Test: Eye-Fi Pro X2

Foto d.  31. marts. 2011, skrevet af @ngler 2 Kommentarer.  Vist: 12737 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Eye-Fi
DK distributør: Eye-Fi

Introduktion

 


Der var engang hvor ens netforbindelse fik man via et netkabel. Da det trådløse netværk kom frem og et trådløst netkort enten var PCI eller USB, men dengang var PDAen, som basalt set var en smartphone uden phone, stadig populær.  

Da de hverken havde PCI eller USB, kom der flere trådløse kort forklædt som enten Compact Flash eller den noget mindre SD kort. Det var da heller ikke med en hvis begejstring at jeg kan huske første gang jeg så et SD kort som var et netkort. Kortene kaldes også SDIO kort, men krævede en host som kunne styre den trådløse opsætning. PDAerne begyndte at komme med Wifi indbygget og så forsvandt interessen for SDIO. I mellemtiden så er Wifi blevet standard i mange produkter som smartphones og bærbare og de fleste hjem har en trådløs router stående. Enkelte digitale kameraer har indbygget Wifi andre (dyre) kameraer kan få ekstramoduler der gør at de kan overføre via Wifi så man slipper for kablet eller kortlæser.

 

Eye-Fi har taget den gode ide med SDIO og gjort noget genialt. De har gjort at kortet kun er afhængigt af én ting fra hosten, nemlig strøm og intet andet. Selve styringen af koder mm. Ligger på kortet, da et almindeligt digitalkamera ikke kan styre dette.

Xcalibur
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-04-2011 12:21:29
Svar/Indlæg:
107/11
Jeg har faktisk tidligere kigget efter et lignende kort, men til lidt alternativ brug. Nogen der kender et sådan, eller kan dette også et?

Hvis man har en fotoramme, kan man så sætte et SD kort i og få fotorammen til at læse billeder som egentligt ligger på netværket frem for på SD kortet. Så vil det være meget lettere at skifte billeder på fotorammen, da de bare skal flyttes over i en bestemt mappe på netværket :)


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
01-04-2011 12:26:01
Svar/Indlæg:
3996/361
#1

Mit gæt er at det kan du ikke bruge dette kort til, da det også kræver at den kan læse SMB shares. Jeg tvivler meget at du kan gøre dette med nogen kort.

Det som kortet groft sagt gør er at når den har net forbindelse, sender den en liste med billeder/video/RAW til Eye-fi serveren - serveren fortæller så om billederne har været overført før.. dem som ikke har været overført sender den så til eye-fi serveren som så sender dem videre.. Jeg tror ikke at det kan gå den anden vej...