Test: Samsung Gear S2 Smartwatch

Diverse d.  23. januar. 2016, skrevet af Teresa 6 Kommentarer.  Vist: 11695 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2555,00
Produkt udlånt af: Samsung
DK distributør: Samsung

Test

Vi kan starte her med en demonstration af hvordan uret ring omkring urskiven benyttes. Den er ufattelig let at navigere med og TIZEN systemet fungerer upåklageligt. Det kunne nok ikke gøres mere simpelt. Brugsanvisningen er stort set overflødig.

Herunder kan du se hvordan man let kan navigere gennem menuen.

(Beklager den lidt dårlige kvalitet i starten. Kameraet ville helst fokusere på min hånd i stedet for uret)

 

 

Batteriet på uret lover Samsung holder 2-3 dage. For mig strakte det til 2, men det var jo også med test af den. Så mon ikke den holder længere ved almindelig daglig brug. Man kan også sætte lyset ned på skærmen hvis man vil strække batteritiden lidt.

Jeg savner lidt GPS samt 3G i uret. Jeg ved at der findes en Samsung Gear S2 3G version, men den sælges desværre ikke i Danmark - endnu.

 

Diverse Apps

På uret kan der jo navigeres let gennem alle apps - og et er op til en selv hvilke man vil have liggende i "hurtigmenuen" på uret. Jeg savner lidt en dansk nyhedstjeneste, jeg søgte uden at kunne finde en. Men det er måske også for meget at forlange så kort tid efter lanceringen.

 

  

Et eksempel på App. menuen samt et valg af ny urskive på uret. Ovenstående til højre har en indbygget stopur på urskive.

 

En af de apps jeg benyttede mest var helse-appen. Man udfylder ens profil og herefter tracker appen fx skridt, kalorier, væskeindtag og diverse motionsformer i fitnesscentret. Nu har jeg testet flere aktivitetsarmbånd og på ingen af dem kunne så præcist tracke specifikke træningsformer som Gear S2. Crosstrainer, spinning, stepmaskine, styrketræning m. fl. Og så samtidig holde øje med pulsen.

Herunder kan du se et eksempel på et besøg i fitnesscentret med Gear S2 på armen. Når træningen er til ende vibrerer uret og forbrændte kalorier vises. Puls vises selvfølgelig hele tiden gennem træningen. Jeg dobbelttjekkede med pulsmåleren på maskinen, og de var generelt altid inden for en 5% af hinandens resultater.

Man kan også vælge en urskive der viser pulsen konstant, både ved tal, og ved et pulserende hjerte på skærmen.

 

Tracking af 40 min på crosstrainer.

 

For lige at vise eksempler på diverse apps på uret, har jeg tager følgende billeder af fx: Skridttæller, kalender, vejret og påmindelse af fødselsdage.

 

 

Kalender samt påmindelse af fødselsdag.

 

Visning af vejr-app.

 

Hvis man sætter kalenderen på "hurtigmenuen" kan man ved bare at køre urskivens ring mod højre, se aktiviteter eller fødselsdage i dag. Så er det ikke nødvendigt at søge efter kalender-appen hver gang.

 

Urets metode til at motivere til bevægelse på.

 

 

Pulsmåler samt skridtæller på uret.


Man kan også styre ens telefon til at ringe op. Du kan starte opkaldet på uret, og tage røret på telefonen. En simpel kommando som: "Call Børge" vil starte et opkald på mobilen, såfremt man har én der hedder Børge i telefonbogen.

I kan lige få en lille sjov historie fra testningen. jeg havde lige modtaget uret, og sad og rodede rundt med det. Jeg fandt hurtigt ud af at man kan sende sms´er fra uret, samt kalde op på mobilen via uret. Jeg tænkte så om det var muligt at besvare et opkald fra uret også, så jeg ringede op til manden gennem uret, og sagde "hallo, hallooo" ned i uret... "BLING" sagde uret og på skærmen stod: "Adele with the song - Hello. Sold this many record in year bla bla..." Jeg kunne ikke lade være med at grine. Så dér fandt jeg så ud af at nej, man kan ikke bevare et opkald gennem uret, men man kan slå diverse info op gennem urets speech-funktion.

