MorgenØV

Ram d.  09. august. 2019, skrevet af CDCRenegade
Vist: 1587 gange.

CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
09-08-2019 12:26:44
Svar/Indlæg:
1241/40

Starter dyret op og begynder at bladre i aviserne - så en blåt hik og en sur besked: memory_management bsod

Tjekke rammen og den er god nok - der er problemer.

Heldigvis så er Computersalg lige ved hånden og vi kunne hurtige blive enige om at de stænger skulle skiftes og før jeg får sagt farvel er der en RMA med label i min post - super service

 

Nu har jeg også en "god" undskyldning at udskifte mine 16 Gb til 32 Gb - ud fra princippet Why Not 😀.

 

 

 

poulsen48
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-08-2019 14:02:36
Svar/Indlæg:
2802/252

Ja hvorfor ikke, det er super dejligt og have 32 GB i sin maskine 😀



Cani83
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-08-2019 15:04:50
Svar/Indlæg:
2101/169

Lige af den nysgerrighed, hvad var der galt med de gamle Ram? 



MisterNiceHands!
 
Overclocker
Tilføjet:
09-08-2019 21:04:05
Svar/Indlæg:
103/1

Kender det godt, blev lidt forelsket i G.Skills Royal ram, så nu mens man var igang, så kunne man ligeså godt fylde alle slots ud :D 



Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
09-08-2019 22:49:50
Svar/Indlæg:
5133/1130

Som en gamer er jeg interesseret! Hvad bruger I al denne ram til?? Jeg har endnu ikke opdaget at være løbet tør med mine 16 Gbyte?? Som jeg i parantes bemærket kan OC mere med kun 2 ramstænger end hvis jeg fyldte alle huller ud.



poulsen48
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-08-2019 23:00:20
Svar/Indlæg:
2802/252

Som en gamer er jeg interesseret! Hvad bruger I al denne ram til?? Jeg har endnu ikke opdaget at være løbet tør med mine 16 Gbyte?? Som jeg i parantes bemærket kan OC mere med kun 2 ramstænger end hvis jeg fyldte alle huller ud.

Skrev Burgurne d. 09-08-2019 22:49:50

Jeg er på sin vis enig med dig, men kan kun nævne at min computer køre hurtigere og mere jævn efter jeg opgradere fra de 16 til 32 gb. Også selvom der er et overflod af ram til overs da jeg kun havde 16 gb i.

 



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
10-08-2019 09:05:53
Svar/Indlæg:
1241/40

#2 Ved det ikke - den gav mig 2 BOSD i rap - kørte en diag. og fik besked på at min ram var syg

#4 Jeg har ikke rigtig brug for 32 Gb - men nu er ram priserne faldet så meget i det sidste år og eftersom det kun ville koste mig 500,- ekstra at smide 16Gb mere i dyret så hvorfor ikke.

Kan lige tilføje at min ram har opført sig pænt hele dagen igår og måske var det et dobbelt hik og aldrig mere - men nu er der en rma på sagen og ny ram på vej og gammel retur.

Men det er bedre at være på den sikre side når det kommer til ram og harddisk - det vil sgu være surt hvis de svigter når det virkelig gælder og man mister en masse arbejde.

Efter en katastrofe med en harddisk for en del år siden - den havde advaret mig om at den var syg - men jeg trak den lige og så bang død disk og masser af tabte data - så siden da, hvis min diske eller ram hoster én gang så bliver de skiftet med det samme.

 

 



Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af CDCRenegade d. 10-08-2019 09:17:59.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
10-08-2019 13:18:15
Svar/Indlæg:
5133/1130

#6 Ja, hvorfor ikke? Hvis jeg skulle opgradere til 32Gbyte, så blev det helt sikkert med 2 nye stænger. Jeg har flere gange forsøgt med 4 stænger , men OC af ram vil bare ikke være så højt som med 2 med samme stramme timings. 



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
10-08-2019 13:33:12
Svar/Indlæg:
1241/40

#7

Det er også min filosofi - heller 2 store end 4 små ramstænger.

Kan lige tilføje fik lige 2 x død pc i dag så jeg gav pc´en et grundigt system check - både diske og cpu bestod - hvorimod rammen viste fejl.

