Pepping Up Windows.

Diverse d.  01. oktober. 2005, skrevet af Huddy 11 Kommentarer.  Vist: 745 gange.Windows XP er efterhånden gået hen og blevet lidt kedelig, at se på.

Toms Software Guide( :e ), har nu leget med lidt andet end Hardware, og har derfor smidt en artikel ud, som omhandler, hvordan man får sin Windows til at ligne Linux/Unix.

Link til artiklen :
http://www.tomshardware.com/howto/20050930/index.html
Laziter
 
Superbruger
Tilføjet:
01-10-2005 12:01:43
Svar/Indlæg:
208/3
Meget fin artikel, men der er ikke rigtigt noget nyt at hente i den..
De fleste brugere (i hvertfald her på stedet) har nok allerede eksperimenteret med forskellig software til Win XP.

En ting jeg dog godt kan lide ved artiklen, er i slutningen af hver beskrivelse er der et afsnit der beskriver Windows Cleaning. Med den kan man se hvad der kan slettes fra Windows og om det er sikkert hvis man installerer et givent program.Die_Happy
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-10-2005 14:05:45
Svar/Indlæg:
3370/80
Hvorfor faen skulle man ville have det til at ligne Linux? :lspand-online
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-10-2005 14:22:51
Svar/Indlæg:
143/6
#2
Fordi man kan ;) Der er jo også folk der kan lide dyresex... hver sin lyst :pBriston
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-10-2005 15:01:05
Svar/Indlæg:
2540/228
så kan man sgu da ligeså godt installere linuxAbild
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-10-2005 15:01:59
Svar/Indlæg:
1287/32
#2 Hvorfor man skulle have noget til at ligne KDE forstå jeg heller ikke men Gnome er uden tvivl det beste mest stilrene, brugervenlige, effiktive, stabile, fleksible og produktive window managers der findes overhovedet. Når jeg går fra gnome til windows føler jeg mig som jeg er et vildt fremmet sted 5 år tilbage i tiden. Så hvis win kunne komme til at ligne det ville det ikke gøre mig noget.

#0 For det første er Linux/Unix to forskellige kærner og uden software der kan køre på dem duger de stort set ikke til noget. Så jeg tvivler på nogle vil have noget til at ligne det :00.

Artiklen prøver at sige noget om hvordan man gratis kan give windows samme funktionalitet som findes i standard programvarepakken i langt de fleste linux distributioner.

Den siger også noget om hvordan windows window manageren kan tilføres noget af den samme funktionalitet som alternative windowmanagers til *nix har haft lenge. (KDE, Gnome, Enlighenment, XFCE, Windowmaker, IceWM, Fluxbox osv...)
Så en mindre korrektion af nyhedsteksten mener jeg er på sin plads :)

Jeg mener artiklen gør en stor fejl ved at betegne GPL software som freeware. "free" i freeware betyder gratis mens hele GPL licensen bygger på ideologien "free as in freedom". Forskelden er stor.

Det er også forkert at sige at The Gimp er en erstatining for Paint. Paint er en bitmap editor der egner sig glimrende til det den er lavet til. The Gimp derimod er lettere nedgraderet udgave af photoshop der, som artiklen selv siger, er lavet decideret grafisk arbejde. Prøv selv at tage paint fra en 5 årig og give ham/hende gimp/photoshop istedet og se hvordan det går...

AbiWord er en nedgraderet udgave af word der falder i en kategori som gør den egnet som en wordpad erstatning mens OpenOffice.org er en fuldt funktionel Office pakke der giver tæt på "drop in" erstatning for MS office. (Prøv OOo 2 beta før jeg gidder høre nogle sige mig imod). Dette mener jeg også artiklen mangler at sige noget om...Di3h4rd
 
Superbruger
Tilføjet:
02-10-2005 03:27:37
Svar/Indlæg:
47/1
#5 nu er gnome langt fra stabilt i unstable releasen som selvfølgelig er den man kører hvis man absolut vil køre gnome idet stable releasen traditionen tro er meget langt bagud.. gnome er intet værd når du ikke har den nyeste release..

så hvis det er stabilitet og fleksibilitet du har i højsædet bør du nok ikke køre gnome, men blackbox etc. (den har stortset ingen dependencies så du kan installere den på de fleste systemer mv.).

sidst jeg kørte gnome unstable gik der ikke mange minutter mellem hvert crash, det var specielt panelerne der var særligt udsatte..

nautilus som er en del af pakken var stabilt nok.. men de gnome paneler var sindsygt ustabile :)Retro
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-10-2005 11:29:35
Svar/Indlæg:
1643/172
Så ville jeg heller lave min Windows Desktop om til en Mac OS X. I kan lige få linket til det mod der kan lave helle ens Windows om til Mac os X husk at lave UXTHEME.dll mod inden da ellers virker modet ikke. Modet er med alt vi kender fra Mac os X f.eks. Docking baren i bunden af skærmen osv.

Link:
http://osx.portraitofakite.com...

Når login boksen kommer så bare tryk login eller skriv et navn f.eks. Erik så vil hjemmesiden bare sige Hej Erik osv hehe.

Et billede af hvordan modet ser ud når det er blevet installeret.

T|Conan
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-10-2005 15:00:53
Svar/Indlæg:
452/23
I realy don't get it. Hvorfor få sin Windåze til at ligne noget det bestemt ikke er?

Har kun een ting at tilføje:

http://www.ubuntulinux.org -- Download og installer :)Emerpus
 
Superbruger
Tilføjet:
02-10-2005 15:30:33
Svar/Indlæg:
626/20
For mig at se er det fede i den artikel primært en fin liste med glimrende freeware-programmer, som sagtens kan erstatte flere af de Windowsprogrammer, som man ellers skulle ud at betale for - eller som bare er mere spændende alternativer til de småprogrammer der følger med Windows. :)Abild
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-10-2005 22:16:40
Svar/Indlæg:
1287/32
#8 Præcist hehe ;)

#6 Jeg har brugt gnome siden version 2.4... Den gang var ustabil og gik ned for et godt ord... Specielt nautilus. Siden den gang er funktionaliteten og specielt stabiliteten blevet bedre.
Nu kører jeg version 2.10 og det er uden tvivl det mest stabile system jeg har haft intil videre. Det eneste jeg har oplevet er at nautilus nogle enkelte gange går ned når man browser samba shares mounted i fstab med mange videoer/billeder den skal generere thumbnails fra. Men dette sker i langt mindre grad end når man browser mapper med tilsvarende inhold i windows explorer.

Jeg savner umiddelbart heller ikke noget funktionalitet så jeg mener ikke det er nødvendigt at køre seneste gnome cvs for at få noget ud af Gnome.

Med fleksibilitet mente jeg at gnome er let at tilpasse :)

Jeg har veret igennem de fleset window managers til linux og Linux' største force er at man har frit valg fra alle hylder og at der findes noget til en hver smag :)
Gnome og mig har altid været "love at first sight" ;)Chronos
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-10-2005 12:08:01
Svar/Indlæg:
566/150
nogen der kender til nogle sites med nogle tutorials eller noget så jeg kan få mit windows til at se federe ud, sq træt af det samme gamle.. :<

themes eller andet, kender ik ritti til det :>

ps. ikke samurize!