Nyhed: Ryzen 7 3800X Viser forskellige boost-clocks med forskellige bundkort

Bundkort, AMD d.  22. august. 2019, skrevet af Burgurne 1 Kommentarer.  Vist: 958 gange.

Der har været en teori i et stykke tid ikke om, at bundkortproducenter tilpasser deres produkter lidt for at få den absolut bedste ydelse ud af AMD-processor Ryzen 7 3800X. Grundlæggende har folk set små præstationsforskelle, og nogle har klaget over, at den annoncerede boostfrekvens ikke engang er nået.

Folkene fra Unboxed Hardware foretog nogle test, og det ser faktisk ud til at være tilfældet, at bundkortproducenterne mangler at lave nogle "justeringer" på deres produkter. U.H. tog AMD Ryzen 7 3800X og testede den i en stor sammenligning med 14 forskellige bundkort. Den samme processor og køling (forhåbentligt monteret korrekt i alle tilfælde) blev brugt i alle tilfælde. Der er udarbejdet et diagram baseret på dataene, og dette er slutresultatet:

Cinebench R20 blev kørt tre gange i en enkelt-kernetest, og det vil aflæse den maksimale boostclock, der måles med HWiNFO64. AMD til Ryzen 7 3800X nåede et boostclock eller en smule over det lovede på 4.500 MHz på seks bundkort. Tre bundkort ramte mellem 4,475 MHz og 4,465 MHz. De sidste tre bundkort kunne ikke nå et højere boostclock end 4,375 MHz. Det ser ikke ud til, at AGESA (firmware) påvirker boostclock meget.

Den dårligste udøver er Biostar, der har det værste resultat med den nyeste AGESA-version. Det er ikke ualmindeligt at se ydeevnejusteringer, for eksempel har alle de store mærker optimeringer til Intel-processorer samt for eksempel all-core turbo på ASUS bundkort med Intel-processorer. De gør sandsynligvis dette for at få en fordel over konkurrencen og for at placere bundkortene lidt bedre baseret på performance. Men dette er en interessant konstatering ikke desto mindre, da der stadig findes bundkort som IKKE kan få en Ryzen 7 3800X til at køre bare den lovede hastighed!

Kilde og billeder: Guru3d

Viking
 
Overclocker
Tilføjet:
23-08-2019 20:16:38
Svar/Indlæg:
249/12

der8auer har yt hvor han efter spørg folks boost clock https://www.youtube.com/watch?...