M.2 bliver virkelig slow når Raid bliver sat op - X570

HDD/SSD d.  12. april. 2020, skrevet af NicklasAPJ
Vist: 601 gange.

NicklasAPJ
 
Skribent
Tilføjet:
12-04-2020 14:40:43
Svar/Indlæg:
1823/86

Jeg står i et problem, at Raid driller noget for mig her på X570.

 

Jeg har PT en Samsung 970 Evo 256GB som OS drev, og 2x Cruial P1 1TB SSD som skal i Raid 0.

Det jeg gør, geninstallere windows med AMD Raid Drivers i Windows Setup, så de  2 X 1TB m.2 kan ses som Raid 0. "Er sat op i bios"

Men lige så snart de Raid drivers er installere bliver min 970 utrolig langsom! den går fra 3600 MB/s read til blot 1576MB/s.

Gensintallere jeg windows unden raid drivers så køre min 970 M.2 Full speed igen. Det giver virkelig ingen mening at det påvirker min alm 970 M.2 som ikke køre i raid eller noget.

 

Nogle som har prøvet dette før? og evt fix? Problemet ligger at jeg SKAL ha den raid driver for at Windows kan se mine P1 som køre i Raid 0. 

 

Info om setup:

Asus Crosshair VII Hero

Samsung 970 EVO 256GB

2x Cruial P1 1TB M.2 - De køre via et Asus Hyper M.2 PCI  

 

"Testet med Windows 1909 og AMD_RAID_Driver_V9.2.0.00105"



Tråden blev redigeret 3 gange, sidst af NicklasAPJ d. 12-04-2020 14:45:17.
NicklasAPJ
 
Skribent
Tilføjet:
12-04-2020 15:19:46
Svar/Indlæg:
1823/86

Hvis man evt kigger på en atto før og efter raid drivers.

 

Windows 10 Uden Raid drivers:


 

 

 

Med Raid drivers:

 




Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
12-04-2020 16:03:22
Svar/Indlæg:
4856/46

Sikkert crappy drivers, evt er det ligefrem en bug Amd ikke har opdaget i enten drivers eller bios.

Hvorfor skal du have drivers indover setup ? Burde vel virke fint at smide dem ind bagefter når det ikke er OS drevet, det er jo samme drivers windows bruger efter du er bootet op.

Anyways jeg ville da lige prøve at fjerne raid via bios, også bare lave et alm raid 0 med Diskhåndtering i windows, software raid er software raid uanset hvor man sætter det op 🙂

Jeg ved ikke om PCI-E lanes spiller ind her, men dit kort har vistnok kun 20 lanes at bruge ifølge tråden her :

https://rog.asus.com/forum/sho...

Ved ikke om det har noget at sige, men hvis driveren nu er dum nok til at begynde at bruge lanes shared med Sata (uanset om det er nødvendigt), så kan det vel godt påvirke ydelsen.



PCDania
 
Superbruger
Tilføjet:
12-04-2020 19:02:44
Svar/Indlæg:
547/0

Har du opdateret BIOS?

Du kan også prøve at lave en tråd i Asus's forums.



NicklasAPJ
 
Skribent
Tilføjet:
12-04-2020 22:59:12
Svar/Indlæg:
1823/86

#2 Det er drivers som skal loades inden man vælger hvilken ssd Windows skal installeres på, ellers ser Windows bare de 2x som 2x normale og ikke som en stor. Selvom de er sat til raid 0 i bios, de drivers SKAL loades først. Det er ikke .exe filer, men bare alm driver filer som loades uner windows 10 setup for at de 2x 1TB bliver til 1x 2TB.

 

men havde tænkt mig geninstallere igen, uden at bruge deres raid drivers, og så lave software raid. fordi det fucker virkelig min 970 evo op, dog køre de P1 som de skal.

 

#3 Har lavet en unden held desværre.

 

I kan se mere info på dette link, min tråd der inde. 

 

https://rog.asus.com/forum/sho...

 

 



Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af NicklasAPJ d. 12-04-2020 23:04:36.


Sven
 
Superbruger
Tilføjet:
13-04-2020 01:34:01
Svar/Indlæg:
3583/81

@4

Installer du windows paa de 2 ssd i raid 0 ?

Ellers er det vel ligemeget om du ser dem i raid eller ej under installationen.

medmindre de deler controller

Anyway jeg vil ogsaa anbefale blot at bruge software setup med windows. Der goer det ogsaa nemmere at flytte diskene senere.

 

 

Desvaerre giver win7 pro ikke mulighed for software raid5 saa min filserver bruger stadigvaek driver baseret raid 5

 



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Sven Bent d. 13-04-2020 01:35:47.


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
13-04-2020 08:29:18
Svar/Indlæg:
4856/46

#4

Ah det er en Nvme SSD den Evo, troede den var Sata da du ikke skrev noget om M.2/Nvme herinde.

