Test: GIGABYTE G34WQC

Skærme d.  08. marts. 2021, skrevet af neemos 2 Kommentarer.  Vist: 1937 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: neemos
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på  3984,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Proshop.dk

GIGABYTE G34WQC

 

 

Så er det tid til en af de store drenge, denne gang skal vi nemlig kigge på en af GIGABYTEs nye store skærme, hele 34" er vi kommet op i og endda med 144Hz refresh rate.

Og som man kan se på billedet herunder, så er det en af de helt store drenge vi skal lege med denne gang.
 


 

Hvad er der i kassen

 


Som altid når man har med GIGABYTE produkter at gøre, så mangler der ikke noget i tilbehørs kategorien. De har sørget for der er både HDMI og DP kabel samt selvfølgelig strømkabel, så alt er lige til at sætte til og komme igang.

Der er ikke det store der skal samles, faktisk er det kun foden der skal skrues på selve skærmen, og så er man klar til at komme igang.


 

Specifikationer

 


 

Design

 

Design er jo altid en smagssag, men denne skærm er virkelig en stor basse, altså virkelig stor. Når man først får pakket den ud af kassen, så tænker man ja okay, den er godt nok stor. Men så får man sat den op på bordet, og her vil nogen uden tvivl tænke "hvad har jeg dog rodet mig ud i" for den er virkelig stor når den står på skrivebordet.
 


I sig selv ikke det store at bemærke ved skærmen, den er faktisk relativt diskret hvis man lige ser bort fra størrelsen som dog nok vil fange de flestes blik.

Der er ikke noget RGB på denne skærm, og derfor vil det være muligt at bruge den som en arbejdsskærm, hvis man altså har det behov hvor arbejde og gaming kan lade sig gøre uden at man bliver fyret.


 

Forfra er der ikke noget at se andet end GIGABYTE logoet i bunden af skærmen, og så foden, som desværre er noget stor og lavet i plastik. Dette er selvfølgelig for at holde prisen nede på skærmen, da dette "GIGABYTE skærmene" er trinnet under "GIGABYTE Aorus" skærmene.
 


 

På bagsiden er skærmen ser man ikke det store, som jeg skrev før har skærmen ingen RGB og man må derfor leve med at være 10% dårligere end dem med RGB.
 


På venstre side neders på bagsiden af skærmen, der finder man "joystikket" til at navigere rundt i skærmens menu. Det er super simpelt at styre, når man først lige får føling med det.

De 4 forskellige retninger giver dig en funktion som du kan indstille i menuen, det kan være gamma eller andet når man trykker til højre f.eks, og vil man ind i selve hovedmenuen, så trykker man på selve knappen, og kan så navigere rundt derinde via joystikket.
 


Noget dybde skal der til på skrivebordet for at få plads til dette monster af en skærm. Selve skærmen er egentlig ikke så dyb, men på grund af buen og selve standen, så ender man faktisk med at skulle bruge mere plads end man lige regner med.

Så hvis du ikke har plads nok, så er dette måske ikke lige skærmen for dig.


 


Tilslutnings muligheder er der nok af, 2 x hdmi og 2 x displayport, så mulighed for det antal skærme man ønsker, eller hvad langt langt de fleste kan få brug for.


 

Funktionalitet

 


Selve skærmen er lige til at gå til når du har pakket den ud, det eneste det kræver for at komme igang er at man skruer foden på og så er skærmen klar til brug. Alt hvad du kan få brug for af kabler følger med i kassen, så om du kører via HDMI eller DisplayPort gør ingen forskel da det hele er inkluderet i pakken.

Opsætningsmæssigt er skærmen også lige til at gå til, da GIGABYTE har sørget for at der er en del forskellige profiler indbygget og klar til brug i skærmen. De har sørget for opsætninger til FPS, RTS/RPG, læsning, film og så en standard setting til når du bare sidder og surfer rundt på det store interwebs. Om man så lige er til de settings er en smagssag, men til min personlige smag at det er lidt for farveløst, da jeg gerne vil have noget kontrast og fuld farve på grisen, men det er 100% en smagssag. Hver indstilling kan selvfølgelig fintunes inde i indstillinger til lige din smag, super nemt at gå til.

Men er det til at game på så stor en skærm? 

