Nyhed: AMD ønsker at øge ydelsen pr. Cyklus med mere end 7 procent årligt

CPU, AMD d.  02. januar. 2020, skrevet af Burgurne 0 Kommentarer.  Vist: 1067 gange.

Ydeevne pr. cyklus (Instruktioner pr. Cyklus, IPC) er et udtryk der bruges meget. Med Zen-2-arkitekturen alias Ryzen 3000, Threadripper 3000 og Epyc Rome lykkedes det AMD for nylig at hæve IPC med ca. 15 procent sammenlignet med Zen + (Ryzen 2000).

Hvis du har læst de tidligere nyheder om AMD, vil ZEN3 igen tilbyde mere IPC, Ryzen 4000 i slutningen af 2020 - ifølge de nylige spekulationer kunne det endda være 17 procent mere. Og de efterfølgende processorgenerationer bør også give betydelige IPC-gevinster.

Anandtech interviewede AMDs Chief Technology Officer (CTO) Mark Papermaster om dette emne. AMD ønsker at fortsætte med at bringe nye processorer på markedet i en 12 til 18-måneders kadens og derved overskride den nuværende industristandard på 7 procent årlig IPC-stigning - konverteret til halvandet år ville dette svare til 10,7 procent.

"Vi har tidligere bemærket, at industrien forventer langsom vækst på 7% i præstation "pr core", og vores mål er at overgå hver generation med mere end 7% med vores produkter. Med vores nyeste produkter gjorde vi det endnu bedre, og industriens forventninger blev overgået . "

En højere ydelse pr. Cyklus afhænger af flere faktorer, men den er primært påvirket af raffinerede fremstillingsprocesser og frem for alt mikroarkitekturen. Zen 3 fremstilles ved hjælp af 7 nm EUV (Extreme Ultraviolet) -processen og siges at tilbyde et helt nyt kernedesign. Derudover er der ifølge Papermaster i øjeblikket flere teams, der arbejder med Zen 4, Zen 5 og endnu fjernere generationer af arkitektur, og de virker alle optimistiske dels omkring hastighedsforøgelsen pr core og dels om den samlede hastighedsforøgelse for et komplet AMD-system.

 

Kilde og billeder: Guru3D.com og AMD