USB 3 problem i bios, LØST

Bundkort & CPU d.  04. november. 2019, skrevet af Kurt L
Vist: 389 gange.

Kurt
 
Enthusiast
Tilføjet:
04-11-2019 12:51:23
Svar/Indlæg:
50/7

Jeg har et problem ved opstart at pc, efter batteriskift på bundkort kan jeg ikke bruge mus og tastatur før windows begynder at køre ind, det virkede før batteriskift..

Jeg har prøvet at sætte bios default, hjalp heller ikke, tastatur/mus sidder bagi som de altid har gjort, i de 2 USB 3 porte som er beregnet til dem, den eneste måde jeg kan komme i bios, er ved at sætte et tastatur/mus i USB 2 port.

Jeg har siddet og stiret mig blind inde i bios, men kan sgutte ikke finde problemet.

Nogen der har en løsning..??

Drejer sig om det bundkort i min profil.

ASRock 
Model Z77 Extreme6/TB4

 



Tråden blev redigeret 1 gang, sidst af Cocio21 d. 04-11-2019 14:25:53.
freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
04-11-2019 13:37:02
Svar/Indlæg:
6189/473

Er du nu også HELT sikker på at du har brugt USB 3 portene før du skiftede batteri? Det er meget normalt og er noget jeg selv oplevede på faktisk alle Z77 bundkort. USB 3 er vidst ikke indbygget i chipsettet og Z77 bundkort bruger derfor en ASMedia chip for at give dig USB 3, og den bliver initialiseret til sidst.

Det kan også være at jeg husker galt, og der er 2 USB 3 porte i chipsettet, og hvis du har 4 USB 3 porte kan du prøve de andre USB 3 porte.

Derudover er der ingen USB porte der er dedikeret til tastatur/mus, og USB 3 tilbyder ikke lavere forsinkelser. Du kan komme ud for en højere forsinkelse hvis du kører igennem en ASMedia chip, hvor du faktisk ender med lavere "ydelse" af dit tastatur/mus, hvorfor USB 2 portene vil være ideelle. Jeg går altid efter at bruge USB 2 til mit periferi udstyr, så kan man også bruge USB 3 til enheder der faktisk kan udnytte hastigheden.



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af freak_master d. 04-11-2019 13:37:57.


Kurt
 
Enthusiast
Tilføjet:
04-11-2019 14:06:57
Svar/Indlæg:
50/7

Tak for svar 🙂

Ja 100 % sikker og har ingen USB 2 porte bagpå, der er 1 ps2 stik og 2 USB 3 ved siden af, hvor det er vist til tastatur og mus, men vil da prøve at sætte tastatur i en anden USB 3 port, men tror desværre ikke det løser problemet..



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
04-11-2019 14:07:19
Svar/Indlæg:
4871/46

- 2 x Rear USB 3.1 Gen1 ports by Intel® Z77, support USB 1.1/2.0/3.0 up to 5Gb/s
- 2 x Rear USB 3.1 Gen1 ports by ASMedia ASM1042, support USB 1.1/2.0/3.0 up to 5Gb/s
- 1 x Front USB 3.1 Gen1 header by Intel® Z77 (supports 2 USB 3.1 Gen1 ports), supports USB 1.1/2.0/3.0 up to 5Gb/s

Sørg for at XHCI for USB controllers er enabled, virker det ikke så tjeck om UEFI mode er full eller legacy mode.

Du skal åbelyst også lige tjecke at du har ramt de rigtige porte hvis du har flyttet rundt på kablerne,  ASM1042 chippen har ingen garanti for at virke i bios, det er en on-board extra controller.



#1

Du tænker nok Z67, de fleste Z77 boards har 2x USB 3.0/3.1 fra chipsæt, men jeg mener der er en trade-off hvis de implemtere flere 3.0, så ryger der et par 2.0 controller i svinget.



freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
04-11-2019 14:13:00
Svar/Indlæg:
6189/473

Ja jeg tænker nok Z68 så (Det hed jo P67 og H67 den gang). Jeg var for doven til at kigge efter 😀

Hvis du har USB porte direkte mærket op med tastatur og mus, har du noget jeg aldrig har set før, men uanset hvis det er tilfældet så bør de to porte vel gå igennem chipsettet, ellers ville det ingen mening give.

Cocio er inde på noget af det rigtige, men herefter står jeg selv af, da det ikke er et problem jeg rigtig har haft før. Jeg har dog prøvet at skulle bruge front USB 2 for at få tastatur der virker i BIOS, der ville ingen USB porte bag på virke før Windows startede. Det er dog tilbage til AMD's mørke Bulldozer og Piledriver tider.



Kurt
 
Enthusiast
Tilføjet:
04-11-2019 14:15:54
Svar/Indlæg:
50/7

Takker for svarene 🙂 

 

Problemet er heldigvis løst ved at flytte mus/tastatur til andre USB 3 porte 🙂 Hmm hvorfor har jeg dog ikke tænkt på det, det er sgu nok alderen og vaner 🙂



Kurt
 
Enthusiast
Tilføjet:
04-11-2019 14:22:20
Svar/Indlæg:
50/7

Nå, men nu har jeg et nyt problem, jeg vil skrive i overskriften at problemet er løst, men det kan jeg sgu heller ikke finde ud af 😀

Hvordan gør man det..??



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
04-11-2019 14:25:35
Svar/Indlæg:
4871/46

Haha man kan kun selv rette i sine svar/tråde i forum i ca 15min 😀

Har rettet det 🙂



Kurt
 
Enthusiast
Tilføjet:
04-11-2019 14:30:30
Svar/Indlæg:
50/7

Okay 😀 Tak for det 🙂