Nyhed: Asetek A/S vil udvikle verdens bedste racingsimulatorer

Diverse d.  09. marts. 2021, skrevet af cmnielsen 7 Kommentarer.  Vist: 3537 gange.

Pressemeddelelse fra Asetek af 9. marts 2021

Asetek A/S vil udvikle verdens bedste racingsimulatorer - og samlet produktserie til globalt SimSports-marked

RESUME: Teknologivirksomheden i Aalborg, der netop har afleveret rekordregnskab, etablerer nyt forretningsben, der bygger videre på mangeårig erfaring med udvikling af højteknologi til gamercomputere. Foreløbig er 16-18 specialister samlet og godt i gang med at etablere den helt nye Asetek-produktlinje

Asetek A/S i Aalborg, der ellers er kendt for unikke produkter til et globalt marked inden for vandkøling af PC, servere og datacentre, har netop lanceret et nyt forretningsben: ”Asetek SimSports”, som ledelsen på sigt forventer vil udvikle sig til en mindst lige så stor succes, som den øvrige etablerede forretning. Den børsnoterede virksomhed har netop afleveret sit hidtil flotteste regnskab med 15 mio. dollars på bundlinjen oven på en vækst i 2020 på 34 pct.

I den seneste tid har Asetek derfor samlet 16-18 specialister i en ny afdeling, der allerede er godt i gang med at udvikle en højkvalitetsserie af produkter til SimSports og særligt racing-simulatorer. En produktserie, der så vidt muligt matcher virkelighedens oplevelse af at drøne afsted ned ad langsiderne og rundt i kurverne i en virkelig, fysisk racer. De første produkter – de avancerede pedaler - forventer Asetek-stifter og CEO André Sloth Eriksen på markedet og i masseproduktion allerede i slutningen af året. Men man er også godt i gang med udviklingen af bl.a. rat, Force Feedback (FFB), ratmotorer, gearskifte, sæder osv. En komplet serie af produkter lanceres i løbet af  2021 og derefter.

Udstyret designes, prototypeudvikles, testes og produktionsmodnes hos Asetek i Aalborg, hvor man i forvejen råder over store kompetencer inden for kombinationen af klassisk mekanik, software og hardware – populært kaldet ”mekatronik”. Alene i 2020 producerede og solgte virksomheden mere end 1 mio. avancerede vandkølere til gaming-PCer og datacentre, som bl.a. sparer brugerne for en masse strøm. Så masseproduktion og sourcing i Kina, hvor Asetek har ca. 30 egenansatte (og ca. 500 på produktionslinjerne hos en contract manufacturer) er Asetek også i forvejen gearet til.

Rykker hurtigt frem i feltet

For at accelerere produktlanceringer og opnå Pole Position i relation til SimSports, har Asetek inden for de seneste måneder opkøbt såvel et britisk simracing softwarefirma samt immaterielle rettigheder og software hos et finsk firma. Derudover har man hentet og nyansat en halv snes specialister, som er stødt til et hold af egne folk, der havde lyst til og kvalifikationer i forhold til den nye udfordring.

 

Målet er avanceret simulatorudstyr til et voksende globalt marked, der efterlyser let tilgængeligt kvalitetsudstyr:

 

” Et af problemerne med de simulatorprodukter, der i øjeblikket findes på markedet, er, at man som bruger i dag næsten er tvunget til samtidig selv at være tekniknørd og selv finde de forskellige dele hos forskellige producenter og ofte selv må eksperimentere med derefter at integrere komponenterne med hinanden.  Hos Asetek vil vi nu udvikle en samlet kvalitetsserie under Aseteks SimSports-brandet med fuld og enkel integration, hvor vi vil levere alle komponenter, der fra starten er designet til at fungere sammen og er styret af ét stykke egenudviklet software, vi kalder Race Hub,” uddyber André Sloth Eriksen.

Inspiration fra egen erfaring

Asetek blev grundlagt for over 20 år siden, med udgangspunkt i André Eriksens egne interesser og erfaringer med PC’er og køling, som André arbejdede meget med i fritiden på daværende tidspunkt*
Virksomheden etablerede for et par år siden eget eSports Academy** til gratis brug for de mest dedikerede af regionens unge - med markedets mest avancerede gaming PCer og simulatorudstyr. Udstyret viste sig imidlertid ikke at været helt enkelt at både samle og få til at fungere over længere perioder, og specielt de simulatorer, der kunne skaffes, har krævet meget vedligehold og løbende konfigurering.


