m2 970 EVO - kan ikke boote win

HDD/SSD d.  05. april. 2020, skrevet af lct
Vist: 421 gange.

lct
 
Overclocker
Tilføjet:
05-04-2020 22:26:40
Svar/Indlæg:
34/5

Som overskriften antyder kan jeg ikke få min nye m2 970 til at boote win. Den cirkler i ring, og booter på USB flashdrive og vil geninstallere hver gang. Fjerne rjeg USB går den direkte i BIOS.

 Mit bundkort er Asus TUF x570 gaming. 

 

Disken er synlig i Bios.

Disken er GPT

Disken står under boot options i bios.

Der er lavet clean install (med UEFI)

Alle andre diske er fjernet.

BIOS er opdateret.

NVME driveren opdateret.

Ny boot USB lavet

 

disken er synlig i enhedshåndtering. Men samsung magician kan ikke se disken.

 

Jeg er fuldstændig i vildrede, og alt hjælp ville blive værdsat.

lct

 

Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
05-04-2020 23:07:03
Svar/Indlæg:
1900/268
Har du sat den til at boote på Windows Boot Manager og har du enabled NVMe i BIOS?

😀


lct
 
Overclocker
Tilføjet:
05-04-2020 23:08:16
Svar/Indlæg:
34/5

1: Ja

2: Den mulighed har jeg ikke. Jeg kan bestemme om NVMe skal være i raid eller ej. 



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
05-04-2020 23:20:53
Svar/Indlæg:
1900/268


lct skrev d. 05-04-2020 23:08:16

1: Ja

2: Den mulighed har jeg ikke. Jeg kan bestemme om NVMe skal være i raid eller ej. 



Kan du sætte NVMe hastigheden ned den står måske til den højeste.
Har du bare installeret Win10 direkte på den rå disk da du fik den?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Renissen2 d. 05-04-2020 23:23:26.


lct
 
Overclocker
Tilføjet:
05-04-2020 23:41:45
Svar/Indlæg:
34/5

Jeg synes ikke rigtig jeg kan bestemme hastigheden nogen steder på dem.

Jeg kan vælge Gen 1,2,3,4 hvis de skal køre link.

https://imgur.com/hBRL9cW



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
05-04-2020 23:55:44
Svar/Indlæg:
1900/268

lct skrev d. 05-04-2020 23:41:45

Jeg synes ikke rigtig jeg kan bestemme hastigheden nogen steder på dem.

Jeg kan vælge Gen 1,2,3,4 hvis de skal køre link.

https://imgur.com/hBRL9cW



Ja det var det det hed. Prøv at sætte den til Gen 3 ved ikke om det hjælper men det er da et forsøg værd.

Jeg har testet det bundkort tidligere, men der brugte jeg en Gen 4 NVM SSD og det spillede bare.


lct
 
Overclocker
Tilføjet:
06-04-2020 00:01:08
Svar/Indlæg:
34/5

Virker desværre heller ikke. Denne burde også kunne køre Gen 4. Det mærkelig er at BIOS ser disken. Enhedshåndtering ser disken. Kontrolleren er installeret.

 

Men diskhåndtering, samsung magic osv kan ikke se den.

Selv jeg lægger clean win10 på vil den ikke boote fra disken.

 

Måske RMA ?



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
06-04-2020 00:02:33
Svar/Indlæg:
1900/268
Jeg har et X470 ROG HERO VII og jeg ved ikke om jeg har sat dem manuelt men mine NVMe SSD'er kører begge Gen 3 og det er også max for mig på dette bundkort. Jeg booter også på en Samsung NVMe 970 EVO på 500GB 🙂


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
06-04-2020 00:04:23
Svar/Indlæg:
1900/268
Tja det kunne da godt begynde at lugte lidt af RMA. 🙂


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
06-04-2020 00:10:27
Svar/Indlæg:
1900/268
Nåh ja jeg kan se at jeg selv kører med en NTFS partition til at boote på så det er jo heller ingen hjælp så. :)🙂

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Renissen2 d. 06-04-2020 00:10:51.


puma99dk|
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-04-2020 07:23:25
Svar/Indlæg:
403/8

Hvorfor bliver folk ved med at købe Asus' TUF serie af bundkorts de er bare ikke hvad de har været, men når det så er sagt har du så tjekket Disk management og sikkert dig der er en partition på disken?

 

Mener ikke at Samsung Magician kan se disken uden en partition og her er en lille video hvordan hvis du ikke ved det.

