Test: Asus STRIX Gaming GeForce GTX 1060

Grafikkort, NVIDIA  d.  27. februar. 2017, skrevet af SDK 0 Kommentarer.  Vist: 13116 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: 
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2599,95
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

På design fronten holder ASUS farverne i sort, med få detaljer som logoer og skrift fremhævet i hvid. Den sorte farve gør at kortet passer ind i de  fleste systemer, men det ser bestemt ikke kedeligt ud.
Vi tager den traditionelle gennemgang og starter med størrelsen. ASUS kortet måler 29.8 x 13.4 x 4 centimeter. Altså kræves der et kabinet med masser af plads til høje grafikkort. Husk at PCI-E strømstikkene rager yderligere 1-2 cm ud. 
Kølerskjoldet der dækker meget af heatsinken er lavet af plastik, ROG og STRIX logoerne på siden af kortet lyses op med RGB LEDs, det samme glæder de 6 gennemsigtige riller på skjoldet. Blæserne tæller i alt 3 styks og måler 8 cm, de er ganske almindelige, men flytter rigeligt med luft. Ved blæserne er der også belysning fra kortets LEDs, her er den dog en smule svagere hvilket passer godt ind. 

Køleren er del af ASUS' DirectCU serie, det betyder at kølerens fem heatpipes rører direkte ved chippen, og er en velkendt måde at gøre varme overførslen mere effektiv. Strømforsyningen er også blevet opgraderet til ASUS Super Alloy Power II, 6+1 faser leverer strømmen og forhåbentlig giver det mulighed for et højere overclock, sammenlignet med Founders Edtion kortene som nøjes med 3+1. 

Bagsiden af kortet dækkes af en backplate i aluminium med huller til skruer og varme komponenter.

I bagenden finder man de to 4-pin ”FanConnect” blæserstik. Blæsere sat til her følger kortets egne dermed justeres hastigheden alt efter hvor varmt grafikkortet er, og slukker helt i idle. Normalt kræver det en dyr blæserstyring, hvis man vil justere blæserhastigheden i forhold til grafikkortets temperatur, desværre kan de eksterne blæsere ikke styres gennem software.
 


 

Her er kortet monteret i systemet med rødt lys, men alle farver kan vælges. Lyset er kraftigt og selv med kabinetlys kan det ses, noter dog at dioderne omkring ROG logoet lyser meget op omkring sig og altså ikke kun kortet. 
 


 

På deres STRIX model har ASUS opgraderet strømstikket fra 6 til 8-pins. Denne ændring betyder, at kortet i alt kan trække 225 watt hvor Founders Edtion kortet må nøjes med 150. 

Der er 5 udgange, som fordeler sig på to DisplayPort 1.4, to HDMI 2.0b og et Dual-Link DVI-D stik. Derfor understøtter kortet op til 4K opløsinger ved 120 Hz og 5K ved 60 Hz. Der kan tilsluttes op til 4 skærme ad gangen, men forvent ikke god ydelse med tre 4K skærme.