Så uanset hvad så bliver den skiftet og de ekstra 16 Gb grundet faldende priser er blot en sidegevinst jeg må leve med 😀



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af CDCRenegade d. 10-08-2019 13:33:47.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
10-08-2019 13:38:14
Svar/Indlæg:
5133/1130

Held og lykke med forøgelsen. Du må da godt lige melde tilbage om det er noget du kan mærke i det daglige 🙂 Bliver det samme hastighed og timings?



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
10-08-2019 14:39:47
Svar/Indlæg:
1241/40

#9

Jeg tror forskellen bliver minimal

Gammel:

CORSAIR Dominator Platinum - DDR4 - 16 GB: 2 x 8 GB - DIMM 288-PIN - 3200 MHz / PC4-25600 - CL16 - 1.2 V

https://www.computersalg.dk/i/...

Ny:

CORSAIR Dominator Platinum RGB - DDR4 - 32 GB: 2 x 16 GB - DIMM 288-PIN - 3200 MHz / PC4-25600 - CL16 - 1.35 V

https://www.computersalg.dk/i/...

 



Senosk
 
Overclocker
Tilføjet:
11-08-2019 00:35:59
Svar/Indlæg:
230/38

Som en gamer er jeg interesseret! Hvad bruger I al denne ram til?? Jeg har endnu ikke opdaget at være løbet tør med mine 16 Gbyte?? Som jeg i parantes bemærket kan OC mere med kun 2 ramstænger end hvis jeg fyldte alle huller ud.

Skrev Burgurne d. 09-08-2019 22:49:50

 

Jeg har oplevet et enkelt spil crashe pga. mangel på RAM, nemlig Cities Skylines med en del assists og mods tilføjet.



Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
11-08-2019 14:50:37
Svar/Indlæg:
5133/1130

#10 Ja, det er jo overordnet set samme hastighed og timings. Så hvis du kan mærke en forskel, så må det være pga mere ram. Del gerne af dine oplevelser dermed 🙂



#13
AXE
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-08-2019 17:49:10
Svar/Indlæg:
1091/36

Ja 32gb må jo være godt ja jeg tænker bare nu hvor windows folder alene fylder ca 20gb. 😕



Mapples
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-08-2019 18:34:24
Svar/Indlæg:
6166/270

Når nu ram priserne er lave hvorfor så ikke tage 32GB?



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
11-08-2019 19:20:19
Svar/Indlæg:
1241/40

#14 Det er jo netop det jeg har gjort 😉



freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
12-08-2019 11:28:19
Svar/Indlæg:
6189/473

Meld gerne tilbage, ikke kun om de ekstra 16GB hjælper dig (pas nu på placebo effekten, ofte kan man ikke mærke mindre end 20% forskel).

Når RAM svigter behøver det ikke være RAM selv heller, så jeg vil gerne vide om det kommer til at køre for dig. Dine RAM er jo valideret til det de kører, men din CPU er kun valideret til at køre 2666 (hvis jeg husker korrekt), så 3200MHz overclocker memory controlleren, og det kan nogle bundkort godt flippe helt ud over, og f.eks. sætte en ekstrem høj VCCSA og VCCIO volt. Dette vil degraderer controlleren.

Så det jeg tænker er at din CPU har kørt med, sikkert et XMP overclock, mens dine RAM har kørt "stock" hastighed. Så meld gerne tilbage om du får stabilitet af at skifte RAM 🙂



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
12-08-2019 13:32:00
Svar/Indlæg:
1241/40

Jeg har et Asus MB og her er MCE "automatiseret" når du slår XMP til 

Jeg har ikke haft problemer af nogen art - det er en ram-stick der er blevet småsløj thats all

Jay har en lille fin video til folk der vil vide mere

https://www.youtube.com/watch?...

https://rog.asus.com/forum/sho...