 

Link: https://www.youtube.com/watch?...



#11
lct
 
Overclocker
Tilføjet:
06-04-2020 12:30:57
Svar/Indlæg:
34/5

10# Det får ellers titlen som "bang for the buck" i flere reviews på nettet. 

Disken dukker kun op som "microsoft storage space device", selv om den har en partition.

 

Men i enhedshåntering er den vist.

https://imgur.com/SRpDCjn

 

lct



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
06-04-2020 13:13:04
Svar/Indlæg:
1900/268
#11

Ja OK det er nok fordi det er GPT den vises som Microsoft Storage Device. Det eneste jeg kan se du kan prøve er at lave en NTFS partition og så prøve at installere på den.

Dit TUF bundkort er helt fint og stadig fremstillet af komponenter i "Millitary Grade" så det er stadig langtidsholdbart.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Renissen2 d. 06-04-2020 13:14:36.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
06-04-2020 14:50:38
Svar/Indlæg:
4992/1108

#11

Nu ved jeg ikke om det er fordi det er AMD, men den burde da ikke stå i enhedshåndtering som en SCSI disk??

Mine ser sådan ud:


 

I roder også lidt rundt i begreberne NTFS og GPT 🙂

En disk kan have sin opbygning enten som MBR (Master Boot Record) eller som GPT. Alle mine er GPT.

En partition kan oprettes som enten FAT, FAT32, FAT32e eller NTFS, hvor NTFS er næsten altdominerende i dag.



#14
lct
 
Overclocker
Tilføjet:
06-04-2020 14:55:44
Svar/Indlæg:
34/5

disken står som GPT, og har en NTFS partition. Den vil stadig ikke vise sig.

 

Jeg tror den står som SCSI fordi den sidder i det m2 slot, der her forbundet med CPU´en og ikke chipsættet. Hvis jeg sætter den i mit m2.2 slot som er det til chipsættet, og laver clean win10 install hedder den det uden SCSI. 



Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
06-04-2020 15:08:34
Svar/Indlæg:
4992/1108

Som du ser har jeg 2 NVMe diske i min PC, og uanset hvordan jeg forbinder dem, så hedder de IKKE SCSI (SCSI er en helt anden standard, og kræver som regel en seperart driver for at kunne køre som bootdrev)

Hvordan ser din enhedshåndtering ud under Lagerenhedscontrollere?

Min ser sådan ud:




#16
lct
 
Overclocker
Tilføjet:
06-04-2020 15:16:08
Svar/Indlæg:
34/5

Den ser således ud:


 

 



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af lct d. 06-04-2020 15:16:53.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
06-04-2020 16:34:54
Svar/Indlæg:
4992/1108

Det ser jo rigtig nok ud, så skal jeg ikke blande mig mere, da det SCSI åbenbart er noget omkring AMD, og da jeg har Intel, så kan jeg ikke hjælpe yderligere, beklager.



ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-04-2020 17:19:00
Svar/Indlæg:
3717/42

Hvad jeg kan læse mig til så skal du enable csm. 

https://linustechtips.com/main...

https://forums.overclockers.co...



#19
lct
 
Overclocker
Tilføjet:
06-04-2020 18:50:26
Svar/Indlæg:
34/5

#18 Gode forslag. Det virkede bare ikke.

Jeg har nu afleveret drevet til en kammerat der tester det i hans setup da han har en magen til.

 

Spændende om den er død.

 

lct



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
06-04-2020 19:17:10
Svar/Indlæg:
1900/268

lct skrev d. 06-04-2020 18:50:26

#18 Gode forslag. Det virkede bare ikke.

Jeg har nu afleveret drevet til en kammerat der tester det i hans setup da han har en magen til.

 

Spændende om den er død.

 

lct






Ja spændende lad os endelig høre svaret når du har fået det af ham. 🙂


#21
lct
 
Overclocker
Tilføjet:
06-04-2020 23:04:25
Svar/Indlæg:
34/5

Nå disken er død ser det ud til.  Den kan heller intet i det system der ellers har en disk magen til kørende. 

RMA 😕



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
07-04-2020 00:01:03
Svar/Indlæg:
1900/268

lct skrev d. 06-04-2020 23:04:25

Nå disken er død ser det ud til.  Den kan heller intet i det system der ellers har en disk magen til kørende. 

RMA 😕



Ej hvor surt og så lige op til Påske det kommer nok til at tage lidt tid. Men tak for svaret. 🙂