Det kræver lidt tilvænning, og noget hardware der kan følge med hvis du skal trække et spil så der bliver leveret billeder nok til skærmen, men ellers er det nu altså ganske fedt at sidde og game på så stor en skærm. Skærmen klarer det helt fint, og har ikke på noget tidspunkt følt at den har haltet efter eller været præget af hverken ghosting eller andet i den boldgade. Når man gamer på så stor en skærm, så har man et super overblik over alt, hvilket i starten godt kan virke lidt overvældende, men efter lidt tilvænning har det været en fornøjelse at kunne se så meget på skærmen. Jeg sidder pt og tester en 27" skærm, og her mærker jeg altså at jeg mangler det brede overblik som man har på en 34" skærm.

Til arbejde der er denne skærm helt uovertruffen i min optik, og havde jeg penge til det, så ville der stå en form for 34" skærm på mit skrivebord permanent, om ikke andet så bare til at kunne arbejde på. Hvis du arbejder med mere end et vindue af gangen, så har løsningen næsten altid været at sætte 2-3 skærme til og på den måde få et bedre overblik. Det behøver man på ingen måde med en skærm af denne størrelse, da du uden problemer kan have 3 vinduer på skærmen på en gang, vel og mærket uden at det føles presset. Det giver et helt perfekt overblik når man sidder og arbejder, og gør at arbejds flowet bare kører så nemmere og man behøver heller ikke at skulle bruge sin musearm så meget som man har behøvet før.


 

Konklusion

 

GIGABYTE G34WQC er en virkelig lækker skærm som langt de fleste vil elske at have stående på bordet i hjemmet. Om du skal bruge den til arbejde eller gaming gør ikke den store forskel, da den klarer begge opgaver perfekt. 

Kvaliteten er god, omend den fod som de bruger på GIGABYTE skærmene ikke er noget af de kønneste man har set, men det er en mindre detalje. 

Softwaren er god, overskuelig og nem at bruge, som det er tilfældet med alle GIGABYTE skærme, og det giver en dejlig oplevelse uden alverdens frustationer som man kan opleve hvis softwaren ikke er god.

Så alt i alt, en super god skærm som leverer et godt billede og et godt overblik når du gamer på grund af det ekstra areal man har på sådan en skærm.


Positivt

 • Nem at samle
   
 • Nem at komme igang med
   
 • Nem og overskuelig software
   
 • God pris i forhold til markedet
   
 • Super ydelse såfremt du har hardwaren til at trække skærmen


Negativt

 • Lidt for plastik agtigt, men det er for at holde prisen nede
   
 • Virkelig en stor fod på skærmen, som fylder en del på skrivebordet
   
 • Lidt for lav til min smag, men det er 100% en smagssag 
Test: GIGABYTE G34WQC
Design - Layout3
Software - BIOS4
Ydelse4
Samlet73%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

GIGABYTE G34WQC is a really nice screen that most people will love to have on the table at home. Whether you need it for work or gaming does not make much difference as it handles both tasks perfectly.

The quality is good, although the foot they use on the GIGABYTE screens is not one of the prettiest you have seen, but it is a minor detail.

The software is good, clear and easy to use, as is the case with all GIGABYTE screens, and it provides a wonderful experience without all the frustrations that you can experience if the software is not good.

So all in all, a super good screen which delivers a good picture and a good overview when you game, due to the extra area you have on such a screen.


Positive

 • Easy to assemble
   
 • Easy to get started with
   
 • Easy and clear software
   
 • Good price in relation to the market
   
 • Super performance if you have the hardware to pull the screen


Negative

 • A bit too plastic-like, but that's to keep the price down
   
 • Really a big foot on the screen, which takes up a lot of space on the desktop
   
 • A little too low for my liking, but it's 100% a matter of taste

 

 

SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-03-2021 17:52:40
Svar/Indlæg:
3006/103

Er dette en test eller hvordan skal artiklen ses? Der er ingen egne billeder af skærmen, og intet rigtig konkret om billedet. Det minder ærlig talt som noget der burde være oprettet i en casual tråd i stedet.neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
09-03-2021 08:30:33
Svar/Indlæg:
1126/307

#1
På grund af kamera problemer, så endte jeg med kun at bruge billeder fra producenten. Dette er selvfølgelig ikke optimalt, og vil ikke være et problem fremadrettet.