Inspirationen til det nye forretningsben hos Asetek, er til dels opstået pba erfaringerne fra etablering og drift af eSports Academy, men også fra et andet område, hvor André har rigtig meget personlig erfaring, nemlig fra alverdens racerbaner de seneste 10-15 år. André har selv i sine yngre år kørt meget motorsport i USA og Danmark, ligesom hans søn Valdemar Eriksen i dag kører race på højt niveau i udlandet. Det sidste sker i øvrigt i en international serie, hvor de, som de første i verden, skal konkurrere i både rigtige biler og simulatorer i selvsamme weekender. Valdemar har for tiden sin daglige gang efter skole og karriere i Asetek’s udviklingsafdeling, hvor han i samarbejde med mekanik-, elektronik- og software-ingeniørerne hjælper med at opnå den rigtige realisme og holdbarhed i simulatorprodukterne.

Racing og simulatorracing smelter sammen
”Det er tydeligt, at fysisk racing og simulatorracing smelter mere og mere sammen. Eksempelvis var NASCAR’s 2020 iRacing event det mest sete eSports-event nogensinde. Det er samtidig åbenlyst, at simulatorudstyr ikke helt kan følge med og i høj grad stadig er på ”nørd-stadiet”, ligesom vandkøling var for 20 år siden. Min vision er at gøre det samme med simulatorprodukter, som vi har gjort med vandkøling – nemlig at producere højteknologiske, bruger- og prisvenlige simulatorprodukter til det globale marked,” forklarer André Sloth Eriksen. Han byggede sin egen første bevægelsesracingsimulator for efterhånden 12-13 år siden og har sidenhen bygget flere avancerede simulatorer til brug for virtuel træning af racerkørere og har stor personlig viden på området:

”Inden udgangen af 2021 har Asetek investeret mere end 75 mio kr. i projektet. Derudover råder vi måske over verdens bedste team af ingeniører, udviklere og marketing, så jeg er ikke et sekund i tvivl om, at dette nye forretningsben ad åre bliver en kæmpesucces for os,” konkluderer. Aseteks CEO*Tjek evt. hvideo om grundlæggelsen af Asetek: https://www.youtube.com/watch?v=jJ7JqkhtKX4.

**Læs mere om Aseteks eSports Academy: https://www.asetek.com/gamingenthusiasts/asetek-esports-academy,

Illustration: (Asetek foto 1, 2 og 3) På alle fotos ses Asetek-CEO André Sloth Eriksen i og uden for Asetek.

Foto 1: Med en foreløbig version af det pedalsæt til SimSports, som Aseteks nye Simsports-afdeling snart har færdigudviklet og senere på året vil sende på markedet.

Foto 2: Her ses André med en af ingeniørerne, der på computeren tegner og beregner på de nye SimSports-produkter. I forgrunden til venstre ses pedalerne igen.

Foto 3: André Sloth Eriksen foran Aseteks domicil i Aalborg Øst, hvor der er fundet plads til en ny SimSports-afdeling

Kilde og billeder: Tilsendt PR fra astek.com

phg
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-03-2021 21:06:45
Svar/Indlæg:
1399/43

Spændene og fedt at vi får en dansk udvikler på området , så er det store spørgsmål om det er til at betale sig fra.krikke
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-03-2021 17:07:19
Svar/Indlæg:
2335/16

#1
Det jo det, tro på det koster $$$krikke
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-03-2021 17:10:38
Svar/Indlæg:
2335/16

Men super fedt, der mangler faktisk en konkurrent til fanatec imo.phg
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-03-2021 17:40:00
Svar/Indlæg:
1399/43

Der er faktisk en del konkurrence til Fanatec produkter, men igen det ligger i i en prisklasse jeg i hver fald ikke vil betale, og ja jeg kunne godt forstille mig at det grej de udvikler nok også vil koste kassen, men man kunne da håbe på at der vil komme noget semi professionelt udstyr der er til at få for pengeAsetek_Dennis
 
Overclocker
Tilføjet:
12-03-2021 17:30:09
Svar/Indlæg:
12/0

Planen er faktisk der kommer produkter i flere forskellige prisklasser 🦾

 

hvem ved, måske bliver i overrasket? 🙈🤷🏻‍♂️M.Beier
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
12-03-2021 17:47:22
Svar/Indlæg:
2036/122

Spændende. 

Må nok erkende at jeg savner de lækre produkter fra asetek Vapochill lightspeed var the bombAsetek_Dennis
 
Overclocker
Tilføjet:
12-03-2021 17:50:12
Svar/Indlæg:
12/0

 

M.Beier skrev d. 12-03-2021 17:47:22

Spændende. 

Må nok erkende at jeg savner de lækre produkter fra asetek Vapochill lightspeed var the bomb

Vi er klar til at skyde med skarpt 😉

jeg er jo heldig nok til stadig at kunne lege med VapoChill og WaterChill 🤤