Test: SteelSeries Aerox 3 Wireless Gaming Mouse

Styre-enheder d.  07. december. 2020, skrevet af neemos 2 Kommentarer.  Vist: 2296 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  799,00
Produkt udlånt af: SteelSeries
DK distributør: n/a

SteelSeries Aerox 3 Wireless Gaming Mouse

 

 


Aerox 3 Wireless Gaming Mouse er sidste skud på stammen fra det velkendte firma SteelSeries. Aerox 3 Wireless er en såkaldt letvægts mus med et honeycomb design for at fjerne så meget vægt som muligt. SteelSeries har så valgt at få gjort den trådløs, umiddelbart som en af de første til at gøre det med en letvægts mus, af hvad jeg ved ihvertfald.

Vi ser nærmere på om den er lige så god som den ser ud, og om den kan følge med de andre i parken som har tråd i enden.

 


Hvad får man i kassen

 


Som man kan se, det er ikke det store der følger med i kassen, men der er selvfølgelig præcist hvad du skal bruge for at komme igang med at bruge din nye mus. Du får en Aerox 3 trådløs mus, ledning til opladning, en adapter og en quickguide.

 


Specifikationer


Specifikationerne er hapset direkte inde fra SteelSeries hjemmeside, og de taler deres tydlige sprog.

 • Sensor System - SteelSeries TrueMove Air

 • Sensitivity - 200 - 18.000 in 100 CPI increments

 • Maximum Speed - 400 IPS

 • Maximum Acceleration - 40G

 • Polling Rate - 100Hz/1ms

 • Switch Ration - 80 million clicks

 • Design - Right-handed

 • Finish - Matte Finish

 • Onboard Memory - Yes

 • Buttons - 6 Programmable

 • Lighting - 3-Zone Prism RGB

 • Weight (mouse only) - 66 g.

 • Connector (mouse) - USB Type-C

 • Connectivity - Wireless and Bluetooth

 • Batterylife on wireless - Up to 80 hours

 • Batterylife on Bluetooth - Up to 200 hours

 


Design


Letvægtsmus, det er det nye sort indenfor gaming og selvfølgelig skal en stor spiller som SteelSeries også være med i kampen om kunderne kærlighed. De har så lavet Aerox 3 Wireless (der er også en trådet version) som skal være deres bud på en letvægts gaming mus.
 


Personligt er jeg stor fan af denne type mus, og jeg kan virkelig godt lide det sorte design som denne mus har. Selvom overfladen ser glat ud her, så har den en smule tekstur som gør at man har et bedre grip på musen.

Som man kan se på billedet så har musen 2 knapper på siden, som kan sættes op til lige den funktion eller makro som man ønsker.
 


Her ser vi musen oppefra og som man kan se, så dækker honeycomb designet næsten hele musen i sin længde. Helt yderst har vi scroll knappen som vi kender den, den føles fast og behagelig og giver et behageligt dæmpet klik når du man scroller.

Lige efter den, der har vi DPI knappen, som gør at du kan vælge forskellige DPI indstillinger mens du er på farten. Musen skifter kortvarigt farve i lyset alt efter hvad DPI indstilling du vælger.
 


Her ser vi bunden af musen, og også her har de skrabet så meget vægt af som muligt og stort set hele bunden er med honeycomb design. 

Som noget man normalt ikke ser, så har vi 4 store mouseskates i hvert sit hjørne, om det er godt eller skidt er svært at sige, men jeg har ikke oplevet nogen problemer med placeringen.

I midten finder man sensoren og en knap der har 3 funktioner, nemlig at vælge imellem at køre over bluetooth eller 2,4Ghz eller helt slukke for musen for at spare på strømmen.

 


Test


Så er det tid til at kigge lidt nærmere på de ting der er lidt mere spændende, nemlig testen, hvordan føles musen og ikke mindst fungerer den som den skal i det daglige, både til gaming og arbejde.
 


