Nyhed: BackBlaze begynder at rapportere om SSD-pålidelighed

Harddiske d.  08. maj. 2021, skrevet af cmnielsen 1 Kommentarer.  Vist: 1528 gange.

Mange af os kender datacenter giganten Backblaze, specielt når man har kigget efter ny HDD for at se hvilke dreve der viser sig at være pålidelige. Histil har de ikke vist data for SSD, men det ændrer sig nu.

BackBlaze – Vi bruger SSD-drev flere steder, men vi bruger dem i øjeblikket ikke til lagring af kundedata – der forbliver inden for harddiskdrev. Men et sted, vi har både harddiske og SSD'er, er som bootdrev til vores lagerservere. I vores tilfælde er det misvisende at beskrive disse drev som startdrev, da denne kohorte også bruges til at gemme logfiler til systemadgang, diagnostik og meget mere. Med andre ord læser, skriver og sletter disse startdrev regelmæssigt filer ud over deres navngivne funktion med at starte en server ved start. For lidt over to år siden begyndte Backblaze at bruge SSD'er som bootdrev. Det var omkring det tidspunkt, vi kunne begynde at få SSD'er, der var 200GB eller deromkring for mindre end $ 50, hvilket var tilsvarende i pris for 500GB hdd.

 

BackBlaze  - Hvad vi har, er to grupper af drev, en harddiske og de andre SSD'er, som har udført de samme funktioner i det samme miljø over tid. Tabellen nedenfor sammenligner fejlprocenterne samlet for Q1 2021 af vores harddisk- og SSD-startdrev.

Hvorfor har vi ikke bryde disse ud efter model? Ingen af modellerne i sig selv havde nok køredage til at være statistisk relevante. Samlet set er antallet af drevdage stadig på undersiden, men den åbenlyse forskel i AFR mellem HDD- og SSD-bootdrevene er øjenåbnende. Hvis vi ser på levetidsresultaterne for HDD- og SSD-startdrevene, er forskellen i AFR mindre, men stadig betydelig.

 

 

SSD-rapportering bevæger sig fremad - BackBlaze
Indlysende facts fra disse tabeller er, at SSD-drev mislykkes sjældnere end harddiskdrev, i det mindste i dette setup. Men det ignorerer en vigtig faktor, drive alder. Hvis vi fokuserer på alderen på hver af puljerne, er der potentielle revner i vores "SSD-drev er bedre" formodning. Den gennemsnitlige alder for SSD-drevene er 12,7 måneder, og gennemsnitsalderen for harddiskdrevene er 49,6 måneder. De ældste SSD-drev er omkring 30 måneder gamle, og de yngste harddiskdrev er 24 måneder gamle. De ældste harddiskdrev er næsten 96 måneder gamle – otte år gamle. Dybest set overlapper tidslinjerne for SSD- og HDD-drevenes alder ikke meget, og generelt stiger drevfejlfrekvenserne typisk, når drevpopulationen ældes.

Disse to overvejelser gør den konklusion, at SSD'er mislykkes sjældnere end HDD-drev ikke er helt så indlysende, som det først ser ud. I løbet af de kommende måneder graver vi i dataene og justerer SSD- og HDD-tidslinjerne for at undersøge HDD-drevene i deres tidlige brugsår, og vi offentliggør disse resultater. Dette vil give os bedre indsigt i fejlfrekvensprofilen over tid for HDD-drevene. Ud over startdrevene bruger vi også SSD-drev til forskellige use cases, for eksempel på gendannelsesservere og så videre. Over tid er vores mål også at instrumentere disse drev uden at påvirke ydeevnen, så vi kan opbygge et bibliotek med SSD-drevfejlhastigheder efter brug.

Læs mere her : https://www.backblaze.com/blog/backblaze-hard-drive-stats-q1-2021/?utm-source=bz-website&utm-medium=home-page&utm-campaign=drive-stats&utm-term=banner&utm-content=hard-hrive-stats-q1-2021

Kilde og billeder: guru3d.com + guru3d.com

 

Walenad
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-05-2021 09:21:59
Svar/Indlæg:
1887/25

Google translate er altså ikke fantastisk....  

Men tak for linket. Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Walenad d. 08-05-2021 09:23:04.