Test: Corsair K60 RGB PRO keyboard

Styre-enheder d.  11. marts. 2021, skrevet af neemos 2 Kommentarer.  Vist: 1791 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på  649,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Corsair K60 RGB PRO

 

 


Corsair har sendt os deres nye K60 RGB PRO tastatur, som er et tastatur som sigter mod gameren. Tastaturet har, som navnet antyder, et fokus på selve RGB belysningen og at denne skal blive så god som overhovedet muligt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vi kigger nærmere på om Corsair kan leve op til de forventninger der er til dem, eller om det er en fuser de har fået smidt på gaden.


 

Hvad er der i kassen

 


Kassen du modtager dit K60 RGB Pro tastatur i er helt klaret gearet til ungdommen, masser af knald bang på farven for at fange de unges opmærksomhed. Selve indholdet af kassen er ganske simpelt som det er nu om dage, der er nemlig kun tastaturet med og så lidt quickguide / garanti skrivelse.


  

Specifikationer

 


 

Design

 


 


Her ser vi K60 RGB Pro tastaturet i hele sin herlighed, video er lavet af Corsair, men viser hele designet af K60 RGB Pro


 


Selve top pladen på tastaturet er lavet i børstet stål, som giver et rent og råt look, det ser virkelig godt ud. I hjørnet på tastaturet, har Corsair fundet plads til et lille logo, dejligt diskret og ikke stort og overdøvende som man kan se fra nogle producenter.


 


Det er et tastatur som har fokus på RGB, og som det kan ses på billedet, så er det et af de flottere af slagsen. Lyset har en dejligt "støvet" udstryk på grund af de viola switches man har brugt, men dem kommer vi nærmere ind på senere.


 


Her ser vi bagsiden af tastaturet, der er monteret gummifødder i hvert hjørne så det bliver stående. Der er også monteret slå ud fødder, så du kan løfte tastaturet lidt i røven hvis man ønsker en anden vinkel.


 


Her ser vi en af fødderne slået op, og som man kan se har de sørget for at der også er gummi på foden her, så tastaturet bliver stående selv ved hektisk aktivitet.


 


Slim keycaps har de også fået plads til på dette lækre tastatur, og det giver lige det sidste dejlige i udtrykket. 


 

Tasterne

 

Hvilke switches har man så valgt at smide i et RGB tastatur som K60 RGB Pro. Corsair´s valg er faldet på en gammel kending på markedet, nemlig Cherry og til dette tastatur er valget faldet på en relativ ny switch, nemlig Cherry Viola.
 


CHERRY VIOLA er en helt ny switch designet specielt til budget markedet. Takket være et enkelt design, en unik koblingskarakteristik og et nyt kontaktsystem erstatter VIOLA entry-level teknologier som "rubber domes" og andre hybridløsninger. Den nye switch er et markant løft til entry level tastaturer, specielt når det kommer til pålidelighed, holdbarhed og hvordan tasten føles.

Viola switchen giver et super godt lys i tastaturet og når det kommer til en såkaldt entry level switch, så performer den rigtigt godt og jeg vil personligt selv foretrække denne type switch over f.eks en "rubber dome" tast.


 

Dagligt brug

 

Så er vi kommet til delen hvor vi får kigget på hvordan tastaturet egentlig virker i det daglige, og der er selvfølgelig testet i både kontor arbejde og gaming. 


 


Første følelse jeg fik da jeg pakkede tastaturet ud var virkelig god, følelsen af børstet stål er altid et godt udgangspunkt når det kommer til tastaturer. Det giver noget tyngde og man har en følelse af at det er kvalitet, også selvom dette tastatur er et "entry level" mekanisk tastatur. Man mærker på ingen måde at dette er et entry level tastatur, tværtimod vil jeg sige at det nærmest føles som et mid til highend produkt.


