kompatibilitetsproblem B550 + rx 5600 xt

Diverse d.  16. oktober. 2020, skrevet af Toft123
Vist: 290 gange.

Toft123
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-10-2020 15:19:05
Svar/Indlæg:
1591/228

Jeg sidder med et underligt problem i en nybygget pc, og alt er krydstestet.

Pcen har et ASrock B550 Phantom itx bundkort og et Asus rx 5600 xt i, men der kommer intet billede på skærmen uanset valg af port på grafikkortet. 

Jeg har lånt et kort af en af mine sønner, et gtx 1060, som fungerer helt perfekt sammen med B550-kortet. Rx 5600 xt fungerer også i hans maskine. Der er altså ingen hardwaredefekter - kun bundkort og grafikkort, der ikke fungerer sammen. 

Jeg har tjekket indstillinger i bios og kan ikke umiddelbart finde noget, der skaber konflikter, så jeg er totalt lost lige nu.

ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-10-2020 15:21:38
Svar/Indlæg:
3738/42

Har du prøvet at opdatere din bios? 



Toft123
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-10-2020 15:32:17
Svar/Indlæg:
1591/228

#1 ja, på bundkortet, men jeg kan ikke finde en officiel til grafikkortet.



Walenad
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-10-2020 16:03:07
Svar/Indlæg:
1681/23

Så du tænder og skidtet virker bare ikke?

Har googlet lidt, og kan se at en del melder om problemer, og hvis det ikke vil virke ved power-on, kan vi jo godt udelukke drivere??? 

Så bios først og så om din PSU / ledninger dertil er i orden.



Toft123
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-10-2020 18:16:51
Svar/Indlæg:
1591/228

#3 Den booter ikke med kortet i, men der er ingen problemer med et andet grafikkort i maskinen. Jeg har prøvet en anden psu med samme resultat. Grafikkortet virker også i en anden pc, så ingen af delene har altså defekter.



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
16-10-2020 18:35:00
Svar/Indlæg:
1936/272
Har du taget kontakt til Asrock om problemet? Det ville jeg nok gøre som det næste. 🙂


Toft123
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-10-2020 21:05:50
Svar/Indlæg:
1591/228

En bruger på hol havde løsningen. Pci-e riser er gen 3, men porten var automatisk sat på gen 4 grundet kortet, riseren sørgede for, at systemet fejlede under opstart. Bios 1.05A er løsningen indtil videre. Her virker xmp-profilen ikke på 3600mhz ram, men det er da en begyndelse... :) 



Had
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-10-2020 10:13:36
Svar/Indlæg:
770/28

Så vidt jeg ved, så findes der ikke nogen gen 4 riser kort.
edit: det gør der nu, tjekkede lige Amazon 🙂



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Had d. 17-10-2020 10:14:40.


slaske6
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-10-2020 12:27:34
Svar/Indlæg:
1540/39


gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
17-10-2020 13:42:58
Svar/Indlæg:
5347/456

ville have været rart vis du havde skrevet du brugte riser ;) hehe