Test: SteelSeries Aerox 3 Gaming Mouse

Styre-enheder d.  31. marts. 2021, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 658 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: neemos
Oversættelse: donto

Pristjek på  549,00
Produkt udlånt af: SteelSeries
DK distributør: Proshop.dk

SteelSeries Aerox 3 Gaming Mouse

 

 


Vi kiggede for lidt tid siden på den nye Aerox 3 fra SteelSeries i trådløs udgave, og nu er turen kommet til udgaven med tråd i den ene ende. Vi kigger nærmere på om den er lige så god som den trådløse udgave, eller om ledningen giver nogle begrænsninger.


 

Kassens Indhold

 


Generelt får man ikke meget med når man køber en mus, og Aerox 3´s indhold skiller sig ikke ud fra konkurenternes, der er kun musen i kassen, og selvfølgelig ledningen til musen samt en quicktguide. 

Æsken prydes af de orange farver som vi alle efterhånden kender som SteelSeries´s kendetegn og æsken er bygget solidt, så man skal ikke være nervøs for at skade sin mus. Kassen kan også i en snæver vendning sagtens bruges som transport kasse da den ikke er særlig stor og yder god sikkerhed for musen med sin robusthed.


 

Design

 


Hvis du er fan af mus fra SteelSeries eller igennem tiden har haft en af deres mus, så er der gode chancer for at formen og ikke mindst størrelsen på Aerox 3 vil virke bekendt. Formen er næsten identisk med Rival 3 musen og er det en mus der tiltaler dig, så vil du helt sikkert kunne lide denne her. 

Overfladen har de valgt at tilføje en smule tekstur så du har et bedre greb på musen og personligt må jeg sige at det er er noget der behagede mig og det føles ganske behageligt.


 


Den eneste men dog store forskel på Rival 3 og Aerox 3 er at de har prøvet at fjerne alt overflødig vægt fra musen. Det har de gjort ved at gennemhulle hele musen på kryds og tværs og som det kan ses her, så har selv bunden af musen fået en tur. Det har dog også resulteret i en utrolig let mus som kun lige sniger sig op på de 57 gram i total vægt.

Når vi nu er ved undersiden af musen, så ses det også her de mouseskates der er brugt, en rund i hvert hjørne, dem kommer vi ind på lidt senere.


 


Musen er som vi kender mus, helt normal bortset fra det hullede design, men dog er den til den lille side af hvad jeg personligt foretrækker ved en mus (120 x 57,9 x 37,9 mm). Det gør at jeg med den måde jeg nu en gang holder på musen, at det føles en anelse forkrampet.

Jeg håber at der kommer en efterfølger med en anelse mere størrelse på, da denne i min optik egner sig mere til yngre mennesker og andre med mindre hænder. Når man tænker på at denne model hedder 3 så kan man håbe der kommer f.eks en Aerox 5 som er til de lidt større hænder.


 


Men nu hvor musen er så åben som den er på grund af designet, så er der nok nogen af jer der tænker "jamen hvad med støv og hvis man skulle være så uheldig at spilde" og til jer er der gode nyheder. Aerox 3 musen er nemlig udstyret med den såkaldte "AquaBarrier™ Protection" som giver musen en modstand overfor både snavs og fugt, den såkaldte IP54 standard.

Du skal dog ikke prøve at vaske din mus, det kan den ikke holde til, men lidt skulle den altså kunne holde til, men hvor meget der skal til for at den går kaput ved vi desværre ikke. Men personligt har jeg dog aldrig været ude for at spilde ud over min mus, alle andre ting har været gennemvædet af cola men ikke lige min mus.


 


Musen er udstyret med en LED ring i bunden af musen, som giver en sublimt lys i min optik, og giver en fed effekt når man sidder i mørket og gamer. Dog ville jeg ønske at man ikke på samme måde havde ladet lyset lyse op af også, da det er en mindre distraktion for øjnene når man lige fanger lyset ud af øjenkrogen.


 


Som man kan se på billedet her, så er der virkelig også power på selve underbelysningen af musen, og som skrevet før, det giver et virkelig fedt look i bunden af musen.


 


Som det ses på billedet her, trods den lidt dårlige kvalitet på grund af mørket, så strømmer der temmelig meget lys op igennem toppen. Det er dog en mindre ting, dog noget som man skal være opmærksom på.


 


Kablet til musen er aftageligt hvilket gør det markant nemmere når man skal have skal have den med på farten, så risikerer man ikke at det knækker af. 


 

Dagligt brug

 

Software
 


Lad os starte med softwaren, SteelSeries Engine som den hedder, er en af de mest intuitive jeg har mødt som tester her på hardwaretest.dk og som man kan se her er det super nemt at holde styr på sine enheder såfremt man har flere fra SteelSeries.


 


Når du har valgt din enhed i oversigten, så bliver du mødt af dette billede. Super nemt og overskueligt at finde rundt i. Her kan du sætte dpi, polling rate og lidt andre ting, samt opsætte alle funktioner for knapperne og makroer.


 


Softwaren er så simpelt delt op, så på første side ordner du alt det tekniske og på anden side kan du opsætte belysningen i musen efter din smag. Du har selvfølgelig mulighed for at koordinere flere enheder såfremt de alle er fra SteelSeries. 

