Test: Aorus FI27Q-X Gaming Monitor

Skærme d.  22. marts. 2021, skrevet af neemos 6 Kommentarer.  Vist: 1374 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på  5390,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Proshop.dk

Aorus FI27Q-XHøj kvalitet og de bedste specifikationer man kan finde, det er tanken bag ved Gigabytes Aorus mærke. Aorus er deres highend mærke indenfor gaming, hvor de gør ekstra meget for at man føler at man får det bedste. Indtil videre har jeg været enormt imponeret over Aorus skærmene, og jeg forventer ikke at denne skærm er en undtagelse.

Skærmen er en QHD skærm med en opdaterings hastighed på 240Hz, så altså 1440p gaming med virkelig høj ydelse og en skærm der kan løbe fra de fleste andre.


Kassens indholdHvis man har haft fat i Aorus skærme før, så ved man at kassen er virkelig solidt bygget og kan tåle nogle tæv, og denne er ingen undtagelse. Flot og solid indpakning, så personligt ville jeg gemme kassen til transport i fremtiden.Som altid når man har med Aorus at gøre, så følger alle kabler med man kan tænke sig, kort sagt alle kabler du skal bruge for at komme igang med at bruge din nye skærm.

 • Displayport kabel
 • HDMI kabel
 • USB kabel
 • Strøm kabel


Specifikationer

 

 • Skærmstørrelse - 27"
   
 • Panel type - IPS Edge type
   
 • Opløsning - 2560 x 1440 ( QHD )
   
 • Responstid - 0.3ms (MPRT) / 1ms (GTG)
   
 • Max opdateringsfrekvens - 240Hz
   
 • Tilslutninger - HDMI 2.0 x2, Display port 1.4 x1
   
 • HDR - VESA Display HDR400
   
 • Unikke features - OSD Sidekick, Active Noise Cancelling (ANC) 2.0, Aim Stabilizer, Black Equalizer 2.0, Dashboard, Crosshair, Timer, Counter, Crosshair, PiP/PbP, Auto-Update, RGB Fusion 2.0

 

DesignDet første jeg lagde mærke til da jeg pakkede skærmen ud, og det overrasker mig hver gang jeg har fat i en Aorus skærm, og det er følelsen af kvalitet. Man er slet ikke i tvivl om at der er brugt de bedste materialer her, og det hele føles enormt robust og solidt.

Selve skærmen har et meget diskret udtryk og lige bortset fra RGB belysningen på bagsiden, så er dette en skærm jeg sagtens kunne bruge på kontoret så der ville være mulighed for både arbejde og gaming når chefen ikke kigger. Det mest iøjefaldende er nok de tynde kanter der er rundt om skærmen, som er med til at give den det diskret look.

Foden på skærmen er også rigtig flot, og lavet i metal hele vejen igennem og selvom den ser meget usikker ud, så står skærmen på bordet uden at rokke sig selv om jeg går til den i diverse FPS spil.Bagsiden af skærmen er der hvor gameren i skærmen træder frem og udseendet ændrer lidt karakter. I selve standen er der et Aorus logo, som der selvfølgelig er RGB belysning i, og i de sorte "vinger" på siden af skærmen er der også RGB belysning. Der er sat rå "køle ribber" på i toppen af skærmen, som giver den et noget råt udseende bagfra, og personligt er det lige noget for mig, men det er 100% en smagssag.Bagsiden er skærmen kan gøres til et festfyrværkeri af RGB belysning hvis man ønsker det, og her er mulighed for at få lige den farve samt den effekt man ønsker. Det er selvfølgelig muligt at kordinere det med resten af ens setup hvis det ønskes og dine enheder ellers kan snakke sammen.Da vi har med en flad skærm og ikke en buet skærm at gøre, så er kan skærmen tiltes, drejes, vippes og justeres i højden. Med andre ord, så kan du indstille skærmen helt præcist som du ønsker det, og når skærmen kan tiltes på højkant, så gør det bare det hele noget nemmere når det hele skal sluttes til.Og når vi nu snakker om tilslutningmuligheder, så er der muligt at bruge hdmi og displaypor hvilket skulle være nok for langt de flest. Som det ses her, så er der også en lille USB hub i skærmen, så du har mulighed for at have dit tastatur og mus sat til uden at du skal trække ledninger rundt om skærmen.