Keyboardet fungerer så godt som det nu kan på en så lille skærm. Det er fint til korte beskeder.

Beskeder fra telefon og facebook vises med få sekunders forsinkelse, og opkald ses med det samme. Det virker til at forbindelsen til telefonen, der både fungerer over blutooth samt fjernforbindelse gennem Wifi, er gennemgående stabil.

Skærmen aktiveres når du vender armbåndet opad for at se på det.

 

Her ses keyboardet der benyttes til sms.

 

Smileys findes naturligvis også på keyboared.

 

Jeg har ikke kunnet teste musikfunktionen, da jeg ikke har et blutooth headset, men efter at have søgt på nettet, virker det til at fungere upåklageligt. Musiknumrene overføres igen igennem telefon-appen. Nogle skriver at uret fungerer bedst med Samsung mobiler også Samsung selv, men jeg har virkelig ikke mærket noget til problemer.

Jeg har forsøgt mig med alarmen, men vibrationen i uret er ikke kraftig nok til at vække mig. Jeg er ellers ikke en der sover tungt, men det var ikke nok. Så forvent at skulle benytte telefonen. Hvis du sætter en alarm på telefonen, overføres den også til uret.

En fuld opladning af uret tager ca 2 timer. Rart at det ikke tager længere. Derudover er uret vandtæt, også en dejlig, men ikke ny, feature.

 

Overall indtryk

Det er ingen hemmelighed at jeg finder dette ur MEGET lækkert. Jeg har slet ikke lyst til at sende det retur til Samsung igen. Jeg har både haft den org. silver version i hænderne og den sorte Classic version, men mit hjerte banker for silver versionen. Det er dog ikke et billigt ur. Du skal af med godt 2500kr for at få det i hænde. Det er jo også en del. Det er en anelse for dyrt i mine øjne.

Det er et smukt og intelligent ur, med meget få fejl. Mangel på en del apps, bla danske, men forhåbentlig kommer det med tiden. Jeg glæder mig til at batteritiden også bliver længere. 2 dage er flot for et ur i dag, men på længere sigt kan man nok blive irriteret over at skulle oplade hver anden dag.

Igen jeg savner GPS samt 3G i uret. Pt benytter den telefonen GPS´en gennem mobiltelefonen, til apps som Maps fx.

En irriterende ting for mange kunne være, at den ikke virker med Iphones.

 

Samsung Gear S2 i Org æske.

mbm
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-01-2016 09:21:16
Svar/Indlæg:
3723/627
spørgsmål:

Er det vandtæt?
Kan det bruges som svømmeur og er der svømmeapps til det?
tælle baner etc. ?


Springer
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-01-2016 09:57:28
Svar/Indlæg:
764/28
#1 IP 68 betyder vandtæt

http://www.euroboxenclosures.c...

En skam der ikke kunne testes med GPS og bluetooth ørebøffer. Så kunne det blive det næsten ultimative løbeur.

Og så er det træls at den ikke snakker sammen med æbler 😉


mbm
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-01-2016 13:57:24
Svar/Indlæg:
3723/627
ville gerne have et smartwatch til svømning..
dette samsung virker noget federe end Razer´s..


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af mbm d. 25-01-2016 13:57:54.


Teresa
 
Moderator
Tilføjet:
25-01-2016 14:40:02
Svar/Indlæg:
2458/91
#1
Ja det er vandtæt.
Jeg kan ingen svømmeapp finde :(

# Der er intet på nettet der skulle indikere at blutooth ikke fungerer optimalt med uret. Dog er det trist der ikke er GPS i... så skal man have telefonen med alligevel, hvis uret skal benytte GPS.

Det er et toplækkert ur. Men de ting (app, GPS osv) gjorde at jeg ikke kunne give den helt perfekte karakterer.


mbm
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-01-2016 17:45:17
Svar/Indlæg:
3723/627
Hmm ok og manglende gps?
Så dur det ikke.


Teresa
 
Moderator
Tilføjet:
25-01-2016 19:34:22
Svar/Indlæg:
2458/91
Ja... uret benytter mobilens GPS.

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Teresa d. 25-01-2016 22:20:27.