Pc vil ikke starte med mindre jeg clear cmos HVER GANG

Bundkort & CPU d.  20. marts. 2020, skrevet af D3sm0
Vist: 771 gange.

D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2020 10:40:40
Svar/Indlæg:
191/33

Hej, sidder med en pc som jeg først troede havde et defekt F panel stik.

Men det fejler ikke noget, problemet er:

Pc'en vil ikke starte. der slet ingen liv når man trykker på powerknappen, ej heller ved og forslutte power pins på bundkortet, Men hvis jeg clear cmos , så kan jeg starte den, og komme til windows, jeg kan inda genstarte og den virker, men slukker man kan den ikke tænde igen før man igen igen clear cmos :(

noget ideer til hvad der er fucked ??

Billeder her :
https://imgur.com/a/1fFqOMt

lp_larsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2020 10:45:25
Svar/Indlæg:
318/63

Jeg ved godt, det måske lyder underligt...  Men har du prøvet at skifte batteriet på bundkortet.  

 

Jeg synes jeg oplevede noget lignende for (en del) år siden, og noget foresvæver mig at det hjalp. Selvom jeg ikke lige kan forklare hvorfor



D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2020 10:54:28
Svar/Indlæg:
191/33

Hej tak for svar, men det gør ingen forskel, jeg kan bruge power knap når jeg skifter batteri, men igen kun første gang, så det giver det samme som og clear cmos 



neemos
 
Chef redaktør
Tilføjet:
20-03-2020 11:50:00
Svar/Indlæg:
967/289

Har du opdateret / geninstalleret BIOS?



D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2020 12:00:04
Svar/Indlæg:
191/33

jepz da jeg fik den ind var der ikke ny bios på, det fik jeg opdateret via bios , til nyeste men ændrede ikke på noget desværre :(



neemos
 
Chef redaktør
Tilføjet:
20-03-2020 12:10:40
Svar/Indlæg:
967/289

Har du haft den ude af maskinen, bare for at udelukke en eventuel kortslutning et sted?



D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2020 12:14:06
Svar/Indlæg:
191/33

nej det bliver næste træk, bare lidt træls jeg skal have rykket vandkølingen med ud 



Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
20-03-2020 13:45:26
Svar/Indlæg:
3608/81

@1

CMOS battery har INGEN effekt paa boot.

CMOS battery er IKKE teknisk noedvendigt for et boot. Det er end ikke noedvendigt for  en fuld fungerende maskine saa laenger den er tilkoblet et stroem kabel.

 

Det er KUN I G3 "mekanisk slukket" mode hvor der er noedvendighed for et cmos battery for at gemme CMOS indholdet

 



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Sven Bent d. 20-03-2020 13:48:37.


Omfufu
 
Superbruger
Tilføjet:
20-03-2020 16:16:47
Svar/Indlæg:
7/1

Altså de fleste bundkort jeg har haft gennem tiden, har ikke kunne huske bios indstillingerne med et fladt cmos batteri.

 

Men jeg tror at du mangler at ændre boot prioteten. du kan sætte det 2 steder, det ene er hvad der bootes på, den anden indstilling er at sætte priotets rækkefølgen til dine harddrives, så det kommer på den første liste hvis det giver mening.

 

Vælg din M.2 disk som første harddisk priotet => sæt M.2 disken som første boot priotet.

 

https://imgur.com/a/aHhw3z9

 

Windows Boot Manager sætter du din m.2 disk til nr 1
Derefter sætte du m.2 disken fom første boor priotet, er de sat rigtigt (begge) burde du ikke have problemer.



Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af Omfufu d. 20-03-2020 16:33:47.


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
20-03-2020 16:17:34
Svar/Indlæg:
15852/630

Har du evt prøvet at koble alt til uden dine cable-extensions til PSU'en ?



Omfufu
 
Superbruger
Tilføjet:
20-03-2020 19:10:39
Svar/Indlæg:
7/1

Det er din M.2 disk der skal sættes i bios 😉



D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-03-2020 09:08:47
Svar/Indlæg:
191/33

#10 hvad mener du ? der er jo installeret windows 10 der på. kunne jo sagtens installer der til og boote, når jeg clear cmos ???



Omfufu
 
Superbruger
Tilføjet:
21-03-2020 11:41:31
Svar/Indlæg:
7/1

Dit sidste billed af din post.

