Test: Mountain Everest Max

Styre-enheder d.  03. april. 2021, skrevet af neemos 2 Kommentarer.  Vist: 1853 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på  1990,00
Produkt udlånt af: Mountain
DK distributør: Proshop.dk

Mountain Everest MaxMarkedet for mekaniske tastaturer er ved at være godt fyldt og der er mere at vælge imellem end vi nogensinde har set før. Derfor er det dejligt at se at der stadigvæk er nogen der prøver at innovere tastaturet som vi kender det og udvikle videre på det. 

Det er prøvet før, modulært opbyggede tastaturer, men jeg kan sige af erfaring, at det aldrig rigtigt har fungeret eller slået igennem hos forbrugeren. Teknikken har aldrig være moden til det, så det bliver spændende at se om Mountain Everest Max tastaturet har løftet sig op igennem tidligere tiders problemer og er kommet i mål med et produkt vi som gamere og nørder kan bruge til noget.


Kassens indholdJeg må bare sige "BRAVO" til indpakningen, aldrig har jeg mærket og set så perfekt en indpakning til et tastatur, det går helt over mine forventninger, selv når det gælder et tastatur i denne prisklasse. Indpakningen er simpelthen så gennemført at det er svært at beskrive. 

Kassen er lavet i 2 lag som det kan ses, og oven i det er låget udstyret med magneter så det klæber til kassen så at sige. I øverste lag der finder man selve tastaturet og den medfølgende håndledsstøtte og i laget under som er en skuffe, der kan du så finde alt det modulære til tastaturet samt ledning til at komme igang.Her ser vi så hele molevitten efter det er blevet pakket ud. Det hele er sektions opdelt, så ledninger for sig og så fremdeles. Det virker som en perfekt måde at pakke tastaturer og ikke mindst dele ind på, så lad os håbe at denne form for indpakning vinder indpas hos konkurenterne, om ikke andet så til de produkter der ligger helt i toppen af listen.


SpecifikationerDesign


Man ved dårligt hvor man skal starte som tester og det har været noget af en mundfuld at prøve at opfange alle de små detaljer og muligheder der i dette tastatur. Derfor har jeg bevidst valgt at bruge nogle små videoklip taget fra producentens hjemmeside, for at gøre det lettere for jer derude, at se hvordan det hele er skruet sammen og ser ud i virkeligheden.Men lad os starte med selve tastaturet som det ser ud  når man pakker det ud af æsken.

Flot design i meget rene materialer og et flot look, intet er overladt til tilfældighederne med dette tastatur. Tastaturets topplade er lavet i børstet aluminium hvilket giver et virkelig flot æstetisk udtryk. 

Der hvor man har fræset ud til selve tastaturet så at sige, der har man ladet metallet være, så mærkerne efter det værktøj der er brugt stadigvæk kan ses. Det ser super godt ud og giver et helt specielt look jeg ikke har set før, og er noget jeg jeg personligt synes virkelig godt om.

Helt generelt får man bare følelsen af at dette er et premium tastatur hvor kvalitet og design er gennemgående på hele produktet. Man kan uden tvivl bruge dette tastatur på både kontoret hvor mange uden tvivl vil sende lange øjne eller i gamer rummet hvor gæsterne vil undre sig over hvor man har fået fat i så lækkert et tastatur.Alt er ganske gennemtænkt på dette tastatur, og bagsiden er selvfølgelig ingen undtagelse. Som man kan se her på billedet, så er det muligt at trække strømledninge ud alverdens veje på tastaturet, men det giver også mulighed for at du kan trække din museledning nedunder hvis der er behov for det da der er lavet gennemløb fra forside til bagside, lækkker lille detalje.Men nu er det jo et tastatur med ganske specielle features, så lad os kigge lidt nærmere på dem. Jeg har valgt små videoklip fra producentens hjemmeside, simpelthen fordi de bedst illusterer de forskellige funktioner tastaturet her. 

Som det kan ses, så har du mulighed for at placere numpadden i begge sider af tastaturet. Det er ganske simpelt at flytte, da det kun sidder fast med magneter, og stikket på selve numpadden kan skydes ud til den side hvor der er behov for det. 

En smart lille ting man kan gøre også, er at have det stående helt seperat, og bare koblet til tastaturet via et USB-C kabel, som man også får med i kassen.Numpadden har også 4 små lcd display indbygget, som du selv kan ændre ikon på inde i deres software, det er super simpelt at gå til og du kan fuldstændig selv vælge hvad en given knap skal gøre. Jeg har personligt haft de 4 ting jeg bruger mest til ligge der, så når jeg trykker, så launcher den et program eller spil jeg ofte bruger. Men dejligt funktionelt og brugbart, samt meget simpelt at sætte op.Intet top tastatur uden en såkaldt media dock, hvor du kan styre volumen, pause og stop af diverse medier. Mountain Everest Max tager bare lige media docken skridtet længere som man kan se på video sekvensen her ovenover.

