Test: MSI Clutch GM41

Styre-enheder d.  09. februar. 2021, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 1344 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på  0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

MSI Clutch GM41

 

 


MSI er på banen med deres helt nye Clutch GM41 mus, som er deres bud på en letvægtsmus. Kan MSI så tilføje denne genre noget nyt som vi ikke har set før, det kigger vi nærmere på i løbet af denne test af MSI Clutch GM41 musen.

 


Kassens indhold

 

Hvad får man så med i kassen til sin Clutch GM41 mus? Ja det hurtige svar er ikke særligt meget, men man skal jo heller ikke bruge alverden for at komme igang med at bruge en mus.

Musen er sådan set plug and play, og kan bare sættes til din computer, så virker den 100% som den skal. Hvis du derimod ønsker yderligere funktionalitet for musen, så er det bare med at få hentet deres software til musen kaldet "dragoncenter". Det gør at du kan styre alle dine enheder fra MSI et samlet sted, og giver et godt overblik over dine ting og gør det nemt a få ændre lys settings og alt i den dur.
 


Men som det ses her, så er der musen med i kassen samt en manual til din nye gaming mus, og det er alt hvad man skal bruge for at komme igang med at bruge musen.

 


Specifikationer

 

 


Design

 

En simpel mus, hvilket er dejligt hvis man ikke har behov for at ens mus skal være udstyret som en kommando central fra den kolde krig. Personligt er jeg gået mere over til de simple mus, og jeg er stor fan af at der ikke er mere på musen som det er tilfældet med Clutch GM41 musen. Det eneste der lige skulle være dækket til for at være en helt simpel mus, er drage logoet, personligt gør det ikke noget for mig, men jeg er sikker på at det yngre klientel sætter pris på at de kan få lidt farvet lys i musen, og så kan vi ældre jo bare slukke for skidtet igennem softwaren.
 

 

Her ser vi Clutch GM41 musen forfra, og som det kan ses, utrolig simpel mus uden for mange dippe dutter der kan trykkes på og aktiveres i tide og utide. Den har et pænt design, og jeg kan personligt godt lide det lidt aflange udtryk som musen får når man ser på den fra denne vinkel.
 


Her ser vi musen bag fra, og igen, jeg kan godt lide det lidt slanke design som musen har. Om det så giver udslag i testen, det finder vi ud af senere. Det der lige fanger øjet fra denne vinkel, er helt klart det store drage logo, som selvfølgelig kan tændes i softwaren og udstyres med alverdens farver og forskellige måder at lyse på.

 


På den venstre side af musen, der finder vi de eneste "ekstra" knapper som der er på musen, og det er frem/tilbage knappen som vi kender dem fra alle mus. MSI har dog her sørget for at få sat noget tekstur på siden af musen som man kan se på billedet her, det giver en behagelig følelse når man bare sidder med musen i hånden, og det er selvfølgelig med til at give et bedre grip på musen når det hele går lidt stærkt.

 


På den anden side af musen finder vi den samme tekstur og ellers er der ikke noget på denne side, dejligt simpelt.

 


Her ser vi bunden af musen, og som  man kan se har de fået sat nogen ordenlige mouseskates på. De føles virkelig behagelige, og føler ingen "drag" nogen steder, og den kører fra helt smooth hen over musemåtten uden nogen former for problemer. Herunder har MSI også lige fået plads til atter en drage, hvis man skulle være i tvivl om hvilket firma ens mus er fra.

 


Dagligt brug 

 

Softwaren til alverdens gaming gadgets kan nogen gange være utroligt kompliceret, men har man det lidt stramt med det, så er der noget at glæde sig over når det kommer til MSI´s software til musen. Den er nemlig ganske simpel og det er heldigvis en trend som flere og flere producenter hælder til, da for mange valgmuligheder ofte gør det hele til en dårligere oplevelse.
 


Når du åbner dragon center softwaren, så er det dette billede der vil møde dig, såfremt du kun har dette ene produkt fra MSI sat til, har du flere produkter, vil disse selvfølgelig også dukke op i listen og du skal så vælge det produkt du nu vil indstille.

Helt overordnet set er det en utroligt simpel software, men som dog også giver en følelsen af at den er lidt ufærdig hvis man kan sige det sådan. Jeg tror det er fordi grafikken er en smule mere "rå" end hos en del andre, at jeg får den følelse af at den ikke er helt færdig. 

Men hvorom alting er, så er den som sagt utrolig simpelt, og du kan ikke så meget andet end at stille på lyset i drage logoet og sætte dpi´en på de forskellige setting, som du kan skifte via hjulet ved at trykke ned. Som du kan se har du 3 profiler liggende på musen, som du kan skifte imellem in-game, og dermed have mulighed for forskellige lysettings samt dpi indstillinger.

