AMD frigiver nye RYZEN PRO og ATHLON PRO med indbyggede Vegas kerner.

CPU, AMD d.  06. september. 2018, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 1528 gange.

AMD har sendt lidt nyheder til os, og det ser spændende ud. 

AMD frigiver en ny serie ATHLON CPU'er her 6. september og også nye CPU'er i RYZEN PRO familien, som har fået et løft til generation 2. Jeg lægger ud med RYZEN PRO CPU'erne. 

Her ses en graf over de forskellige nye CPU/APU'er og i hvilket segment de hører hjemme. Det er i den høje ende af RYZEN PRO vi finder nyskabelserne med 2600, 2700 og 2700X der er klassens bedste 

Her er det specifikationerne på de nye 3 top CPU'er i RYZEN PRO klassen. 

Her er lidt flere af funktionerne specificeret mere ud. Som toppen af poppen har de største RYZEN PRO CPU'er 8 ker og 16 tråde at gøre godt med, de kan booste op til 4,1 GHz og så er der 20MB level 2 og 3 cache at muntre sig med. SENSEMI teknologien er blevet yderligere optimeret og sammenlagt giver det så et ydelsesspring i forhold til første generation på ca.16%. 

Her er det i en graf med målinger fra Cinebench og igen sammenlignet med første generation RYZEN PRO. 

Ser vi på ydelsen direkte mod Intels i7 8700 så ligger den på omkring en ydelses forskel på 24-28 % afhængig af CPU'en der testes. 

Ser vi på lidt mere målrettede tests som Office 2016, 7Zip og Photoshop, så er det kun 2700X der i virkelighedens verden scorer højest på den generelle ydelse. 

I den sidste test som fokuserer på mere heftige loads med diverse programmer er det dog ret indlysende at RYZEN PRO løber med det hele og klarer det hårde træk en del bedre end Intels CPU'er.

 

ATHLON PRO 

ATHLON CPU'erne er nu blevet "Genopfundet" i en PRO udgave som i princippet har en hel del af RYZEN PRO's teknologi, så det må siges at være noget helt andet end de "Gamle" ATHLON CPU'er. Som AMD udtrykker det nyt navn, med samme PRO funktionalitet. 

Her er så hele den nye familie strækkende sig fra PRO 200GE med 2 kerner 4 tråde og 3 grafik kerner til PRO 2400GE med 4 kerner 8 tråde og 11 grafik kerner fælles for begge GE modellerne er et forbrug på 35 Watt. 2200G og 2400G er en anelse hurtigere på frekvenserne og bruger 65 Watt. 

Her vises den mindste ATHLON PRO's ydelse i forhold til Intel Pentium G4560 CPU'en og ifølge AMD skulle det være en forbedring på 19%. 

Her er ydelsen sammenlignet igen med Intel Pentium 4560 og det ser vel meget rimeligt ud selve CPU delen ligger altså en anelse under Intel PCMark 10 ydelsen er som AMD lover 19% højere end Intel 4560. Grafik ydelsen er dog væsentligt over Intels HD Graphics 610 hele 67%. 

Well Ok det er så helt rart at se at AMD også ind imellem kan erkende at de ligger på linje med Intel og ikke andet så i denne test session med ATHLON 200GE mod Intel Pentium G4560. 

På sikkerhedsområdet er ATHLON rykket op i eliteklassen med hukommelses kryptering, Enterprise sikkerhed en 128bit krypterings motor og GuardMI. 

Som RYZEN PRO CPU'erne er ATHLON nu udstyret med samme teknik som beskytter din hardware helt ned på silicium planet som starter allerede ved boot. ATHLON kan nu også benytte Realtime indtrængnings detektion og et sikkert produktionsmiljø for firmaer. 

Til sidst ser vi her et komplet skema som viser hvad AMD's PRO CPU'er bedst sammenligner sig med.