Test: Gigabyte RX 5600XT Gaming OC 6G grafikkort

Grafikkort, AMD/ATI d.  23. januar. 2020, skrevet af Gripen90 0 Kommentarer.  Vist: 8530 gange.

Korrekturlæser: Gripen90
Billed behandling: Gripen90
Oversættelse: Gripen90

Pristjek på  2449,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Proshop.dk

Introduktion

 

 

GIGABYTE blev grundlagt i 1986, hvor grunden blev lagt til deres lederposition inden for teknisk udvikling og innovation. Ved at fokusere på grundlæggende teknologier for at overholde strenge kvalitetsstandarder er GIGABYTE blevet anerkendt verden over som en innovativ og tillidsvækkende markedsleder. GIGABYTE producerer grafikkort, PC komponenter, PC eksterne enheder, laptops, stationære PCer, netværksenheder, servere og mobiltelefoner.

!! VIGTIG Opdatering 1.!!
I 11time d.17/1-2020 valgte AMD at lave en ny VBIOS til RX 5600XT kortene og udsendte disse til deres boardpartnere. Den nye BIOS ændrede GPU og Ram clocks foruden at hæve TDP limit op til 180watt. I alt en ydelses forbedring på ca.10% over den oprindelige VBIOS.
Det betød, at undertegnede måtte skrotte alle tidligere benchmark resultater og køre ALLE tests igen for at kunne give et retvisende billede af kortet. For at kunne have anmeldelsen live til release dagen, da er en grundigere gennemgang af overclock potentiale samt støj og wattforbrug, blevet skåret fra, da disse igen krævede nye tests. Derfor ser vi på disse egenskaber ved senere lejlighed.

!! VIGTIG Opdatering 2 .!!
Efter denne artikels deadline har AMD/GIGABYTE udsendt endnu en ny opdateret VBIOS med retter og ydelsesforbedringer. D.21/1-2020 er der udgivet en ny VBIOS som skulle booste kortet endnu mere og derved slutte hullet til nVidia's RTX 2060. Grundet denne i 12 time udgivelse fra AMD/GIGABYTE, har vi ikke kunne genteste grafikkortet både pga deadline, men også det faktum at kortet er returneret. Vi beder derfor jer læsere, at se resultaterne fra testen som vejledende, indtil at vi på et senere tidspunkt kan teste et endeligt retail RX 5600XT, hvor der ikke er flere VBIOS opdateringer.