Nyhed: HP's Integrity blade server

HT Exclusive d.  17. april. 2020, skrevet af freak_master 1 Kommentarer.  Vist: 2193 gange.

HP Integrity blade server

Så kommer vi endelig til dagens offer, eller flere af dem faktisk.

 

Specifikt hedder denne blade server BL870, og er i4 modellen. Integrity serien bryder lidt reglen om at have 2 CPU'er i de små blades, og 4 i de store. Dette er nemlig store blades men har kun 2 CPU'er hver. i4 betyder dog at der er 4 CPU'er. Dette kan gøres ved at sætte to af disse blades sammen til en. De vil fylde 4 pladser i alt i chassiset, men vil agere som en blade med den medfølgende bro.

 

Fronten uden broen monteret

 

Broen her er den vi bruges til at samle 2 Integrity blade servere til at agere som en. Den kan ses lidt som en SLi eller CrossFire bro. Når den ene server tændes gør den anden også. Blade chassiset vil se en server, men med en "Monarch" og "auxiliary" server, så de kan også køre individuelt selvom de er sat sammen, men det vigtige her er at "Monarch" kan se de harddiske der er sat til "Auxiliary", og omvendt. Med et operativ system vil man også kunne se alle 4 CPU'er som om det faktisk kun er en server.

 

For at komme ind i systemet skal vi forbinde til blade chassisets onboard administrator modul. Der er ofte to monteret da et chassis slet ikke vil kunne køre uden dette modul, så der står altid et med samme konfiguration klar til at tage over, dog ikke i vores tilfælde da vi ikke behøver 24/7 oppetid, vi bruger det kun til at teste blade servere med. Når man er logget ind og trykker på den monterede blade får man dette billede.

 

Herigennem kan vi logge på begge serveres iLO, som er HP's IPMI system. Det giver mulighed for at sætte alle indstillinger imens systemet kører, vi kan endda lave BIOS ændringer uden at skulle genstarte, dog kræver nogle ændringer genstart af serveren. Denne IPMI bruges også til at overvåge systemets helbred, og der er en log der fortæller os hvis der er noget galt. Selve testen af disse blades er faktisk udført når vi er her, disse blades skal blot nulstilles så de er klar til salg, der skal altså ikke installeres Linux denne gang, medmindre den bliver solgt til en kunde der vil have et operativ system. Loggen bliver clearet og BIOS sat til default.

 

Her kigger vi ind i "Monarch" serveren. Vi ser i alt 384GB RAM fordelt på 12 16GB klodser. 4 af dem sidder til CPU 1, og 8 sidder til CPU 0. Dette er gjort for at have Quad Channel RAM.

 

CPU soklerne ser noget tomme ud, det er fordi at CPU'erne kommer som en stor enhed med VRM, køler og CPU alt sammen klar til at smide i serveren.

 

På bagsiden af CPU'en får vi afsløret dens VRM på et PCB der følger med. Denne CPU er en Itanium 9560, et af de seneste Itanium CPU'er med 8 kerner og selvfølgelig HyperThreading på 2.53GHz.

 

Der er ikke nogen GPU integreret i hverken CPU'er eller bundkort, da man normalt sætter disse op igennem netværket i blade chassiset, men i denne har man valgt at sætte et ATI ES1000 grafikkort i, så der også er en video udgang.

maxfred
 
Overclocker
Tilføjet:
17-04-2020 18:38:16
Svar/Indlæg:
5/5