Og jeg forventer ikke bedre ydelse - jeg har kun opgraderet fordi det kun kostede 500,- mere og så fik jeg de nyeste Corsair Dominator RGB DDR4 3200MHz 32GB som har fået gode reviews alle vegne

Hvis min ram ikke havde svigtet så havde jeg forsat med min 16Gb Dominators 

 



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
13-08-2019 13:31:53
Svar/Indlæg:
4873/46

#16

16GB er ikke rigtigt nok mere, det kan jeg bekræfte personligt, jeg må lukke Chrome når jeg vil spille Apex Legends, eller være begrænset til CQC eller at skyde efter pixels 🤣

Det er under 4GB Vram så ej heller til de helt nye spil.

Jeg må tilslutte mig devisen om at System Agent og VCCIO (SA volt, I/O volt) sættes alt for højt på auto/Xmp på de fleste bundkort, jeg køre mine manuelt med et minimalt bump af volt, med 3200mhz XMP ram, vi snakker 2-3 små hak op, mod 0,2-0,4v extra som auto sætter.

Og jeg har faktisk kun givet dem et par hak op, fordi jeg tænker det er lidt over IMC stock max den hastighed, det gik også fint med volts manuelt sat stock (vist nok 1.0/0.9v hhv)



Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
13-08-2019 15:06:38
Svar/Indlæg:
3613/81

#18

Nogle faktuelle tal paa det?



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
13-08-2019 17:05:08
Svar/Indlæg:
1241/40

#18 Der er sgu nok dit grafikkort den er gal med og ikke et spørgsmål om hvor meget ram du har

De fleste benchmarks du kan finde om emnet viser alle det samme, enkelte games giver dig én frame mere (1) og i de fleste games er der ingen forskel.

Jeg har lige teste en håndfuld af mine games og her er resultatet det samme - alt over 16Gb er overkill - min XMP profil gør et flot stykke arbejde med min ram og CPU (8700K) omkring de 4,700 (en god balance mellem ydelse/noise/varme i min bog).

Det eneste jeg har skiftet er rammen fra 16 til 32 - ram af samme type og i Corsair´s topkvalitet - resten af min PC er den samme og som sagt mine tal siger det samme som alle de test man kan finde.

Men som jeg skrev fra begyndelsen - jeg gik kun op til 32 Gb fordi det kun kostede mig 500 mere - ram er virkelige faldet voldsomt i pris de sidste  3-4 mnd.

Jeg ville da ønske at jeg havde fået 10-20 fps mere - men den eneste måde jeg får flere er ved at udskifte mit knap et år gamle Asus RTX Strix 2080 OC til et Asus RTX 2080 TI OC - og skal jeg være ærlig så sidder jeg lige nu og overvejer det og det er ikke fordi mit 2080 har problemer men jeg kunne godt tænke mig det ekstra bling og frames et 2080TI giver bare fordi og intet andet end det 😀

 

 



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af CDCRenegade d. 13-08-2019 17:10:06.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
13-08-2019 19:45:03
Svar/Indlæg:
5133/1130

#20 har du prøvet at OC dit ram?

Jeg har hævet mit fra 3200Mhz til 3400Mhz og lade ALLE andre indstillinger forblive det samme incl volt. Og det kører bare derudaf. Skal jeg højere end det, skal jeg dog rette på lidt flere indstillinger end jeg har forstand på, så 3400 Mhz CAS 16 -18-18-36-595 2T kører helt helt stabilt.



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
13-08-2019 20:35:47
Svar/Indlæg:
1241/40

#21 Nej Jeg gider ikke fedte med det men overlader det til XMP/CME - det giver pæne resultater og kræver ikke det helt store.



Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
13-08-2019 20:55:32
Svar/Indlæg:
5133/1130

Det er jo det jeg har gjort. Sat XMP on, så de kørte 3200Mhz, og derefter hævet til 3400Mhz. Tog ca 3 sekunder + boottiden 😉



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
13-08-2019 21:04:46
Svar/Indlæg:
1241/40

#23.Det er ikke tiden - Jeg gider bare ikke og de 3 sekunder får jeg aldrig igen 😀



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-08-2019 07:48:04
Svar/Indlæg:
4873/46

#19/#20

Nope, men er nemt at påvise hvis man optager det vel, Legends med 16GB/2GB Vram, så kører det godt med chrome og bare 4-5 faner åbnet 🤣 Det handler om deres dynamiske texture engine, som vist primært fungere ved at cutte view distance kvalitet ned frem for alt.