Dagligt brug 


Så er det tid at bevæge sig væk fra design delen og over i den praktiske del hvor vi kigger nærmere på hvordan skærmen opfører sig i det daglige, samt hvordan det klarer sig i både arbejdslivet og det mere hektiske gaming miljø.


BilledkvalitetJeg har altid været vild med den kvalitet som Aorus skærmen har i deres panel, og denne skærm er ingen undtagelse, faktisk er det den bedste indenfor Aorus brandet jeg har prøvet. Den er udstyret med et såkaldt SS IPS panel som det så flot hedder, og det står for "super speed IPS" hvor krystallerne i panelet skulle være hurtigere end normalt, og man opnår derved den hurtige hastighed. Farverne bliver gengivet utroligt flot og godt, og er man ikke helt tilfreds med en setting som lysstyrke eller andet, så er det super nemt at ændre via softwaren.

Alle farver står super skrapt, og der er ingen slør eller ghosting ved hverken arbejde eller gaming. Der er forskellige predefineret opsætninger i skærmen som kan vælges efter behag og afhængig af om man skal arbejde, game, se film eller andet. Det er også muligt at opsætte de profiler man selv har lyst til eller at justere de allerede opsatte.


GamingMed sine 240 Hz er denne skærm mere end hvad de fleste gamere kan håndtere, og her mener jeg selvfølgelig hvad deres computer kan klare. Spiller man nogen af de nyere spil, så skal der altså noget stærk hardware til at trække over 240 fps konstant og dermed maximere skærmens opdateringshastighed. 

Spiller du derimod lidt mindre krævende spil ala CS:GO så skulle det ikke være noget problem at maxe skærmens potentiale ud med et nogenlunde fornuftigt grafikkort, om det så er til at opdrive som det er i øjeblikket er så en helt anden sag. 

Skærmen er også "Nvidia G-sync kompitabel" som er en feature der gør at skærmens opdateringshastighed og det antal billeder dit grafikkort leverer passer sammen, meget kort. Det er en behagelig oplevelse at game med det aktiveret, og man opdager faktisk først hvor meget det er værd når man oplever såkaldt "tearing" i et spil.Skærmen har en del forskellige features indbygget som det kan ses på video klippet overnover her. De giver alle en stor fordel når man gamer da det er noget vi alle bruger i den daglige gaming på den ene eller den anden måde afhængig af hvilket spil du spiller.

Men skærmen i sig selv er noget nær det bedste jeg har prøve at game på i min tid her på hardwaretest.dk og jeg er virkelig imponeret over hvor godt farverne bliver gengivet, samt hvor mange ting jeg kan justere på for at optimere min gaming oplevelse maksimalt.

Specielt i lidt mørke spil der er jeg super glad for den feature som de kalder "black equalizer" som gør at istedet for at bruge gamma til at gøre det hele lysere, så gør denne feature at kun de mørke områder bliver lysere, og det giver virkelig en fordel i nogle spil. Jeg spiller selv en del PUBG, og ofte brokker andre sig over hvor mørkt det er, mens jeg overhovedet ikke kan forstå hvad de mener, indtil jeg kommer i tanke om hvorfor det er så nemt for mig at se noget.


KonklusionHelt igennem en fænomenal skærm, intet mindre i mine øjne. Designet er noget nær perfekt i min optik, den stillige front blandet med gameren på bagsiden gør at jeg er vild med det udtryk denne skærm har. Ydelsen er i en klasse for sig selv, og med 240 Hz opdaterings hastighed, så vil du kunne rive alle dine venner rundt før de aner hvad der ramte den.

