Ny pc fryser i opstart

Bundkort & CPU d.  24. juli. 2019, skrevet af Aura
Vist: 447 gange.

Aura
 
Superbruger
Tilføjet:
24-07-2019 15:22:53
Svar/Indlæg:
270/46

Jeg har lige samlet ny computer bestående af

9900k

Aorus master z390 mobo

32gb vengeance lpx 3200mhz cl16 ram

970 evo plus 1tb m2 ssd

Evga supernova g2 850watt psu

H110i gtx CPU aio køler

 

Jeg får et billede op, kan også gå i bios og boote fra USB til at installere Windows, men under installation og nogle gange endda før installation af Windows, da fryser computeren og alt hvad den reagere på er at slukke strømmen, ingen reaktion på reset knap.

 

Usb stick med windows installation medie er helt ny.

Jeg prøvede at sætte min gamle ssd med Windows installeret til, det længste jeg er kommet før den frøs er til login screen.

 

Nogle idéer? 

Cani83
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-07-2019 15:47:58
Svar/Indlæg:
2101/169
Har du ændret ram hastighed, eller kører de bare default 2133 Mhz og ja er alle ledninger tilsluttet til motherboarded.

Jeg har selv oplevet at glemme et enkellt stik og så kan den godt tænde, men bliver ustabil.

Kan du se temperatur på CPU i BIOS ?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cani83 d. 24-07-2019 15:49:02.


Aura
 
Superbruger
Tilføjet:
24-07-2019 16:16:05
Svar/Indlæg:
270/46

Temp på CPU ligger på 32, ram kører bare default lige nu, da jeg tænkte en Windows install ville være en god start før et evt oc



Cani83
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-07-2019 16:21:40
Svar/Indlæg:
2101/169

#2

Ja så har du ellers gjort alt efter bogen og køleren virker.

Det er underligt.

Hvis muligt, så test med et andet grafikkort.



Aura
 
Superbruger
Tilføjet:
24-07-2019 16:26:39
Svar/Indlæg:
270/46

Grafikkort er fra mit gamle system og har kørt uden problemer i lang tid, tænker ikke det er det, og har ikke et andet at teste med. 

Jeg er godt nok ked af at lige have brugt næsten 9k og skridtet så ikke kan køre



shadow1
 
Overclocker
Tilføjet:
24-07-2019 16:29:59
Svar/Indlæg:
272/31
prøv evt uden grafikkort og test med det indbygget i cpu

hvilken bios version køre du med ?


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af shadow1 d. 24-07-2019 16:33:42.


Aura
 
Superbruger
Tilføjet:
24-07-2019 16:44:08
Svar/Indlæg:
270/46

Samme resultat uden gfx kort i, bios version f7



shadow1
 
Overclocker
Tilføjet:
24-07-2019 17:10:44
Svar/Indlæg:
272/31
opdater bios til version F8
for fuld support af din cpu og se om det hjælper

https://www.gigabyte.com/Mothe...


Aura
 
Superbruger
Tilføjet:
24-07-2019 17:38:05
Svar/Indlæg:
270/46

Så skal jeg ud og låne en computer. så det kan ikke lige blive i dag, desuden så står der at der er fuld support siden bios version f4



afrom1
 
Overclocker
Tilføjet:
24-07-2019 17:53:23
Svar/Indlæg:
96/1

8# der er kommet ny steping af 9900k som hedder R0 og den er kun suportet fra f8 og frem og kan kendes på at den hedder SRG19 under s-spec på boksen hvor den gamle hed s



#10
Aura
 
Superbruger
Tilføjet:
24-07-2019 18:14:06
Svar/Indlæg:
270/46

#9 okay det var jeg ikke klar over, så må jeg jo prøve at finde en computer til at lige hente den bios update



Cani83
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-07-2019 18:15:31
Svar/Indlæg:
2101/169

Det kan jo være, at der er en bruger herinde, som bor i nærheden af dig, som lige kan hjælpe med at lægge den nye BIOS på et USB-Stik



pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
24-07-2019 18:58:25
Svar/Indlæg:
991/53

Har du 100% tjekket at din 970 evo plus 1tb m2 ssd sider som den skal? Jeg har læst mange forum post på div forums om folk med samme problem og efter at de har taget deres m.2 ud og i igen, så kørte alt som det skulle



#13
Aura
 
Superbruger
Tilføjet:
24-07-2019 22:32:20
Svar/Indlæg:
270/46

Bios update var vejen frem.. måtte lige lave en frisk install på konens bærbar tilbage fra 2010 for at kunne hente updaten :D men nu kører maskinen

Mange tak for hjælpen.



Cani83
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-07-2019 06:21:14
Svar/Indlæg:
2101/169

#13 

Hvor er det bare fedt at høre 👍😀

Tillykke med det nye bæst 😊