Nu har du mulighed for at gøre et hav af ting via media docken, samt for vist alverdens info for computer, styre belysningen på din computer eller bare have et simpelt ur der viser datoen, mulighederne er mange og det er nærmest kun fantasien der sætter grænserne.Som en lille slut ting på designet så har de, selvfølgelig fristes man næsten til at sige, også genopfundet hvordan man justerer højden på sit tastatur. Det foregår ved hjælp af magnetiske fødder og det giver nogen fordele, da det er relativt nemt at justere tastaturet til hvis det f.eks. står ud over kanten på en musemåtte, og der så kun sættes en fod på i den ene side. Helt generelt er det et super system som gør det nemt og hurtigt at justere tasturet til lige den højde du vil.


Dagligt brug


Så fik vi overstået design delen, og der var en del at komme igennem kan man sige, så nu er det tid til at se hvordan tastaturet har fungeret i min dagligdag. Det er selvfølgelig blevet brugt til både gaming og arbejde, for at prøve at komme rundt om alle aspekter ved dette enestående tastatur.SoftwarenSoftwaren til tastaturet er  lige så godt lavet som resten af tastaturet, og når man tænker på at dette er et relativt nyt firma, så er det utroligt at de har nået at få finpudset denne del også, jeg er ganske enkelt imponeret.

Når du åbner "base camp" softwaren, ja alt er holdt i bjergbestignings jargon, så får du et overblik over dine Mountain produkter, her ses kun Everest Max tastaturet da intet andet fra dem er sat til. Du vil få besked som man kan se her på billedet hvis der er en firmaware opdatering til et af dine produkter, nemt og overskueligt.På første fane, som jeg har valgt ikke at vise billede af, der vælger du hvilken profil du vil redigere i, og næste fane hvor du kan skifte belysning, som man kan se her. Softwaren gør det meget nemt at skifte belysning og selv custom belysning hvor du selv opsætter farver og mønstre er utrolig nemt at gå til. 

Som man måske kan fornemme på billederne, så virker softwaren utroligt godt designet rent udseendsmæssigt, alt står skarpt og ser virkelig flot ud.Næste fane har man mulighed for at ændre på diverse keybindings samt at deaktivere forskellige taster hvis dette ønskes. Du kan f.eks. sætte en windows key disable på din gamer profil, men kun fantasien sætter grænserne.På denne fane har du mulighed for at tilpasse info skærmen på media dokken samt skifte eller deaktivere pause logo når det ikke bliver brugt. Igen, utroligt nemt og intuitivt at bruge.Sidst men ikke mindst, så er der på sidste fane mulighed for at ændre på selve tastatur indstillinger, som hvilke sprog det er på og andre små ting.


TasterEverest Max tastaturet vi har fået til test er udstyret med Cherry MX Reds switches, men som det kan ses her på videon, så bliver der tilbudt en bred vifte af forskellige switches fra Cherry, samt de efterfølgende er begyndt at tilbyde Kahil box muligheder.

Det gør det supernemt at få forskellige switches og prøve dem af, og alle der passer til Cherry MX pins, vil kunne sættes i dette tastatur. Det er den perfekt løsning for mange, specielt for en keyboard nørd som undertegnet, da jeg personligt ikke ser Cherry som toppen af poppen længere, der er markant bedre switches på markedet nu.


Gaming / ArbejdeLad os starte med arbejds delen og selve det at tastaturet er mekanisk. De fleste som arbejder på kontorer hvor der er andre mennesker tilstede, specielt hvis i arbejder i et åbent miljø vil nok få på puklen hvis i tager det tastatur med som jeres hverdags hakkebræt. 

Om man vil eller ej og lige gyldigt hvor meget man smører en mekanisk switch, så vil de altid larme markant mere end en tilsvarende ikke-mekanisk switch, og det er derfor nok noget man skal holde til hvor man kan sidde i fred og alene, så man ikke forstyrrer de andres arbejdsglæde.

Når det så er sagt, så har jeg personligt nydt at arbejde på dette tastatur, mere end jeg egentlig havde regnet med. Det at jeg har kunne flytte numpad delen over i venstre side af tastaturet, har virkelig været en fornøjelse. Jeg har altid undret mig over at det har sidde i højre side, da vi jo har hånden på musen i den side, så det har været en fornøjelse at have det i den anden side med nem tilgang for den venstre hånd.