Der er mange der tror at når det kommer til de såkaldte "letvægts mus" så er det noget billigt skrammel og føles lige sådan. Men fra en der selv havde samme indstilling inden jeg prøvede en letvægts mus, så kan jeg sige med ro i stemmen, smut i bare ud og prøv det, i vil ikke blive kede af det.

Hvis i beslutter jer for at nu skal tiden være til at prøve en letvægts mus, så kunne i passende kigge i retning af Aerox 3 Wireless fra SteelSeries, da den har alt det gode som jeg personligt sætter pris på ved en mus.

Men først, så lad os gå Aerox 3 Wireless igennem fra top til tå og se om den lever op til de høje standarder man forventer fra et produkt fra SteelSeries.

 


Software

 


Hvis man har andre produkter fra SteelSeries, så kender man udemærket denne software, da den er ens for alle produkter. Her på første fane finder man overblikket og det er muligt at justere alt på musen man kan ønske sig

Det er super simpelt at justere alt ved musen, og det er bare at gå igang med at opsætte musen til lige præcis dine præferencer. 

Her er det også muligt at opsætte forskellige profiler, så du kan skifte imellem dem, afhængig af hvilket spil eller program du lige er igang med at bruge.
 


På 2. fane af softwaren kan man justere hvordan belysningen skal være på Aerox 3 Wireless. Musen er delt op i zoner, så du kan personliggøre din belysning helt som du ønsker.

 


Hardware

 


Lad os starte med det vi næsten aldrig tænker på, ledningen. For selvom Aerox 3 i denne udgave er trådløs, så er der selvfølgelig et kabel med i tilfælde af at du skulle glemme at oplade din mus.

Måden kablet er lavet på kalder SteelSeries selv "super mesh shoestring-style" som er en måde at lave kalbet på så det både er holdbart men også super let, og så må det selvfølgelig ikke hænge fast nogen steder.
 


Den super lave vægt på kun 66 g. er opnået på flere forskellige måder, man har blandt andet skåret mere end 200 huller i det populære design fra Rival 3 musen, og dermed opnået en markant lettelse af vægten.

Der er også diverse interne ting som der ikke længere er brug for med dette design, blandt andet er "tragten" til at få lys fra RGB dioderne og ud til SteelSeries logoet bag på Rival 3 musen væk.

Derudover har man også kunne lave et PCB der er 50% slankere end den tidligere model samt at ny teknologi giver mulighed for at installere et lettere batteri end der før var tilfældet.

 


AquaBarrier™ IP54 protection, ja du læste rigtigt, Aerox 3 vandafvisende som dog ikke skal forveksles med vandtæt. Men den burde kunne holde til at man får rystet den væltede cola ud af den uden at den forhåbenligt tager skade. Grunden til at dette skal ifølge SteelSeries findes i at elektronikken i musen på grund af designet er ganske udsat for både støv, snavs og væske og vil have en tendens til at kortslutte med tiden. 

 


Udover den indbyggede AquaBarrier, så har SteelSeries lavet Aerox 3 sådan at RGB laget i musen også fungerer som en sikkerhed for elektronikken, og giver et ekstra lag af sikkerhed.

 


Aerox 3 Wireless er udstyret med "Next-gen Golden Micro IP54 Switches" som giver en garanteret levealder på 80 millioner kliks, hvilket er ca 3x så meget som andre mus på markedet. 

 


TrueMove air sensor, det sidste nye på markedet, og udviklet i samarbejde verdens førende sensor producent og fåes kun i SteelSeries produkter. 

 


Dagligt brug


Aerox 3 Wireless, tæt på at være den perfekte mus hvis man søger noget der kan bruges på til arbejde og gaming, og i disse tider kunne det jo dårligt være mere relevant med så mange der arbejder hjemmefra.


Gaming, det er det der er hoved formålet med denne mus, og hold da op hvor klarer den sig bare godt i alt hvad jeg har kastet efter den. Jeg er selv hovedsageligt til FPS spil som PUBG og CS:GO og andet i den dur, og mange er nervøse for at når man spiller den genre, at der så er en lille forsinkelse imellem at man bevæger hånden til at der sker noget inde på skærmen, men det kan man glemme alt om.