Det er klart at den så vil skulle køre indover den "raid controller" da den styre dine Nvme enheder, og vel også derfor du skal loade raiddriveren for at se EVO SSD´en i installen, de bruger samme controller jo.

Det er vist meget normalt at de enheder som rent faktisk er i raid, på en raidcontroller bliver prioriteret over non-raid enheder mht til latency mv.

Så kort sagt, sluk den crappy raid controller igen og brug Win10 software raid, eller en anden software raid løsning 🙂 



NicklasAPJ
 
Skribent
Tilføjet:
13-04-2020 13:58:40
Svar/Indlæg:
1823/86

#5 Nej, de 2x Curial P1 skal blots bruges som Game Drev. og så Windows på Samsung 970 Evo :)

Problemer ligger at der ikke findes nogle .exe nvme raid filer til selve windows, som jeg ser det rundt på nettet SKAL de indlæses før windows bliver installeret, men kan være jeg tager fejl. 

Men vil prøve lykken engang med software raid.

 

#6 Nåre nej, en Samsung 970 Evo findes kun som NVME hehe. 

Jeg behøver ikke at loade Raid driveren i Setup for at se min 970 evo, den kan ses lige meget hvad, jeg skal loade de raid driver for at windows ser mine 2x Cruial P1 som en stor 2TB Disk i stedet for 2x 1TB Diske, selvom de er sat til Raid 0 i bios. Men lige så snart de raid drivers er loaded, så bliver de 2x Cruial P1  set som en stor 2TB, men så fucker det min 970 op. 

 

Så jeg tror bare jeg vil prøve lykken med software raid engang. 

 

Jeg tager lige test af de 2x P1 nu med Hardware raid, og så geninstallere jeg prøver med software, for at se forskellen engang, som jeg har set på nettet mister nogle kun omkring de 100MB/s konta hardware raid.



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af NicklasAPJ d. 13-04-2020 14:01:11.


Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
13-04-2020 20:08:28
Svar/Indlæg:
4856/46

#7

De fleste drivers kan godt loades manuelt uden en .exe installer i Enhedhårdteringen, men når den EVO ligger på samme controller så er du lige vidt da den åbenlyst nedprioritere din EVO´s latency.

Forbruger bundkort har slet ikke hardware raid, funktionen "Raid" i bios er i bund og grund kun en funktion til at lave et array pre-OS, så du kan installere et OS på dit raid drev, det er stadig 100% software raid drevet af Cpu´en så du burde ikke se en større ændring i ydelse medmindre driveren er crap 🙂

Et raidkort med dedikeret IO chip og cache har en tenden til at se nogenlunde sådan her ud :




animal-mik
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-04-2020 21:29:39
Svar/Indlæg:
879/155
Så 3 x Nvme diske på et mobo. latency og raid issues.
Har du "for sjov" prøvet med KUN de 2 x 1 tb som raid 0 og se om det giver en forskel ?.
med windows på dem- så ser du jo om der er forskel på 2 og 3 diske på samme lanes fordeling.


NicklasAPJ
 
Skribent
Tilføjet:
13-04-2020 22:06:32
Svar/Indlæg:
1823/86

#8 Jeg har kørt raid i snart 10 år, på både X58,X79,X99,X299 og nu prøvet på X570, og på alle de nadre platform har det været lige til, uden nogle form på ballade som ses nu, de tider var det godt nok kun alm Sata, men der oplevet jeg ikke problemer som nu. 

 

Jeg er ret sikker på det er driveren som fucker det hele op, fordi installere jeg windows uden raid drivers, i mens jeg stadig har de 3x M.2 i, kører 970ere jo som den skal, og de 2x P1 køre også perfekt med eller uden raid drivers, så tror det er driveren som er skral desværre, men den eneste som er på deres hjemmeside :/

 

#9 De 2x Curical P1 køre fint i raid, det er slet ikke dem som er problemet og de bliver hellere ikke på virkede, men driveren påvirker min Samsung 970 Evo.. 



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af NicklasAPJ d. 13-04-2020 22:18:43.


NicklasAPJ
 
Skribent
Tilføjet:
14-04-2020 15:20:25
Svar/Indlæg:
1823/86

1 ½ Time tog det Windows at bygge Raid 0 op, men det var det hele værd. Det er så meget bedre end med Bios/AMD drivers.

 

Med Nvme Enable i Bios - Arry lavet/AMD Drivers:

 

Crystal Mark:


 

 

Atto: 


 

 

Nvme Disable i Bios / Ren Windows 10 Raid 0:

 

Crystal Disk mark:


 

 

 

Atto: 


 

 

 

 

 

Puls at nu køre min Samsung 970 EVO Full speed igen uden de lorte drivers.

 

 

 



Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af NicklasAPJ d. 14-04-2020 15:21:48.