Det var nu mest en joke ifh til den lave Vram, det er den primære dræber, Legends kan dog godt lide ram, den æder hele skidtet optil 16GB på high setting (6GB Vram krævet også), ergo vil Chorme faktisk æde af den brugbare ram for Legends lå det i baggrunden med et par faner åbne.

Det kan vel bedst beskrives som, lidt lavere kvalitet på 500m+ range i spillet, så en mindre effekt har det faktisk. men altså det er et luxus problem det er det da nu her efter jeg fik et 1660Ti 😀

2GB Vram er nemlig tvunget close quarters combat mode i det spil, no joke alt på 100m+ ingame bliver til pixel-mænd og det begynder at være svært at kende forskel på en spiller, og et træ xD

Jeg ville nu sådan set mere svare Freak på at jeg har sat mine volts lige over stock og det køre fint på andet år forresten :) 

Men jo jeg tror faktisk snart 32GB er ved at blive nørd-standarden vel, det giver god mening jeg er allerede træt af det med at skulle lukke Chrome ned for eks xD



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 14-08-2019 08:09:11.


CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
14-08-2019 08:17:53
Svar/Indlæg:
1241/40

#25 ".....den æder hele skidtet optil 16GB på high setting....." Ja op til 16Gb - den kommer aldrig over.

Og med et 1660 Ti så er det dit grafikkort der er flaskehalsen - ganske som jeg skrev.

Jeg ruller med både mail og chrome åben med 16 Gb og mit 2080 - og spiller lystig på max. settings uden problemer

 

Som det er nu (og det var udgangspunktet) er der ingen fordel ved at smide 32Gb i boksen når man gamer - men pyt ram er pt. billigt.

 

 

 



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-08-2019 08:48:33
Svar/Indlæg:
4873/46

#25

Ja jeg har ligesom ikke 32GB endnu vel :P Der er sku ikke nogen mangle på ydelse der, har aldrig fps drops eftersom jeg køre med en 1080p skærm stadig 🙂 



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
14-08-2019 08:59:28
Svar/Indlæg:
1241/40

#27 Nej det har du ikke og alligevel påstår du at 16 Gb ikke længere er nok (indlæg #18) 

Den tråd startede med min syge ram og en uventet opgradering til 32Gb - hvilket medførte af enkelte ville vide om jeg kunne mærke forskel på ydelsen i gaming og jeg som så mange andre er kommet til den konklusion (baseret på tests) at nej der er ingen forskel.

Har man 16Gb og har man problemer med games når der er flere apps åbne så skyldes det ikke mangel på ram - men andre faktorer og ofte er det ens GPU.

Lad os ende den der.



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
14-08-2019 14:37:35
Svar/Indlæg:
4873/46

#28

 

Mistroen er slående :P Men altså det var jo netop det eneste spil der drillede med mit 670 2GB, der er ikke noget galt med mit setup, bortset fra det nye 1660Ti har en blæser med skudt lejre.

Jeg har ikke mødt andre spil end Apex legends der har en dynamisk engine, endnu, ergo ej heller Ram/Vram problematikken ifh til at få en rimlig kvalitet udover en given view range. 2GB er for eks som nævnt, lort i det spil :P

Dit kort har også 8GB ikke ? Det er automatisk 2GB mere allokkeret til spillet end mit kan levere, det er den engine rigtig glad for uanset dine settings, igen dynamisk engine.

Jeg skal nok lige prøve at se om det kan påvises nemt, men hvis ikke så gider jeg altså ikke rode med det xD 



Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
16-08-2019 01:33:25
Svar/Indlæg:
3613/81

#25  27 29

Stadigvake ingen objective maalinger?

