Nyhed: Intel udvider 10. Gen Intel Core Mobile Processor Familien

CPU, Intel d.  21. august. 2019, skrevet af Burgurne 4 Kommentarer.  Vist: 1064 gange.

I dag introducerede Intel yderligere otte 10. Gen Intel Core-processorer til moderne bærbare computere. De nye mobile pc-processorer (tidligere kendt som "Comet Lake") er skræddersyet til at levere øget produktivitet og ydelsesskala til krævende, flertrådede arbejdsopgaver, mens de stadig muliggør en tynd og let bærbar computer og 2 i 1-design med kompromisløst batteri liv. Disse processorer er kraftværker, der bringer tocifrede ydelsesgevinster sammenlignet med den foregående generation. Opstillingen inkluderer også Intels første 6-core processor i U-serien, hurtigere CPU-frekvenser, hurtigere hukommelsesgrænseflader og industrien omdefinerer forbindelse med Intel Wi-Fi 6 (Gig +) og bredere skalering af Thunderbolt 3. Mere end 90 yderligere designændringer baserer den 10. Gen Intel Core-processorfamilie som rammer hylderne i feriesæsonen.

"Vores 10. Gen Intel Core-mobile processorer giver kunderne det førende udvalg af produkter, der leverer den bedste balance mellem ydeevne, funktioner, strøm og design til deres specifikke behov. Fra multitasking til daglig oprettelse af indhold, de nyeste tilføjelser til familiens skala ydeevne til endnu højere produktivitetsniveauer - ud over at tilbyde den bedste klasses platformforbindelse via Wi-Fi 6 (Gig +) og Thunderbolt 3, som folk forventer med 10. Gen, ”sagde Chris Walker, Intel forretningsdirektør og general manager af Mobility Client Platforms i Client Computing Group.

Ved at drage fordel af Intels verdensklasse-portefølje af teknologier leverer den 10. Gen Intel Core-processorfamilie en række arbejdsoptimerede platforme til at imødekomme forskellige computerbehov og oplevelser. De nye 10. Gen Intel Core-processorer udnytter forbedringerne inden for node-optimeringer på Intels højoptimerede 14nm-processteknologi, der muliggør op til 16% samlede ydelsesgevinster og over 41% bedre produktivitet og multitasking på Microsoft Office 365 sammenlignet med den foregående generation - alt uden at gå på kompromis med batteriets levetid. Derudover integrerer de den bedste trådløse forbindelse med Intel WiFi 6 (Gig +) 4 og understøtter Thunderbolt 3, den hurtigste og mest alsidige port der er tilgængelig.

Tidligere denne måned lancerede Intel de første produkter i 10. Gen Intel Core-processorfamilie, der blev udviklet på 10nm-processteknologi og fokuserer på at bringe højtydende kunstig intelligens (AI) til pc'en i skala, et stort spring fremad inden for grafikydelse og "bedst i klassen"-forbindelse. De nye processorer, der blev introduceret i dag, deler den samme førende platformforbindelse, mens de udvider familien med processorer til skalering af ydeevne og frekvenser til moderne produktivitetsbelastning. Resultatet er en komplet familie af processorer, der komplementerer hinanden, hvilket giver folk et valg til hvilke anvendelser der betyder mest for dem og genindtænker mulighederne for en moderne bærbar oplevelse.

De nye 10. Gen Intel Core-processorer spænder fra Intel Core i3 til Intel Core i7 og har:

  • Up to 6 cores and 12 threads
  • Up to 4.9 GHz max turbo frequency
  • Up to 12 MB Intel Smart Cache
  • Configurable up to 25 W for maximum performance (U-series)
  • Configurable down to 4.5 W for 4-core fanless designs (Y-series)
  • Up to 1.15 GHz graphics frequency
  • LPDDR4x, LPDDR3, DDR4 memory speed increase to 2666 MT/s

Folk kan også forvente den samme fantastiske forbindelse over hele den 10. Gen Intel Core-processorfamilie. Integreret Intel Wi-Fi 6 (Gig +) giver forbedret WPA3-sikkerhed for yderligere ro i sindet og er næsten 3 gange hurtigere for at muliggøre hurtig filoverførsel og mere ydeevne i hele hjemmet. Systemer med disse processorer kan også understøtte en Thunderbolt 3-controller, der muliggør op til fire Thunderbolt 3-porte, som hver er i stand til at levere strøm, downloadhastigheder på 40 Gb / s og oprette forbindelse til de tusinder af dokker, skærme og perifere enheder på markedet, alt via et enkelt kabel.

Endelig skalerer de nye processorer antallet af design, der er optimeret med Intel Adaptix Technology, og understøtter moderne standby til hurtigere opvågning og muliggør flere stemmeassistenttjenester, der er indbygget i pc'erne. Inden for Intel Adaptix-teknologi giver Intel Dynamic Tuning Technology OEM-partnere mulighed for at indstille 10. Gen Intel Core-processor-baserede systemer for at opnå endnu mere ydelse - lige fra 8% til 12% på et typisk system. På udvalgte design tilbyder Intel Dynamic Tuning Technology nu de første AI-baserede foruddannede algoritmer til at forudsige belastning og tillade højere turbo-burst, når der er behov for reaktionsevne og forlænget tid i turbo til vedvarende arbejdsbelastning.

Bærbare computere og 2 i 1'er drevet af de nye 10. Gen Intel Core-processorer vil være tilgængelige fra pc-producenter i efteråret. Udvalgte systemer fra pc-producenter baseret på 10. Gen Intel Core-processorer er på vej til verifikation gennem Intels innovationsprogramkode, der hedder "Project Athena." Se efter skiltningen "Engineered for Mobile Performance" online og i detailforretninger i efteråret efter det bedste af 10. Gen Intel Core-processor-baserede systemer fra pc-producenter.

For mere info læs mere her: https://www.intel.com/content/www/us/en/products/docs/processors/core/10th-gen-core-mobile-u-y-processors-brief.html

 

Kilde og billeder: Techpowerup

 

minoo
 
Superbruger
Tilføjet:
21-08-2019 19:25:18
Svar/Indlæg:
201/26

Glæder mig til og se noget til desktops pansertjald
 
Superbruger
Tilføjet:
21-08-2019 19:35:35
Svar/Indlæg:
1075/54

#1 Der kommer ikke noget 10nm til desktop. Det har de meldt ud flere gange. Der kommer nogen 14nm+++ og så kommer der en gang i 2021-2022 7nm til desktopKleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
22-08-2019 08:36:41
Svar/Indlæg:
4274/304

Tror Intel trænger til at starte forfra med de numre der. Almindeligt dødelige er jo totalt på herrens mark ifht at finde ud af alle de CPU'er. 🙂IgIbUu
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-08-2019 10:43:51
Svar/Indlæg:
638/65

Fedt at der kommer nyt! bliver sjovt at se hvad de kan :)

Var TDP kun varme eller er det også strømforbrug?

#3 Skulle lige til at sige det samme, de har vist ikke været alt for heldige med de model numre...

10710 er en i7
10510 er en i7

10210 er en i5

10110 er en i3

Det gør det heller ikke nemmere de er kommet op på 5 cifre, må indrømme jeg har været lidt nysgerrig efter hvad diverse producenter har valgt at gøre :)Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af IgIbUu d. 22-08-2019 10:44:50.