Musen reagerer lige så prompte som du bevæger hånden, og jeg har på intet tidspunkt oplevet hverken forsinkelse, lag eller andet der kunne få mig til at tro der skulle være noget galt. Knapperne reagerer lynhurtigt, og dobbeltklik er super nemt, og så har de en god lyd, som lige giver det sidste ekstra.

Til almindelig dagligt brug har det også været en fornøjelse med denne mus, og den manglende ledning gør bare det hele lidt nemmere. Specielt når man som jeg arbejder på flere forskellige maskiner, så er det dejligt at kunne sætte den op med bluetooth, så jeg ikke skal have donglen med ud af min primære maskine. 

Det har været en fornøjelse at arbejde på denne mus, og rent ergonomisk er den super god, og jeg har på intet tidspunkt oplevet hverken udtrætning eller stres i hånden. Tværtimod kan man næsten sige, jeg oplever faktisk slet ikke at kunne mærke at jeg har siddet i flere timer og arbejdet, hvilket jeg trods alt kan med de fleste mus der har været forbi testbænken.Men hvad så med batteritiden sidder der nok en del af jer og spørger jer selv om? 

Som man kan se på grafen over her, så er der ikke de store problemer med at skulle løbe tør for strøm, da musen er sat opgivet til at kunne holde i 200 timers brug, dog med RGB lyset slukket. Men skulle uheldet være ude, så kan 15 minutters opladning give "en dags brug", så det er ikke noget der burde være et problem.

 


Konklusion


Selvom Aerox 3 Wireless er baseret på den berømte Rival 3 mus i forhold til formen, så føler jeg på ingen måde at dette er en lille mus. Jeg har normal størrelse i mande hænder, og har ikke oplevet nogle problematikker når det kommer til selve størrelsen.

Musen er super hurtigt, super præcis, ultra let og har en lang batteritid, den er præcist hvad enhver gamer har brug for og lidt til, og den vil gøre enhver gamer glad som får den under træet.

Aerox 3 Wireless får mine varmeste anbefalinger og det er helt sikkert en mus der ryger op på hylden som et reference produkt om hvordan sådan en mus skal laves.


Positivt

 

 • Ydelsen
   
 • Batteritid
   
 • Ultra letvægt
   
 • Intuitiv software
   
 • Både Bluetooth og Wireless forbindelse


Negativt

 

 • Der er ikke rigtigt noget jeg har kunne sætte en finger på

 

 

UK summary
 

Even though that Aerox 3 is based on the very popular Rival 3 mouse, I don´t feel that this is a small mouse at any point, My hands are normal regular size, and I haven´t noticed any problems in that direction. The mouse is super fast, accurate and ultra ligth, and has a great battery time. That´s excactly what every gamer needs, and then some. And i will please any gamer, who gets this under the tree. 

The Aerox 3 Wireless mouse receives my best recommendations, and it´s definately a mouse that will hit my shelf as a reference produkt on how to build a mouse.
 

PROS:
 

 • Performance

 • Battery time

 • Ultra lightweight

 • Intuitive software

 • Both Bluetooth and Wireless connection

 

CONS:
 

 • Can´t really sit any fingers on anything.

 

 
Test: SteelSeries Aerox 3 Wireless Gaming Mouse
Design - Layout4
Software - BIOS5
Ydelse4
Pris4
Samlet85%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
peterlmad
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-12-2020 16:34:28
Svar/Indlæg:
981/138

Der er de fleste youtubere altså ikke enig med dette review. mouse skates som sidder under musen er virkelig virkelig elendige. Og så sidder laseren ikke i midten neden under.

easy pass for me :)neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
08-12-2020 10:13:16
Svar/Indlæg:
1126/307

#1

Det er jo sådan det er med anmeldelser....vi oplever tingene forskelligt.

Jeg har ingen problemer oplevet med skates under. Kunne de være glattere, ja sikkert, men oplever jeg en modstand fra dem, nej det gør jeg ikke.

 

Laserens placering har ikke givet mig nogen som helst problemer, så den har jeg lidt svært ved at forstå.