Test: GX blue, GX brown og GX red taster fra Logitech

Styre-enheder d.  22. juli. 2020, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 3455 gange.

Korrekturlæser: Ferns
Billed behandling: neemos
Oversættelse: Ferns

Pristjek på  429,00
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech

Intro

 

 


Denne gang skal vi til noget lidt anderledes, vi skal nemlig tage et kig på lidt forskellige taster til Logitech´s Pro X gaming tastatur. Tastaturet kommer nemlig med det man kalder "hot swappable" taster, som kort fortalt gør at man kan skifte selve kontakten på tastaturet ud med en anden.

Når det kommer til forskellige kontakter, så har Logitech indtil videre 3 forskellige i deres sortiment til Pro X gaming tastatur, GX blue clicky som er en normal klikkende kontakt med et taktisk feedback ganske som vi kender det blå kontakter. GX Brown som er en såkaldt stille kontakt, hvor der dog stadigvæk er et taktisk bump/feedback. Og til sidst har vi deres GX Red som er den vores tastatur var udstyret med fra starten, og som er en helt liniær kontakt, det vil sige uden lyd og uden noget taktisk bump i tasten.
 


Kontakterne kommer i pæne og robuste kasser, og man føler det kvalitet, ihvertfald æsken når man står med det i hånden. Som det ses her på billedet, så står der på siden af kassen alt info man skal bruge hvis du skulle falde over dem ude i en butik et sted.
 


Når du får åbnet op for lækkerierne, så bliver man mødt af et dejligt syn, ihverfald hvis man har bare en snert af ocd som undertegnet. Alt ligger på lige linie og det er super flot serveret og lige til at gå til. Vi har her fået tilsendt Logitech's GX blue clicky og GX brown tactile, og tastaturet er installeret med GX red linear.

Men vi skal til og i gang med at få skiftet lidt kontakter i tastaturet, og vi tager det skridt for skridt, så i har en ide om processen.
 


Vi starter med at få pillet alle keycaps af, og gør jer selv en tjeneste, at ligge dem op som på billedet. Altså i den rækkefølge som i tager dem af, det giver lidt hovedpine når man skal huske hvor alt sidder, selv for en som kan blindskrift. Og ja jeg fik selvfølgelig pillet alle sammen af i vilkårlig rækkefælge og smidt i en stor bunke, så der var lidt ekstra arbejde i at få det hele på plads igen.
 


Her er vi begyndt på at få pillet keycaps af tastaturet, så vi kan komme ned til selve kontakterne og få dem skiftet til et af de andre sæt som i ser her på billedet.
 


Her er alle keycaps blevet taget af og vi gør klar til at få trukket alle kontakterne ud. Det foregår ved hjælp af det medfølgende værktøj, det hvide plastik værktøj som i så på de andre billeder.
 


Her er vi lidt over halvvejs med at få taget kontakterne ud af tastaturet, og som man kan se øverst, fik jeg bare lagt alle keycaps i en stor bunke, hvilket selvfølgelig giver en del ekstra arbejde.

Selve det at pille kontakterne ud er såmænd ikke så svært, de kommer forholdsvis nemt ud af soklerne. Dog er værktøjet som Logitech har suppleret i pakkerne, ikke verdens bedste da det er lavet i plastik og derfor begynder at give sig en smule, så der skal trykkes lidt hårdere. Men som skrevet, det kan bruges, dog vil jeg anbefale at få fat i et ordenligt stykke værktøj hvis jeres interesse er fanget af custom keyboards.
 


Så er alle kontakterne ude og vi kan nu begynde at gøre klar til at få installeret GX brown tactile kontakterne.
 


Så er vi nået halvejs med installationen af GX brown kontakterne, og det går næsten som smurt. Kontakterne er relativt nemme at få ned i soklerne, men man skal dog være opmærksom på at benene nemt kan bøje når kontakterne installeres, så hele tastaturet skal testes efter installationen af nye kontakter.
 


Så er alle de nye kontakter blevet installeret og vi er nu igang med at få sat alle keycaps på igen. Det tager sin tid i denne omgang, da jeg som i så tidligere, fik smidt det hele i en stor bunke og måtte igang med at sortere.
 


Hvis man ikke er helt opmærksom på hvad man laver, så får man let bøjet et af benene, som det kan ses her. Det er dog ganske nemt at rette ud, det er bare en pincet eller lille fladtang.
 


Så blev alle kontakterne skiftet og alt er testet og de få (3) kontakter der havde fået bøjet et ben er blevet skiftet. 


Alt i alt en super fed tanke som Logitech her har fået, og det er ganske nemt at få skiftet kontakterne. Det er en trend der breder sig, alt det her med custom keyboards og custom kontakter, så man kan få lige den følelse man selv har det bedst med.

Dog er der plads til forbedring når det kommer til selve kontakterne, der skal Logitech lige kigge de andre custom switch producenter over nakken. Der mangler simpelthen noget "fedt" altså at kontakterne skal smøres fra fabrikantens side. De er lidt "scratcy / kradsende" i det og det burde blive afhjulpet hvis kontaktern får lidt fedt.

Dog har vi et kit på hjem til redaktionen, så jeg kan få skilt kontakterne ad og prøve at smøre dem, og se om det ikke forbedrer oplevelsen en smule, det er jeg næsten sikker på at det gør.

Men alt i alt en super fed oplevelse at kunne skifte kontakter på et mainstream board, og ser frem til at Logitech forhåbenligt forsætter ned af denne vej og også kommer med flere keycaps sæt som vi f.eks ser fra Ducky.

 

 
Test: GX blue, GX brown og GX red taster fra Logitech
Innovation / Teknologi4
Design - Layout3
Ydelse3
Pris4
Samlet70%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here