud til at jeg har været rigtig heldig med min i9, når den clocker til 5.0GHz ved kun en Vcore på 1.300, når man ser rigtig mange være nød til at sætte deres Vcore til 1.370 og højer får at få den stabil og mine temps kan jeg sgu heller ikke klage over :)



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af pansertjald d. 20-04-2019 23:27:56.


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
21-04-2019 01:05:07
Svar/Indlæg:
15845/629

Hvis du vil være sikker på dine CPU temperaturer og stabilitet, så skal du kun køre Stress FPU testen i AIDA64. Når du afkrydser alle de andre felter også, så bliver der ikke "fyret" lige så mange watt af igennem CPU og derfor ligger temperaturen lidt lavere. Det lyder mærkeligt, men sådan er testen lavet.

Forklaring her fra Toms også mht opsætning.
https://www.tomshardware.com/r...



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Gripen90 d. 21-04-2019 01:08:32.


pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
21-04-2019 02:58:51
Svar/Indlæg:
984/53

#3 Kørte lige en Aida64 FPU test og den var stadigvæk stabil efter 30 min. Men mine temps steg til 89-90c, så FPU test alene sætter sgu ens CPU på en prøve, men jeg er stadigvæk tilfreds med mine temps.

Det er med pumpen sat til 1500RPM og fans til 1000RPM



#5
JV
 
Ny Bruger
Tilføjet:
21-04-2019 11:17:06
Svar/Indlæg:
38/7

Jeg har samme cpu og bundkort. Uden og være en ørn på nogen måde. Men jeg synes det var rigtig svært at få den til at være stabil. og da jeg endelig fik den stabil på 4,9 så fik jeg senere blå skærm :(



pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
21-04-2019 14:51:59
Svar/Indlæg:
984/53

#5 Kunne tyde på en dårlig chip eller nogen forkerte indstillinger



#7
JV
 
Ny Bruger
Tilføjet:
21-04-2019 16:09:33
Svar/Indlæg:
38/7

Jeg havde mange problemer i starten. Men lige som jeg kan huske det nu så var det driver problemer som den blå skærm fortalte om. IRQL_NOT_LESSOR_EQUAL.

Og page_fault_in_nonpaged_area.

Også oplevede jeg at efter jeg opdateret min bios til nyeste. at den senere gik tilbage til stock version. Så kørte den utrolig dårligt.

Ang. indstiller så¨fandt jeg en video på nettet. som jeg gik efter. Men jeg kunne godt se at jeg skulle have flere volt for at få den til at køre stabilt.

 

Pcen køre helt fint lige nu.  Men kunne jo godt være man skulle prøve igen :)

 



Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af JV d. 21-04-2019 16:17:00.


pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
21-04-2019 19:09:52
Svar/Indlæg:
984/53

#7 Prøv den her guide fra Gigabyte

https://www.gigabyte.com/FileU...



bender!!!
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-04-2019 09:15:28
Svar/Indlæg:
2235/148



pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
22-04-2019 10:50:31
Svar/Indlæg:
984/53

#9 Så mangler vi bare at se temps på de VRMs på det z370 board, for de kan ikke have det sjovt.

Bare se på HWU review af i9 9900k på z370. De måtte fjerne power limit, for at få den til at performe ordenligt, men det fik så også de stakkels VRMs til at komme på over arbejde.

 

Jeg turde fandme ikke smide en i9 i et z370 board og så sætte den på auto Vcore. Den vil sku ende galt



freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
22-04-2019 11:17:16
Svar/Indlæg:
6187/473

Hvis du vil have ydelse bør du altid løfte power limit.

Det er dog en ret vild chip ASRock har sat deres variabler ud fra. 1.25v vcore til 5GHz. Det kan den VRM nok godt klare, men nogle chips skal have 1.4+, det ville jeg heller ikke forsøge mig med i det bundkort.



bender!!!
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-04-2019 12:20:47
Svar/Indlæg:
2235/148

jeg vil også sætte en fast volt 



pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
27-04-2019 09:22:02
Svar/Indlæg:
984/53

Har leget noget mere med min i9 her til morgen. Har fået den stabil ved 5.0GHz@1.260v

Så jeg har sku været heldig med min i9. I aida64 FPU test ligger den sig på 79c på varmeste core og 74 på den koldeste så jeg er super tilfreds

 

Ved 1.250v er den stabil i Aida64 ved almendelig stress test, men crasher i FPU test når den er valgt alene. Skal op på 1.260v får at få den stabil i FPU alene test.

Har sat den til 1.250v nu og så må jeg se om den crasher i spil. Der er ingen crash i Cinebench r15 ved 1.250v eller IETU



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af pansertjald d. 27-04-2019 09:50:52.