Hjælp til fejlfinding på nyt system

Bundkort & CPU d.  26. februar. 2020, skrevet af buster87
Vist: 574 gange.

buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
26-02-2020 13:49:16
Svar/Indlæg:
333/33

Hej. Jeg har det sidste stykke tid, samlet stumper sammen til et nyt system. Både nyt og brugt. Idag fik jeg så købt et bundkort. Og vil prøve at samle systemet uden for kabinet da jeg ikke endelig har fundet et endnu

Stumperne er: asrock fatal1ty b450 gaming- Ryzen 5 2600

Artic freezer 33 

2x4 GB ram 2133 MHz( hurtigere er på vej) 

Xfx rx 580 8 gb 

be quiet sfx l 500w Samsung 860 Evo 500 GB. 

Jeg har fået sat det hele sammen. Men kan ikke få liv i den.

 Har prøvet kun at starte op med bundkort,CPU,CPU køler,ram og PSU. Har prøvet med kun én ram og med anden psu Har været heldig at få liv i den en enkel gang der snurrede blæseren på PSU kun og gfx lyste. Men gik ud efter et minuts tid .

Der er intet lys i bundkortet. ( Ved jeg så heller ikke om der skal være men tænker jeg der skal) 

Den ene PSU laver en summende lyd og den anden en klik lyd det ved jeg ikke om har noget at sige? 

Extra strømstik er også sat i på MB . Dig er jeg i tvivl om det er det rigtige jeg brugte til at starte med. På be quiet PSU går der et 8 pin kabel ud sammen med det store 24 pin stik. Men der er også 2x4 CPU pin strømstik

Nogen gode forslag til hvad der kan være galt?

 

 

Xqual
 
Superbruger
Tilføjet:
26-02-2020 17:22:17
Svar/Indlæg:
718/15

Det er din ATX connector det er galt med. 
Du skal bruge de 2x4 CPU i dit bundkort til strøm. 
Den seperate 8stk som følger din ATX connecter, skal selvfølgelig bruges der, hvis der er plads til den.



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
26-02-2020 18:19:35
Svar/Indlæg:
333/33

Ok men kan det have ødelagt noget at jeg smid den 8 pin i hvor de 2x4 atx skulle i?



Xqual
 
Superbruger
Tilføjet:
27-02-2020 07:24:38
Svar/Indlæg:
718/15

Nej burde der ikke kunne ske noget ved. 



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
28-02-2020 07:21:02
Svar/Indlæg:
333/33

Ok tak for svar. Det lyder godt at det ikke er brændt sammen. 

 

Jeg må videre med at fejlsøge . Så ved jeg da hvad jeg skal bruge min fridag på😁



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
26-03-2020 11:59:19
Svar/Indlæg:
333/33

Opper lige engang da jeg stadig har problemer. Jeg smed mine dele op til den lokale it biks. For at de kunne finde fejlen. De testet ram og grafikkort i anden maskine og der virkede det. De havde desværre ikke et MB så de kunne teste CPU. Men de fejlsøge MB og de mente det var det var galt med. Så jeg sendte det tilbage til der hvor jeg havde købt det og de byttede det til nyt jeg så har fået hjem. Har checket CPU for bøjet pins og kan ikke se nogen der er bøjet. Imellem tiden fandt jeg ud af PSU og var defekt. Så har købt en ny. Men har desværre stadig samme problem der kommer intet liv i noget som helst. Kan det være defekt CPU? Nogen der har et bud på hvad der er galt?



Bossmann_dk
 
Superbruger
Tilføjet:
26-03-2020 20:09:03
Svar/Indlæg:
414/24

Det tyder på at du har været hele vejen rundt, på nær Cpu.....

Var den ny eller brugt?  hvis du har haft sat ledninger fra psu forkert i, kunne man vel teknisk set brænde strømdelen af i den ved forkert voltage. bedste bud vil være at finde en anden at prøve med. Det billigste er nok en Athlon 200ge., det er dog sure penge bare for en test. Eller låne en, teste hos en osv.

 

Kunne faktisk godt tænke mig et billede af

"Extra strømstik er også sat i på MB . Dig er jeg i tvivl om det er det rigtige jeg brugte til at starte med. På be quiet PSU går der et 8 pin kabel ud sammen med det store 24 pin stik. Men der er også 2x4 CPU pin strømstik"

Har pt aldrig set en 24 pin power med en "medfølgende 8 pin" 

Der er en 2x4 til cpu strøm, samt 6+2 pin til Pci-e.

De burde ikke sidde i samme kabel som 24 pin.

 



Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Bossmann_dk d. 26-03-2020 20:23:05.


buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
26-03-2020 20:16:19
Svar/Indlæg:
333/33

Ok. Ja kan snart eller ikke se hvad det snart ellers skulle være end cpu'en .

Den var brugt. 

Og ja tror desværre jeg kom til at sætte PSU ledninger forkert i første gang jeg satte den i🤔😕



Bossmann_dk
 
Superbruger
Tilføjet:
26-03-2020 20:30:46
Svar/Indlæg:
414/24


Ser godt nok ud til på billedet her, at der er en ekstra 8?

må være den labelled P8, som er til ?

