Test: Creative Gigaworks T3

Lyd d.  27. september. 2008, skrevet af Mino
8 Kommentarer.  Vist: 31962 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Hasee.dk

Design

 

 

Ved første øjekast skiller designet på satelliterne sig ikke så meget ud fra andre lignende modeller på markedet, men hvis man løfter på dem, kan man godt mærke at der er noget guf i dem. De vejer faktisk forholdsvis meget i forhold til hvor små de er. Rent designmæssigt kan man dog godt se at der er blevet kælet for detaljerne. Foden er lavet i aluminium, og under den er der en skridsikker måtte, som forhindrer at de bliver trukket ned af bordet eller vælter.

Fronten er lavet i plastik og overtrukket med et traditionelt støvfilter, og i højre hjørne af beklædningen, er der et sødt lille Creative mærke.

Når vi tager beklædningen af og kigger på selve enheden, ser det faktisk rigtigt frækt ud. Det meste er lavet i metal, og selve rammen er lavet i piano sort lak, som et ekstra lille finish. Bestemt en lækker lille sag man ikke behøver være ked af at placere fremme, selvom man får gæster.

 

 

Subwooferen er meget firkantet, men ikke større end at man sagtens kan placere den under sit skrivebord, man skal bare lige huske at give det lidt luft til siderne, så enhederne ikke er presset ind imod en væg. Subwooferen er lavet i træ, og vejer en hel del. Rundt om enhederne er der en ring i piano-sort lak, så det er faktisk et flot lille sæt.

 

              

 

Bagsiden af subben er pryddet af produktnavnet og et stort "SLAM"-logo, for at illustrere teknologien bag. Der er selvfølgelig indgang til strømforsyningen og højttalerne. På højttalertilslutningen er der en lille plastikdims som gør at højttalerne kun kan tilsluttes i en bestemt vinkel på ledningen, dette gør at når de er tilsluttet, bliver de bestemt siddende, også selvom man flytter rundt på subben. I midten er controller-tilslutningen, og derudover er der mulighed for Audio-IN, som er specielt velegnet til CD-afspillere, hvis man har lyst til at bruge dette. Til sidst har vi basvolume-kontrollen, og som det kan ses på billedet, er den sat til lidt under midten. Dette skyldes at midten er anbefalet af Creative, men dette er testet ud i et rum med forholdsvis bløde vægge, og da de fleste hjem består af sten eller trævægge, må man regne med at bassen slår lidt hårdere her end i et studie. Denne indstilling skulle efter sigende komplimentere lyden bedst.

 

 

Controlleren er lavet i hård piano-sort plastik, for at følge designet på resten af anlægget. Den øverste del er lavet i aluminium og belagt med et gummi lag, der giver et rigtigt lækkert grip, når man skal justere volumen. Dette giver den også vægt, så den bliver hvor den er. I bunden er der samme skridmåtte som på satelliterne, så den skøjter heller ikke hen over bordet når man rører ved den. I toppen er der også en lille aluminiumsring, som gør at den ser meget stilet ud.
Der er mulighed for at tilslutte AUX på controlleren, og her snakker vi så iPod, MP3 afspillere med mere. Der er også mulighed for at tilslutte et headset, hvis man sidder sent oppe og leger med lyd.


      

 

Hvis man kigger på controlleren,  ligner den faktisk en frø der er vendt på hovedet. En sjov lille iagttagelse man om ikke andet kan få et billigt grin over.

 

 

Ja, nogle gange er det fuldt ud forståeligt hvis læserne derude undrer sig over hvad HwT's crew har røget. Længe leve Photoshop :)

 

Samlet set et super flot anlæg, hvor der er blevet kælet meget for detaljerne. Samtidig kan man godt mærke at man har fat i et anlæg med noget gods i, så lad os gå videre til det sjoveste af det hele, nemlig testen!

 

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-09-2008 13:09:05
Svar/Indlæg:
7262/260
#0

God test Mino.
Fedt højtalersæt, men det er mange penge. 😐


hightower
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-09-2008 13:13:28
Svar/Indlæg:
2440/66
god artikel.

men er det ikke belastende at knappen at justere bassen sidder på subwooferen?

tænkte på til f.eks. in flames, vil man nok ha mere bass på end f.eks. techno, og det bliver da belastende at skulle skrue op og ned på subwooferen.


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
27-09-2008 13:28:06
Svar/Indlæg:
278/73
#2 - Hvis man holder den på lidt under midten som anbefalet, er det sådan set ikke det store problem, for man kan justere bassen som man har lyst til via sit lydprogram 🙂

Jeg har selv et par forskellige equalizer settings jeg kører med, alt efter hvad jeg hører, og det virker faktisk fint.

Ved godt det er en del penge at bruge, men hvis man sætter transformers på og tester knæk frekvensen, begynder man at forstå hvad det gør ved lyden, og jeg var i hvertfald solgt der 😛


Gom
 
Superbruger
Tilføjet:
28-09-2008 20:32:08
Svar/Indlæg:
359/73
Hmmm, overvejer lidt om jeg skal skifte mit standhaftige gamle Klipsch Promedia 2.1 sæt ud med sådan et sæt her. Hvordan vil du sige at de to sæt performer ift. hinanden? Hvis du kender det gamle Klipsch Promedia 2.1 sæt?


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
29-09-2008 07:39:07
Svar/Indlæg:
278/73
#4 - Uha, kan ikke sige at jeg kender det omtalte anlæg..

Hvis det er til film & musik brug, kan jeg i hvertfald godt anbefale dig at overveje det...bare spørg The Boss, for det var sgu med tårer i øjnene jeg måtte aflevere det tilbage. Jeg skiftede tilbage til mit eget udemærkede Empire anlæg, men man bliver hurtigt forvendt, og jeg går selv og spekulerer på at skifte nu.

Jeg tror ikke du ville blive ked af at skifte, men for din egen skyld burde du nok finde en butik hvor der er mulighed for selv at lytte til det. Efter sigende skulle det anlæg du har, være state of the art i 2001, og super lækkert, men der er også gået en del år nu. Lyd er individuelt, og det ville være forkert af mig, bare at sige skift. Men der er nogle features i dette anlæg, som er meget banebrydende indenfor 2.1 computer højttalere, og derfor er det i hvertfald et lyt værd.
Når det kommer til film, har jeg sjældent hørt noget så lækkert som det her, og igen må jeg fremhæve knæk frekvensen, som betyder så ufatteligt meget for lydbilledet.


jepe
 
Overclocker
Tilføjet:
22-10-2008 20:45:35
Svar/Indlæg:
10/5
Hej Mino

Jeg står også og skal investere i et 2.1 system og har med stor glæde læst dine artikler om T3 og Empire systemet.
Du roser begge systemer stort. Men hvilken en af de to ville du vælge hvis du skulle købe i dag?
På EDB priser koster Empire ca. 600 og T3 ca. 1200 kr. og jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal vælge så lidt direkte samligning mellem de 2 vil blive værdsat 🙂
Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
30-10-2008 11:22:30
Svar/Indlæg:
278/73
Uden tvivl Creatives, det er i en helt anden klasse end Empire sættet, men prisen er jo så også derefter.

Hvis du vælger Creative, har du til gengæld et anlæg der bare sparker røv, og jeg gad da godt selv bytte mit eget empire ud med dette anlæg. Der er virkelig en verden til forskel.


Sjakalen
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-11-2008 08:28:18
Svar/Indlæg:
1978/216
Jeg lavet et nyt indlæg 😀 var ikke sikker på om der ville komme nogle forbi her mere :)

https://hwt.dk/forumthread.asp...