 

Der skriver windows jo til dig du skal i settings og sætte "Raid" nu er det ikke sikkert det er raid du har, men bare en M.2 når Bios bliver forviret (alt boot ud over en sata disk" er stadig "nyt" i denne verden.) går den tilbage til det, den kender, dvs boot på alm ssd.

 

Jeg sætter gerne en fadbamse på højkant. Jeg føler mig overbevist om dette er grunden til dit problem.

Jeg har selv været i præcis samme position da jeg satte min M.2 disk i Putte. Der gik nemlig lige et par dage inden jeg opdage flere settings omkring det med M.2.

Min bios skrev nemlig det samme til mig. Min gjorde det dog ikke hver eneste gang, men måske hver 3. opstart, kunne den ikke finde ud af at boote på min M.2

 

Nu ved jeg ikke hvor du er fra i landet, men er du tæt på Helsingør kan jeg gerne komme forbi og se på det, så vi kan se om vi kan få dig videre :)



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Omfufu d. 21-03-2020 11:43:01.


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
22-03-2020 02:30:24
Svar/Indlæg:
6189/473

Jeg har oplevet samme problem rigtig mange gange før. Det har altid været et PCIe kort. Enten netkort, grafikkort eller en PCIe SSD. Hiv alt PCIe ud af maskinen og prøv og se om den ikke starter.



D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-03-2020 12:09:03
Svar/Indlæg:
191/33

Har haft alt pillet fra, det ændre ikke på noget.

Den tænder kun når jeg clear cmos, så kan jeg ændre bios til hvad jeg vil, genstarte og komme til windows, jeg kan igen genstarte fra windows og komme tilbage til windows, men slukker jeg , kan den ikke tænde igen. før jeg clear cmos

 

#10 den besked kommer den med når man clear cmos, den kommer også selv om alle sata og NVme diske er pillet ud, det hjalp intet.

 

tænker det er bundkort eller PSU der er fucked.

 

 

 



D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-03-2020 12:10:00
Svar/Indlæg:
191/33

Jeg kan heller ikke holder powerknap ned når den er tændt , det slukker den ikke, den gør slet ikke nogen gavn ud over første gang efter clear cmos



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af D3sm0 d. 22-03-2020 12:14:26.


D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-03-2020 12:12:09
Svar/Indlæg:
191/33

Den virker jo til og fungere når jeg clear cmos.. Det er det der er så mærkeligt,  

 

Billeder :

https://imgur.com/a/6uXmsp9



D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-03-2020 12:33:19
Svar/Indlæg:
191/33

Der blev købt et nyt bundkort, magen til. Problemet er løst nu 😎



ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-03-2020 13:44:14
Svar/Indlæg:
3736/42

Det kunne godt være bios chippen der er defekt. 



D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-03-2020 15:09:22
Svar/Indlæg:
191/33

nu bliver det sendt til RMA, så må vi se om de ombytter eller hvad de finder ud af



Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af D3sm0 d. 24-03-2020 15:11:50.


D3sm0
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-03-2020 15:10:47
Svar/Indlæg:
191/33

#18 men er det så ikke mærkeligt jeg kunne lave bios update via internettet fra bios ???



ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-03-2020 21:24:39
Svar/Indlæg:
3736/42

#20

Jeg har før oplevet at en bios chips stod af, jeg kunne fint opdatere den, men fik konstant ram fejl, selv på en helt ny ram blok, så købte jeg en ny bios chips og min pc virkede helt fejlfrit. 

Jeg vil antage at i dit tilfælde at chippen ikke reagerer ordentligt under Post opstarten, selvom at den virker fint efter en reset af bios. Vil gætte på at den aktivere CrashFree delen i din bios hvorved at den booter fint. Men når at den bliver genstarte så starter den på den korrupte del af bios chippen. 



Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
27-03-2020 03:27:27
Svar/Indlæg:
3608/81

#8 du har haft underlige maskiner

Ingen maskiner jeg har arbejdet med har  haft brug for batteriet for ande i G3 mode. Det er KUN I G3 mode at batteriet blive brugt  da i alle andre power modes  er der stroem til CMOS.

Du kan "Slukke" din maskine fint uden cmo battery saa laengde er er med front knappen eller windowes power down da det kun bruger maskine ned i G2 mode og cmos derved stadgivaek har stroem.

 

Jeg tror du muligvs har rodet nogle ting sammen og/elelr ikke forstaaet forskellen paa G3 og G2 slukket maskine