M.2 Problem

HDD/SSD d.  21. maj. 2020, skrevet af CDCRenegade
Vist: 503 gange.

CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 11:38:53
Svar/Indlæg:
1108/33

 

 

 

 

Jeg har anskaffet en Samsung EVO plus NVMe M.2

Den er smidt i maskinen og nu kommer problemerne 

Jeg kan både se den og ikke se den i Windows 

 

Her kan jeg se den 

 


 

Men den dukker ikke op her 


 

Jeg har lidt svært ved at gennemskue hvad der sker - Jeg vil jo gerne kunne formatte den og få den taget i brug

Btw - Mit MB er et Asus Rog Strix Z370- E gaming 

 

 



Tråden blev redigeret 1 gang, sidst af CDCRenegade d. 21-05-2020 11:40:25.
Schimmell
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 12:11:00
Svar/Indlæg:
183/12


Boomboy
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 12:32:57
Svar/Indlæg:
309/35
Kan du se den i disk part?

start cmd
skriv: disk part
list disk


CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 13:27:01
Svar/Indlæg:
1108/33

cmd ved ikke hvad disk er 🤣 - det hedder diskpart

og nej den dukker ikke op her

 

 



Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af CDCRenegade d. 21-05-2020 13:31:29.


CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 13:28:05
Svar/Indlæg:
1108/33

#1 jeg kan ikke formatte en disk jeg ikke kan se i windows

 



Boomboy
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 13:36:34
Svar/Indlæg:
309/35
nu antager jeg den sidder direkte på dit bundkort og ikke via en pci-e extender?

Du må også gerne prøve i powershell at kører en: Get-PhysicalDisk

Har du bios-opdateret dit bundkort?

Har du både en disk i m2_1 slot og sata 1 porten?


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Boomboy d. 21-05-2020 13:56:35.


CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 13:53:52
Svar/Indlæg:
1108/33

Den sidder i PCi porten (over grafikkortet) og det en den eneste M.2 ssd i hele systemet 

Jeg har sata diske i resten - dog ikke i 5/6


 

 



Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af CDCRenegade d. 21-05-2020 14:00:06.


Boomboy
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 14:00:58
Svar/Indlæg:
309/35
Jeg har opdateret mit indlæg:

Du må også gerne prøve i powershell at kører en: Get-PhysicalDisk

Har du senste bios-opdateret på dit bundkort?

Prøv at tag den disk ud som sidder i Sata 1 porten, og start maskinen op igen.

Hvis du ikke er klar over det, så har du 2 stk m2 porte på bundkortet, den anden sidder under skjoldet ved nedereste pci-e port


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Boomboy d. 21-05-2020 14:12:17.


CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 14:19:29
Svar/Indlæg:
1108/33

Jeg ved godt jeg har 2 port og jeg valgte den der er "født" PCI-e  og min BIOS er helt frisk

Har aldrig brugt Powershell og ved ikke en dyt om det 

Jeg vil prøve at fjerne alle mine andre diske men det er sgu lidt mærkeligt at man ikke kan se den 

 

Update

 

Jeg prøvede at fjerne mit drev og bootede op - den røg tilbage til bios

 

Så tog jeg en usb med Win 10 og bootede på den - men den kunne ikke se disken

 

Jeg vil prøve at smide den under skjoldet i morgen og så se hvad der sker

 

 

 

 

 

 

 

 



Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af CDCRenegade d. 21-05-2020 14:30:22.


_Letni
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-05-2020 14:58:20
Svar/Indlæg:
2739/210

Har du den sat på AHCI?



puma99dk|
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-05-2020 15:13:06
Svar/Indlæg:
391/8

#8 var det Windows 10 v1909?

Da jeg fik min første NVME SSD skulle jeg bruge Samsung's driver til Windows 10 installationen for at den kunne se min Samsung 960 Evo den gang.



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 15:59:07
Svar/Indlæg:
1108/33

Har smidt Samsung NVME drivere på og den står på AHCI

Windows 10 Version 1909 til x64-baserede systemer (KB4497165)



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
21-05-2020 16:03:09
Svar/Indlæg:
4849/46

Det kan vel også være pga der er ATA HDD Password slået til på den hvis den er købt brugt.