Det er svaert blot at stole paa hva du siger naar nu 

1: Andre der ren faktisk maaler det kommer med anden konklussion

2: Din historik med meget hurtigt udtales som f.esk at partioner en SSD medfore performance fald. Som igen vistrsig at varre ukkorek

 

Saa der er maaske lidt behov for lidt mere end "Fordi jeg siger det"

 



Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
16-08-2019 01:42:35
Svar/Indlæg:
3613/81

#27

16GB er ikke rigtigt nok mere, det kan jeg bekræfte personligt, jeg må lukke Chrome når jeg vil spille Apex Legends, eller være begrænset til CQC eller at skyde efter pixe

Der er sku ikke nogen mangle på ydelse der, har aldrig fps drops eftersom jeg køre med en 1080p skærm stadig 

 

Hvilken ting er sandt?

Du kan ikke baede personligt bekraefte performance problemer og aldrig have FPS drops.

 



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
16-08-2019 08:06:21
Svar/Indlæg:
4873/46

#30

Ja ja du er dit gode hjørne idag ? xD Hvordan måler man effekten af en dynamisk engine, og Vram forskelle ? Jeg er lutter øre, for det er svært at finde de tests syntes jeg. 

Det har jeg aldrig udtalt, det er jeg 99% på for det du taler om der, var mig der påstod at det ville medføre mere SLID xD

#31

Du har ikke spillet Apex har du ? :P Havde du spillet Apex Legends med et 2GB kort eller værre, ville du vide den kommentar der er stupid. 

Du forstår ikke konceptet med en dynamisk engine ? Det er ellers brugt i ret mange spil, men i Apex er det rimlig ligetil hvad det påvirker, kvalitet af texttures, især på afstand.

Har man ikke nok Vram til en "flot" view-range efter 100m+ ingame, jamen så er det bare det. Der er ikke noget FPS drop, der mangler ikke ydelse der mangler Vram. Du sammenligner æbler og pærer.



Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
16-08-2019 15:18:48
Svar/Indlæg:
3613/81

#32

Hvorfor taler du uden om De sporrgsmaal der blev stillet til din paastand?

 

men lad os lige tage dine nye "loegne" forest

"Det har jeg aldrig udtalt, det er jeg 99% på for det du taler om der, var mig der påstod at det ville medføre mere SLID xD "

"Man bør ikke opdele en SSD hvis ikke direkte nødvendigt, du begrænser dens ydelse..."

Link https://www.hardwareonline.dk/...

 

Vi kan saa igen debate at selvom du kun havde sagt "lid, hvor det tekniske forkert den paastand er.

 

Saa mange tekniske udtales og "fakta" du kommer med som viser sig at var rent opdigtede, saa det der med at sige: "det kan jeg bekræfte personligt" vaegter altsaa ikke saerligt tungt.

Vi mangler saa stadigvaek nogle objetive maaling for denne passtand som du snakker uden om: "16GB er ikke rigtigt nok mere, det kan jeg bekræfte personligt"

 

Saa igen har du nogle tal paa dette eller er det igen opdigtning ?

 

 



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Sven Bent d. 16-08-2019 15:28:19.


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
16-08-2019 19:27:24
Svar/Indlæg:
4873/46

Jeg giver op Bryan, du vinder eller noget med den henvisning til en tråd, hvor jeg retter mig selv i #15 🤣 Beklager jeg mente sku ikke at have sagt det skulle påvirke ydelsen, men jeg tjeckede så heller ikke efter inden jeg skrev her, random debatter år tilbage har ikke høj prioritet.

Det er fint du hader mig åbenbart, men kan du i det mindste ikke prøve at skjule det bare lidt udaftil ? xD

Anyway kan du ha det Sven, jeg tiltaler/taler ikke om/til eller svare dig ikke fremover, det negative pis der gider jeg ikke spilde min tid på, jeg har skrevet under 10 indlæg her efter jeg kom tilbage, og du er allerede gået til angreb full force xD



Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
19-08-2019 05:14:03
Svar/Indlæg:
3613/81

#34

Du har stadigvaek ikke svaret paa om du havde nogle tal paa den udtalse vis skolle stole dig paa?

og du rettede kun dig selv efter jeg fangede dig i at det du sagde var forkert.

Pointen er stadigvaek er du tit og ofte tager total fejl med hvad du siger so "Stol paa mig" vaegter ikke tung.

 

men jeg tro vi alle kan se her at din paastand om at 16gb ikke var nok atter var pure opspind



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Sven Bent d. 19-08-2019 05:15:35.