Helt overordnet er softwaren utrolig nem at gå til, og selv den lille knægt herhjemme på 10 kan uden problemer navigere rundt i den og opsætte både lys og andre settings uden problemer.


 

Ydelse

 


Aerox 3 musen er udstyret med sensoren "True Move Core Sensor" fra SteelSeries som lover en 1:1 tracking og som kan levere en CPI ( counts per inch) fra 200 og helt op til massive 8500 hvilket uden tvivl er nok for alle typer af gamere der findes derude.

Musen føles utrolig præcis og spot on i forhold til hvordan jeg bevæger musen på måtten, så sker der det samme på skærmen. Det kan for nogen lyde lidt mærkeligt at jeg understreger dette, men der kan faktisk ofte være en lille forskel på hovedsageligt billigere mærker, hvor de to ting ikke nødvendigvis følges ad 100%.

Musen er dejlig responsiv når man laver hurtige flicks og når jeg har gamet FPS spil har det været en fornøjelse at bruge denne mus, den er yderst præcis og jeg har på ingen måde følt hverken lag eller andet i den dur selvom gameplayet har været ekstremt hurtigt til tider.

Det eneste jeg lige har at udsætte på musen når det kommer til gaming, det er hjulet er lidt for løst til min smag. Jeg har simpelthen svært ved at mærke præcist hvor jeg er, altså har jeg rullet 1,2 eller 3 hak f.eks, så nogen gange har jeg stået med et lortevåben i en kamp mod andre.


 

Komfort
 


Aerox 3 er ikke til alle gamere kan man sige, er du en spiller der hovedsageligt benytter sig af det såkaldte "palm grip" så vil musen nok ende med at være en anelse for lille til dig. Er du derimod en der spiller med en af de ovenstående grips, så er musen nok tæt på perfekt for dig, omend den kan være en anelse til den lille side såfremt du har virkelig store hænder. Personligt har jeg det jeg vil kalde gennemsnitshænder, og for mig kan det lige gå an, men jeg kan godt mærke efter 2-3 timers gaming at hånden er lidt slidt.

Vægten skal man ikke glemme, selvom man let kommer til det med denne mus, den vejer nemlig tæt på ingenting. Hele 57 gram bliver det til for hele musen, og det er en fornøjelse at bruge så let en mus til både arbejde og gaming.


 


Fødderne på musen har været til stor diskussion på alverdens fora ude i den store verden, og efter jeg testede den trådløse version har jeg prøvet at finde ud af hvorfor nogle brokker sig over fødderne på Aerox 3 musen.

Jeg er kommet frem til at følgende må være årsag til at nogle oplever at der kan være problemer - Hver fod sidder i hvert sit hjørne, hvor man normalt ser på musene nu om det at der er en stor bred stribe fra den ene side til den anden. Det vil gøre når man har 4 fødder kontra 2, så er der simpelthen større mulighed for at en af kanterne griber fra i din musemåtte hvis ikke den er helt i top. 

Jeg har selv en super lækker musemåtte som har en meget højt antal vævninger, hvilket gør at intet griber fat, heller ikke med denne mus. Men da jeg prøvede en noget ringere musemåtte, så kunne jeg godt mærke at der var en lille smule drag fra fødderne, omend det er meget lidt men dog nok til at jeg kunne registrere det. 

Så har du købt denne mus og synes den griber fat i din musemåtte, så prøv at enten købe en ny eller finde en bedre brand hvor den har en finere vævning end din nuværende.


 

Konklusion


Skal du prøve din første letvægtsmus, så vil du på ingen måde fortryde købet af en Aerox 3 fra SteelSeries. Bygge kvaliteten er i top og ydelsen ligger også helt i top, og man vil på ingen måde opleve at denne mus skuffer dig midt i en ildkamp mod din ærkerival. Musen lever på alle kanter og leder op til det ry som SteelSeries har, og jeg vil til hver en tid anbefale denne mus, dog med enkelte undtagelser. Har du store hænder eller spiller med palmgrip, så ville jeg nok prøve musen først inden jeg kastede mig ud i et køb af den, men det er faktisk også det eneste jeg kan udsætte på Aerox 3 musen.
 


Positivt

 • Flot RGB belysning
   
 • Letvægts mus, kun 57 gram
   
 • Meget præcis sensor
   
 • God komfort


Negativt

 • Relativt lille mus, så har du store hænder, så prøv den først
   
 • Fødderne kan hænge en smule hvis du har en dårlig musemåtte

 

 
Test: SteelSeries Aerox 3 Gaming Mouse
Design - Layout5
Software - BIOS4
Ydelse4
Samlet86%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

If you're about to try your first lightweight mouse, you won't regret buying an Aerox 3 from SteelSeries. The build quality and performance is on the top, and you won't experience failure in the midst of a fire duel with your arch nemesis. The mouse lives up the reputation of Steelseries, and I would at any time recommend this mouse, but with some few exceptions. If you got large hands or play with a palm grip, then I would advise trying the mouse beforehand, but that is also the only thing negative I have to say about the mouse.
 

Positive

 • Beautiful RGB lighting
   
 • Light mouse, only 57 grams
   
 • Very precise sensor
   
 • Good comfort

Negative

 • Relatively small mouse - if you got large hans, try it before you buy it
   
 • The feet might hang a bit on low quality mouse mats