Oven i det, så har man på numpadden mulighed for at sætte diverse programmer op til at blive startet når man trykker på tasten, igen en fornøjelse at bruge og virkelig brugbart at have sine favorit programmer eller spil liggende på de taster for nem og hurtig adgang.Og som en ekstra bonus i pakken, så er der sørget for en af de bedste håndledsstøtter jeg har prøvet. Den hæfter sig magnetisk til tastaturet, og er både blød og fast på en gang. Det vil sige at overfladen føles enormt blød på grund at det gummi materiale der er brugt, men selve indmaden er tilpas hård til at give den perfekte understøttelse af håndledet.Til gaming, der foretrækker jeg uden tvivl over alt andet et mekanisk tastatur, og jeg har efterhånden været en del igennem da jeg selv er spirende keeb nørd. Jeg havde lidt mine tvivl da jeg så konceptet her på kickstarter, men jeg må indrømme at alle mine tvivl er blevet manet godt og grundigt i jorden.

Tastaturet er helt klart bygget med gameren i tanke, og en ting som media docken, giver dig bare lige lidt ekstra som man ellers er nød til at have på skærmen. Du har her mulighed for at få lidt blandet info på hvad din pc bruger af kræfter lige pt eller f.eks. sætte en timer til hvornår du kan kaste næste besværgelse.

Selve Cherry MX switchene er som man kender dem hvis man har været den vej rundt før, og der er ikke det store at udsætte på dem. Det eneste jeg ville ønske at alle producenter ville begynde på, det er at smøre indersiden at switchen og fjederen, da det giver en meget bedre følelse samt lyd af tasten.

Håndledsstøtten er perfekt udformet til de lange gamer aftener, og jeg mærke til stor overraskelse til mig selv, en stor forskel på hvordan denne følelse ifht. hvordan min egen af træ føles.

Selve tastaturet reagerer lynhurtigt, og jeg har ikke oplevet taster der hænger eller akutuerer for tidligt eller sent, alt virker meget responsivt og godt.


Konklusion


Mountain Everest Max er et tastatur til dem der gerne vil betale lidt ekstra for at få god kvalitet. Designet er virkelig flot og holdt lidt til den rå side med det børstede aluminium samt at man kan se mærkerne efter udfræsnings værktøjet, det giver lige finishen det sidste ekstra.

Det modulære design har jeg aldrig set fungere før, men her der fungerer det helt perfekt, og jeg nyder faktisk de små finesser man stille og roligt opdager og de fordele det giver i både hverdagen og i gaming. Lyset er flot og funktionelt samt at det kan sættes op til lige dit behov er kun et plus.

Alt i alt er det et kanon tastatur, lavet i sindsyg kvalitet og med muligheder som vi ikke har oplevet før, det er helt klart et tastatur der ryger ind i tastatur rotationen herhjemme.


Positivt

 • Flot design
   
 • Modulært opbygget, og det virker perfekt
   
 • Nem software som giver dig alle muligheder
   
 • Virkelig god kvalitet
   
 • Udskiftelige switches
   
 • Flot RGB belysning
   

Negativt

 • En høj pris, men dog prisen værd
   
 • Lidt ping lyd fra fjedre i switches, men det kan smøres

 

 


 
Test: Mountain Everest Max
Design - Layout5
Software - BIOS5
Ydelse5
Samlet100%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary


Mountain Everest Max is a keyboard for those who want to pay a little extra to get good quality. The design is really nice and kept a bit to the raw side with the brushed aluminum and that you can see the marks after the milling tool, it just gives the finish that last extra.

I have never seen the modular design work before, but here it works perfectly, and I actually enjoy the small features you quietly discover and the benefits it provides in both everyday life and in gaming. The light is nice and functional and the fact that it can be set up to suit your needs is only a plus.

All in all, it is a cannon keyboard, made in insane quality and with options that we have not experienced before, it is clearly a keyboard that smokes into the keyboard rotation at home.

Positive

 • Beautiful design
   
 • Modular design
   
 • Easy and intuitive software
   
 • Very high quality
   
 • Hot swappable switches
   
 • Really nice RGB lighting

Negative

 • A bit pricey, but worth it
   
 • A smal "ping sound" from the springs inside the switch

 

 

 

TPultra
 
Overclocker
Tilføjet:
06-04-2021 02:33:50
Svar/Indlæg:
152/0

Fedt board, dog lidt pebret i pris 😢neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
06-04-2021 10:58:41
Svar/Indlæg:
1126/307

#1

Både og, ja det er lidt dyrt ifht non-mekaniske tastaturer, men indenfir mekaniske tastaturer er prisen såmænd ganske fin :)

 

Og så er kvaliteten altså bare i top :)