Test: Sennheiser Momentum headset

Lyd d.  15. marts. 2019, skrevet af Lyngze 0 Kommentarer.  Vist: 6577 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2189,00
Produkt udlånt af: Sennheiser
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

 

Selve headsettet er udført i plastik, men ikke af den billige slags. Det er solidt bygget og der er kræset for detaljerne. Farvepalletten er holdt i sølv og sort, som det jo er typisk for Sennheiser. Det sølvfarvede på siden af hver enhed, er faktisk en touch-knap, som er dem man bruger til at styre musik, modtage opkald, osv. Jeg skriver touch-knap, for på trods af størelsen, så understøtter headsettet ikke andre fagter end simpel berøring, det betyder altså ikke noget om man stryger eller prikker til den for at starte og stoppe musikken.


Headsettet er på bagsiden udstyret med den obligatoriekse "øresnegl", der jo nok er kendetegnet for in-ear headsets generelt, øredutten er udskiftelig og der medfølger i alt 4 størrelser, så man burde kunne finde en der passer. Her finder man også en lille LED, der fortæller om enhedens status. Status bliver dog heldigvis også sagt højt i headsettet, så man ikke er tvunget til at kigge i manualen eller lære blink koderne udenad, så man f.eks. kan nøjes med at tolke ordet "pairing", fremfor en LED der blinker skiftevis rød og blå. Til sidst er der også en masse connectors på enheden. Om de faktisk bruges til andet end opladning og status på batteri, nævner Sennheiser dog ikke noget om. Udover connectors gemmer der sig også et par magneter i blandt det guldfarvede, som sørger for at headsettet glider rigtigt på plads i opbevarings boksen, lækker detalje.


Ligesom de fleste andre "true wireless" headsets, sidder Sennheisers MOMENTUM True ikke fast med bøjler eller noget, men er i stedet drejet på plads i øret, hvor de naturlige former i øret og enhedens specielle design fint låser den på plads.


Selve opbevarings boksen er betrukket med stof, hvilket giver et rigtigt lækkert finish og får produktet til at føles ekslusivt. Hvor praktisk det faktisk er i længden, ved jeg dog ikke, da det ikke kan tages af, og boksen næppe holder til en mere gennemgående vask. Selve boksen er ligesom headsettet lavet i plastik og ligeledes i en god solid byggekvalitet. Øverst på boksen er Sennheisers logo, som er rimeligt neutral af udseende. På bagsiden er der en USB-C indgang til strøm, samt en LED der viser lader status.


Boksens åbnemekanisme er lavet med fjederbelastning, så der er lidt modstand til at holde den lukket ved transport, men kun lige nok til at den nemt kan åbnes uden besvær. Åbningen af boksen føles rigtigt lækker og jeg har ikke oplevet at den åbner uden at det var meningen. Inde i boksen er der lavet to formstøbte fordybninger til headsettets to enheder og connectors til opladningen. Med de førnævnte magneter snapper headsettet på plads uden problemer og sidder hvor det skal. De er også til at få ud igen uden problemer, så magneternes størrelse er rimeligt dimensioneret.


 

På næste side kigger vi på det medfølgende software til at konfigurere headsettet.