Test: Felix The Reaper

Spil d.  29. november. 2019, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 2663 gange.

Korrekturlæser: Ferns
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på  169,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Review

 

 


Felix The Reaper, en romantisk komedie om dødens liv

Hvis du nyder dyster humor og udfordrende puslespil med et kreativt tema, så er spillet "Felix The Reaper" fra udviklerne "Kong Orange" måske lige noget for dig. Spillet har med sin makabre humor og sit udfordrende gameplay, danset sin vej direkte ind i hjertet på denne anmelder. 
 

Felix The Reaper centrerer sig om døden, eller rettere om en af dødens håndlangere. Felix som arbejder for dødministeriet. Han er helt ny indenfor denne her form for arbejde, altså døden, og så elsker han at danse, mens han arbejder.

Introen giver os en kort håndtegnet historie om Felix, og om at han ikke bare høster sjæle for sjovs skyld. Nej han er faktisk hemmeligt forelsket i fyldig kvinde kaldet Betty, som helt tilfældigvis arbejder for livsministeriet. Det er vores håndlangers håb at han kommer til at krydse sporet til Betty ved at arbejde for dødsministeriet.
 

Guiden til Felix The Reaper foregår via en stemme som guider og fortæller hvordan og hvorledes du gør de forskellige ting i spillet. 

Kernen i spillet er ganske simpelt, du bliver sat ind på en form for spillebræt, som man kender det, der er delt op i tern. Herfra får du så en mission, en person skal dø på en bestemt måde. Du skal så imens tiden står stille, glide igennem skyggerne og manipulere diverse objekter, for at få en bestemt person til at dø på en bestemt måde som dødministeriet har bestemt.
 

Som en af dødens håndlangere, så kan Felix ikke tåle sollyset, og skal derfor holde sig i skyggerne. Dette kan heldigvis manipuleres nemt via en knap, som at lyset skifter retning, og Felix dermed får andre skygger han kan bevæge sig i og dermed undgå lyset. Det er så muligt at skifte frem og tilbage imellem disse to lys indstillinger, så du kan bevæge dig i skyggerne.
 

Efterhånden som du bevæger dig frem i spillet, så vil du blive belønnet med nye udfordringer og nye objekter, som desværre ikke blev forklaret i den indledende guide. Dette gør at man nogen gange godt kan ende med at sidde og skære tænder, af ren arrighed, over man ikke kan regne en bestemt bane ud, eller ikke forstår en given mekanik i spillet. Heldigvis har de installeret en hjælpeknap i spillet som man kan trykke på og få et hint om hvad du skal gøre nu. Problemet er bare at hvis du har flere ting du skal opnå på banen, så er det ikke altid helt klart hvad du rent faktisk skal gøre med den hjælp du har fået.
 

Det største problem jeg ser med nogle af de udfordringer, som bliver stillet op i den senere del af spillet, er at det ikke altid siger sig selv hvad man skal. Det kan være der er blevet introduceret en ny "mekanik" som du skal bruge, men problemet er så at man ikke får en forklaring på hvordan man bruger denne nye mekanik i spillet. Derfor er jeg ofte endt med at sidde og bande og svovle, i hvert tilfælde indtil jeg har regnet ud, hvordan jeg så løser lige den problemstilling. Det giver så dog en utrolig tilfredsstillelse når man så endelig regner det ud og ofte har jeg fanget mig selv i at tænke " hold nu op, var det bare det jeg skulle".

Jeg har dog på trods af lidt uklarhed fra producenterne, virkelig nydt denne form for puzzle game, som man kalder denne genre. Jeg har virkelig siddet og grinet min røv i laser, på steder og over ting hvor man bagefter sidder og tænker, burde jeg grine af det her.

Musikken og grafikken i spillet er virkelig flot lavet, og giver en dejlig dybde i spillet, og det giver en ekstra dimension i spillet når lyden bare sidder i skabet.

Det har været en fornøjelse at sidde og gennemspille Felix The Reaper, og jeg vil uden at tøve anbefale det til alle der kan lide spil hvor der virkelig skal tænkes over tingene og man ikke bare drøner igennem og løser det hele på 2 timer.

Spillet kan fåes til følgende platforme: PS4 / Xbox One / Switch / PC / Mac