 


Når det kommer til gaming og det dalige brug, så begynder musen her virkelig at skinne. Jeg har prøvet en del forskellige mus, og er stor fan af de såkaldte letvægtsmus, og denne her scorer virkelig godt på stort set alle parametere omend der også lige er et enkelt stort minus i bogen, men det kommer vi nærmere ind på lidt længere nede.

Selve musen er super behagelig at sidde med i længere tid af gangen, også selv jeg har haft skruet op for varmen for at simulere lidt sommeragtige temperaturer. Musen føles yderst behageligt i materiale valg, og den tekstur som MSI har valgt at bruge på siden af musen, giver en yderst behagelig følelse når man sidder med musen i hånden.

MSI har valgt de populære OMRON switches, og de er personligt nogle jeg er glade for, da de giver et dejligt behageligt klik der både kan høres og føles i musen. Som lidt ekstra, så er de lavet til at kunne holde til 60 millioner tryk, så mon ikke de holder hele musens levetid.

Clutch GM41 er lavet som en mus til FPS spillerne, og kommer udstyret med PIXART PMW3389 sensoren, som gør at den reagerer yderst hurtigt og præcist på dine bevægelser. Det er virkelig en fornøjelse at bruge denne mus til specielt FPS spil, den fungerer dog helt fint til alle typer spil skal dog siges. Musen kan også sagtens snige med på kontoret uden at der er nogen der vil tænke nærmere over det, da det er muligt at deaktivere den smule RGB der er i logoet og jeg synes det har været en fornøjelse at bruge den i det daglige kontor arbejde.

Ledningen som MSI har valgt at bruge er det såkaldte FrixionFree kabel, som skulle gøre at det bare glider let og elegant hen over bordet uden at sætte sig fast i noget. Lige her ville jeg ønske at bare en af designerne havde sat sig ned og prøvet prototypen, for ledningen gør det stik modsatte i min optik. Eller rettere, ja den glider let hen over bordet, problemet er bare at den er så stiv, at den hænger fast i alt og giver modstand. Jeg har bogstaveligt talt været nød til at fjerne alt fra mit skrivebord under denne test, for at lednigen ikke hang fast i alt fordi den simpelthen er for stiv. Jeg forstår ikke hvorfor man insisiterer på at genopfinde den dybe tallerken, når samtlige af ens konkurenter bruger meget bløde ledninger som giver en oplevelse af at musen nærmest er trådløs.

 

 

Konklusion

 

MSI Clutch GM41 musen er til den seriøse FPS gamer som søger en mus uden alt for meget RGB tingel tangel og som ønsker ydelse der ligger helt i toppen af poppen. Med omron switches og Pixarts PMW3389 sensor, så kan denne mus hamle op med alle andre på markedet, og med sine 65g (uden ledning) så er det en mus som er hurtig og præcis til alle typer af spil. Ser man bort fra min oplevelse af ledningen på musen, så er det en yderst lækker og præcis mus.

Softwaren er nemt at bruge og indstille, og selv sønnen herhjemme på 10år kunne uden problemer indstille musen til det han selv ønskede og ligeså med farverne i musen.

Materialerne som musen er lavet i, føles ganske behagelige og specielt den tekstur som MSI har valgt på siden, er jeg stor fan af. Det eneste jeg egentlig har at udsætte på denne mus, er materiale valget til ledningen, den er simpelthen for stift, men har man en mousebungee, så burde det ikke være det store problem.


Positivt 

 • Lækkert design
   
 • Lav vægt
   
 • God kvalitet
   
 • Nem og overskuelig software


Negativt

 • Meget stiv ledning 

 

 




Test: MSI Clutch GM41
Design - Layout3
Software - BIOS3
Ydelse4
Samlet66%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

The MSI Clutch GM41 mouse is for the serious FPS player who seeks a mice without too much RGB lighting and who wants performance that is at the very top. With omron switches and Pixart's PMW3389 sensor, this mouse can catch up with everyone else on the market, and with its 65g (without cord), it is a mouse that is fast and accurate for all types of games. Disregarding my experience of the cord on the mouse, it is an extremely delicious and accurate mouse. The software is easy to use and set, and even the 10-year-old son at home could easily set the mouse to what he himself has developed and the same with the colors in the mouse. The materials that the mouse is made of feel quite comfortable and especially the text that MSI has chosen on the page, I am a big fan of. The only thing I really have to complain about this mouse is the material choice for the cord, it is simply too stiff, but if you have a mouse bungee, then it should not be the big problem.