Dual sockets boards....

P8: The P8 connector is required for multi-processor boards. This provides the processors with extra 12v cable, which is required for stable operation



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Bossmann_dk d. 26-03-2020 20:34:23.


buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
26-03-2020 20:33:59
Svar/Indlæg:
333/33

???



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
27-03-2020 07:43:15
Svar/Indlæg:
333/33

 

Den "extra" 8 pin sidder sammen med atx 24 pin. Så der skal en 20 pin i PSU sammen med det extra "8" pin som også skal i PSU. Det havde jeg ikke set så har taget det "extra" 8 pin og smidt i MB hvor man plejer at smide 2x4 pin eller 8 pin i. 



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
27-03-2020 07:43:36
Svar/Indlæg:
333/33

Så det er nok et godt bud på at CPU er død?



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
28-03-2020 12:34:57
Svar/Indlæg:
333/33

havde ikke lige set du havde spurgt om hvordan stikkene så ud.

 

men de ser sådan her ud

 

https://imgur.com/a/9KlzUvM



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af buster87 d. 28-03-2020 12:38:12.


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
29-03-2020 13:15:26
Svar/Indlæg:
4871/46

Alle ATX/CPU/GPU stik på bundkort/grafikkort er "keyed", dvs du kan ikke sætte noget forkert i, uden at modificere stik eller bruge massiv vold 🙂 

Du kan ikke have ødelagt noget ved at bruge det extra 8pin stik, det er som #8 skriver blot endnu en 12V Cpu linie til brug med highend OC eller server boards.



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
29-03-2020 13:24:30
Svar/Indlæg:
333/33

Så der burde ikke ske noget. Det her stik er et der SKAL i PSU men som jeg gik smidt i MB i stedet. 

 

Men er det død CPU eller. Har fejlsøgt på det idag og der er intet liv i den?



Bossmann_dk
 
Superbruger
Tilføjet:
29-03-2020 19:54:55
Svar/Indlæg:
414/24

Prøver lige at strømline, her.

Det du skal bruge som minimum udfra dit udstyr er,

dit 24 pin atx

dit 8 pin strøm op til 8 pin stikket øverst til venstre på MB.

Samt Pci-e strøm til dit gfx.

Cpu samt kun 1 stang ram i slot A1.

Den ledning med 10 pin i den ene og 2x4 i den anden ende, skal du ikke bruge.

Når alt er koblet op og der ingen strøm er til PSU,  så laver du lige en "clrcmos1" nederst til højre på MB. 

Flyt jumperen 1 hak og vent 30 sek, sæt jumper tilbage, tilslut strøm og prøv igen. UDEN noget som helst tilkoblet på portene, hverken tastatur eller noget og be' en lille bøn .  

Det kan godt dobbelt boote så hav lidt tålmodighed, er der ikke POST billed efter 30-60 sek, så kan du godt slukke.

Med den historik på fejlsøgning du nu har er der kun CPU tilbage som den defekte enhed.



Svaret blev redigeret 4 gange, sidst af Bossmann_dk d. 29-03-2020 20:07:30.


buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
29-03-2020 20:16:34
Svar/Indlæg:
333/33

Ok mange tak for din gode og lange forklaring. Har været det igennem det idag hvor alt er sat til ingen ting sat i portene og ingen strøm til. Dog tog jeg ledningen ud til BIOS batteriet og være ude 30 sek. Også to jeg og clear CMOS. 

 

Hvad mener du med at ryk jumper et hak? Der ingen jumper og clear CMOS er 2 pins?



noxon
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-03-2020 12:32:44
Svar/Indlæg:
3265/21

Hvis der ingen jumper er på de to pins, så kortslutter du dem, på samme måde som skrevet ovenfor. 



Bossmann_dk
 
Superbruger
Tilføjet:
30-03-2020 19:25:55
Svar/Indlæg:
414/24

#16.

Ja det var lidt misvisende med Cmos. På billedet på hjemmesiden var det 3 pins, men i manualen er det 2 pins. Hvor normal er ingen jumper og reset skal der bruges jumper. Tror godt du kan regne cpu for død.



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
30-03-2020 21:19:21
Svar/Indlæg:
333/33

#17 og #18 ok skulle lige være helt med😁 det er også prøvet. Så ja det er desværre nok død CPU😕



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
04-04-2020 11:40:35
Svar/Indlæg:
333/33

Problem løst. Det var en defekt CPU😕



Bossmann_dk
 
Superbruger
Tilføjet:
04-04-2020 15:22:55
Svar/Indlæg:
414/24

Godt du fik det løst.

Fik du afprøvet den gamle et sted, eller købte du bare en anden?



buster87
 
Superbruger
Tilføjet:
04-04-2020 16:35:00
Svar/Indlæg:
333/33

Ja det er dejligt at være kørende igen.

Købte ny CPU. Den anden er ikke testet da jeg ikke har haft mulighed for det.