 


Kan tastaturet så bruges til kontoreret eller bliver det for meget bling med alt det RGB er der nok nogen der spørger sig selv. Men med det meget flotte og diskrete design som Corsair har valgt, så er det et oplagt valg til kontoret hvis man er til den slags tastaturer, det vil dog nok kræve man lige slår sin belysning fra inde i icue softwaren. Med de noget lavere taster kontra et normalt mekanisk tastatur, så ville jeg personligt nok vælge noget i denne boldgade såfremt jeg ønskede et mekanisk tastatur til kontoret. Dog skal man huske på at mekaniske tastaturer larmer noget mere end et normalt non mekanisk tastatur. Dog er der en lille ulempe hvis man skriver meget, og det er at der er en lille ping lyd hver gang du aktiverer en tast, da Corsair ikke har fået fyldt hulrummet inde i tastaturet og derfor vil der være lidt resonans fra fjedrene når tasten går op igen.

Til gameren der er glad for RGB belysning der vil dette tastatur uden tvivl tage kegler og blive et tilløbsstykke for vennerne når man er til lan. Belysningen fra viola tasterne er virkelig flot og giver et næsten "støvet look" i hvordan lyset ser ud. Selve gaming delen har tastaturet klaret perfekt, tasterne er hurtige og responsive, og jeg har ikke på noget tidspunkt oplevet at tasterne har hængt eller på andre måder opført sig problematisk. Tasterne virker hurtige og responsive og aktiverer hurtigt og præcist, både i det man kan kalde almindelig gaming og FPS gaming.

Det er super nemt at opsætte makroer til alverdens spil inde i icue softwaren, noget som gamere med mange forskellige taste kombinationer vil sætte pris på.


 

Konklusion

 

Meget kan man sige om Corsair, det meste heldigvis positivt, men kvaliteteten kan man sjældent sætte en finger på og det samme gør sig gældende med K60 RGB Pro tastaturet. Lige fra man pakker det op har man følelsen af at stå med et stykke hardware som der er lagt tid og kræfter i, og resultatet står du nu med. 

Belysningen i tastaturet er noget for sig selv, det er virkelig et flot lys der kommer fra de switches som Corsair har valgt at bruge. Lyset har også en genspejling i den børstede stål overflade, som ser virkelig godt ud, så er man til full on RGB, så er dette tastatur lige noget for dig. 

Men helt overordnet set, så er dette et godt entry level tastatur i den høje ende af den skala, og en jomfru indenfor mekaniske tastaturer vil uden tvivl nyde godt af et tastatur som dette og får sig en god første oplevelse.


Positivt

 • Flot design.
   
 • God kvalitet.
   
 • Flot lys.
   
 • Behagelige taster.


Negativt

 • Der mangler en håndledsstøtte.
   
 • Der er en lille ping lyd fra fjederen i tasterne, så skriver man meget, kan dette godt blive belastende.
   
 • Det er i den høje ende af et entry level tastatur rent prismæssigt.


 
Test: Corsair K60 RGB PRO keyboard
Design - Layout5
Software - BIOS4
Ydelse3
Pris2
Samlet70%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

Much can be said about Corsair, most of it positive, but the quality can rarely be put a finger on and the same is true with the K60 RGB Pro keyboard. Right from the moment you unpack it, you have the feeling of being left with a piece of hardware in which time and effort have been put in, and you now have the result. The lighting in the keyboard is something in itself, it is really a nice light that comes from the switches that Corsair has chosen to use.

The light also has a reflection in the brushed steel surface, which looks really good, so if you are into full on RGB, then this keyboard is just the thing for you.

But overall, this is a good entry level keyboard at the high end of that scale, and a virgin in mechanical keyboards will no doubt enjoy a keyboard like this and get a good first experience.

 

 

 
CDCRenegade
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
11-03-2021 11:45:09
Svar/Indlæg:
1640/63

Det ser nice ud med en enkelt og clean overflade der er nem at rengøre og jeg kunne da godt finde på at nappe et som backup keyb. hvis jeg finder det billigt en dag - ellers holder jeg mig til Corsair K70 som jeg endnu ikke har fundet en værdig afløser til neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
11-03-2021 17:04:15
Svar/Indlæg:
1126/307

Udseendet er helt klart det bedste "selling point", det ser viiiirkelig godt ud.... personligt foretrækker jeg dog 75% keebs, så jeg må ud og bygge mit eget regner jeg med indenfor ganske kort tid