Alverdens forskellige features til at gøre din gaming oplevelse helt perfekt er synonymt med brandet Aorus, de tænker virkelig over alle ting man som gamer kan have brug for og denne skærm er ingen undtagelse. Og selvom prisen er temmelig høj for en 27" skærm, så er den virkelig alle pengene værd, og vil være noget du vil kunne bruge mange år i fremtiden

Positivt

 • Flot design
   
 • God kvalitet
   
 • Super ydelse
   
 • Godt billede og flotte farver
   
 • Super nem software

Negativt

 • Pris

 

 


 
Test: Aorus FI27Q-X Gaming Monitor
Design - Layout5
Ydelse5
Pris4
Samlet93%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary


All through a phenomenal screen, nothing less in my eyes. The design is something near perfect in my optics, the quiet front mixed with the gamer on the back makes me love the look this screen has. The performance is in a class of its own, and with 240 Hz refresh rate, you will be able to rip all your friends around before they know what hit them

. All sorts of different features to make your gaming experience absolutely perfect are synonymous with the brand Aorus, they really think about all the things you as a gamer may need and this screen is no exception. And although the price is quite high for a 27 "screen, it is really worth all the money, and will be something you will be able to use for many years to come.

Positive

 • Beautiful design
   
 • Good quality
   
 • Super performance
   
 • Intuitive software

Negative

 • High price
Lohse
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-03-2021 13:59:22
Svar/Indlæg:
1167/88

Godt test - jeg synes dog det er utroligt, at skærmen ikke har et rent g-sync modul - især til den pris.neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
23-03-2021 15:07:22
Svar/Indlæg:
1099/305

#1
Ja jeg var også lidt overrasket.... dog er det personligt ikke noget jeg bruger alverden.

 Lohse
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-03-2021 16:01:32
Svar/Indlæg:
1167/88

#2 Jeg bruger det altid, da tearing irriterer mig voldsomt. Min Dell AW2721D har endda G-sync ultimate til kun en plovmand mere.neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
23-03-2021 17:10:50
Svar/Indlæg:
1099/305

#3
Tearing er belastende, men må indrømme jeg sjældent oplever det, eller ihvertfald så det bliver belastende.p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-03-2021 10:39:59
Svar/Indlæg:
3097/53

 

Lohse skrev d. 23-03-2021 13:59:22

Godt test - jeg synes dog det er utroligt, at skærmen ikke har et rent g-sync modul - især til den pris.

Der er ikke rigtigt behov for det længere. Skærmen har jo stadig adaptiv synkronisering og gør det samme som en skærm med det dyrere (og nogle gange larmende) fysiske G-sync modul. Den er endda certificeret af Nvidia.

 

Jeg læste mig frem til at der næsten ingen forskel (G-sync modulet kan vidst virke helt ned til 1 fps, og kompatibel fra 30-40 fps eller sådan - tag mig ikke på ordet for det) var på moderne skærme med det fysiske G-sync modul, og Freesync skærme som er G-sync kompatible.

 

Lige nu har jeg en LG 38GN950, og før den havde jeg kort en LG 38GL950 som jeg endte med at sende tilbage da jeg ikke kunne leve med larmen fra blæserne på G-sync modulet. Om jeg så fik skærmen gratis ville jeg ikke bruge den.Lohse
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-03-2021 21:15:42
Svar/Indlæg:
1167/88

#5 Jeg kommer selv fra en g-sync kompatibel til et g-sync ultimate, og jeg synes selv jeg kan spotte en lille forskel. Jeg er dog enig i, at certificeringen fra Nvidia er bedre end ingenting. Om det er pengene værd at smide flere 1000 kr efter synes jeg ikke, men hvis man alligevel er oppe i en vis prisklasse, så ville jeg faktisk forvente det var med.

Du må have været uheldig, på min Dell hører jeg intet - eller også har jeg bare været heldig.