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 16:12:36
Svar/Indlæg:
1108/33

#12 Det er den ikke



Cocio21
 
Moderator
Tilføjet:
21-05-2020 16:26:30
Svar/Indlæg:
4849/46

Hmm okay, jeg ville nu alligevel tjecke om den er låst for det er fuldstændig sådan den ville opføre sig med et ATA password enabled.

Ingen adgang til disken via Bios og ingen adgang til partitioner i et OS.

Du kan bruge Victoria HDD, tryk på PassP knappen og glo info.

http://m.majorgeeks.com/files/...



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
21-05-2020 16:48:23
Svar/Indlæg:
1108/33



Biostud
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-05-2020 06:15:05
Svar/Indlæg:
2466/71

Har m2 slot evt. delt pcie lanes med andre ting på bundkortet? Prøv at tjekke manualen. Hvilket bundkort har du? 



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
22-05-2020 06:58:45
Svar/Indlæg:
1108/33

#16

Nej

Mit MB er et Asus Rog Strix Z370- E gaming 

 

 



puma99dk|
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-05-2020 08:18:49
Svar/Indlæg:
391/8

Dejligt at se endnu en med et Asus ROG Strix E gaming series board med problemer 🙄

Troede næsten kun det var brugere på AMD siden som havde problemer med denne serie af mobo's men det er det vist ikke.



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
22-05-2020 09:06:29
Svar/Indlæg:
1108/33

#18 Har du et forslag til en løsning?



puma99dk|
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-05-2020 09:15:50
Svar/Indlæg:
391/8

Evt. prøv at nedgradere til bios 2001 el. ældre  da bios 2001 var den bios som udfra change log skriver der kom opdatering til Intel RST.

Version 2001 
2019/05/16 
ROG STRIX Z370-E GAMING BIOS 2001 
"Updated IRST for the latest Intel processors to support Intel Optane memory. 
*Please make sure to update RST driver to 17.2.6.1027 version or later for better compatibility."

Det vil være en nemere løsning men ellers hvis du kender en som har en PCI-E NVME adapter du kan låne og se om det vil virke.

 

Hvis intet af disse 2 ting virker så er det board el. NVME men hængere mest til boardet da jeg har læst om flere rundt på nettet som har problemer med STRIX E Gaming serien på AMD og nu dig med Intel.



CDCRenegade
 
Overclocker
Tilføjet:
22-05-2020 09:29:56
Svar/Indlæg:
1108/33

Har du nogle links?

Jeg vil forsøge at fjerne alle andre diske og så  boote op med en usb og så se om jeg kan formatte og smide windows på.

Hvis ikke så sælger jeg sgu den Samsung EVO plus NVMe M.2 500 Gb - for den virker som den skal - problemet er enten konflikt eller mit MB

Hvis der er en HD ekspert i Kbh. så giver jeg en kop kaffe 

 



Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af CDCRenegade d. 22-05-2020 09:31:38.


puma99dk|
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-05-2020 09:59:13
Svar/Indlæg:
391/8

#21 har ikke lige links men det er både B450 og X570 og det er USB, CPU og andre ting ikke lige storage men undskyld jeg ikke lyder overrasket over din tråd her.

Du har ikke mulighed for teste din ny indkøbte NVME i en anden PC el. bærbar?



Slizerdk
 
Newbie
Tilføjet:
22-05-2020 10:36:29
Svar/Indlæg:
138/3

Hejsa

Prøv at flytte dine hdd ud af stik 1 og 2 på dit mobo da de på nogle modeller deler pci med m.2. og derfor lukker evt. m.2. fordi de allerede er i brug.

Edit: kan se #16 allerede har svaret det samme, sry for dobbelt svar 🙄

 

mvh.



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Slizerdk d. 22-05-2020 10:37:49.


Biostud
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-05-2020 15:13:34
Svar/Indlæg:
2466/71

Måske dette kan hjælpe? 

First slot is the one below, on ROG logo (you need to take out a screw to access. That slot can be configured in BIOS. That slot can work either on SATA mode, or PCIe mode, make sure that in BIOS you set the M.2_1 connector in PCIe mode. that should work

https://rog.asus.com/forum/sho...

 



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Biostud d. 22-05-2020 15:26:59.