Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: freak_master
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

BIOS

BIOS'en er ikke blevet ændret siden vi testede Gigabyte's Z170X-Ultra Gaming, så jeg har lånt afsnittet herfra.

 

BIOS brugerfladen fra Gigabyte er blevet genopfrisket til Z170X kortet. Indledningvis bliver mand mødt af en simpel udgave af BIOS, hvor man har mulighed for at se nyttig system informationer, og lave basale ændringer til ting som sine blæsere.

 

Skifter man til den avancerede udgave af BIOS, kommer der dog straks mange flere muligheder fordelt på seks faneblade. Under M.I.T. er hvor man finder mulighederne i forbindelse med overclocking, hvor du kan ændre på indstillinger for CPU, RAM og Core Voltage.

 

Vælger man Advanced Frequency Setting, har du mulighed for at ændre på en lang række indstillinger bundet til CPU´en. Det er også her du finder muligheden for at ændre på CPU Clock Ratio. 

 

Advanced Memory Setting giver som navnet antyder adgang til ændringer i RAM indstillingerne bl.a. aktivering af XMP profil. 

 

Advanced Voltage Setting åbner for mulighederne for at ændre et vælg af forskellige indstillinger, mest benyttede af dem dog nok CPU Vcore indstillingen.

 

Under System fanebladet har du mulighed for en hurtig oversigt over dit system, og kontrollerer BIOS version og andet. 

 

BIOS fanebladet giver dig mulighed for at ændre på en række indstillinger for BIOS, som Fast Boot og vælge primært Boot drev.

 

Peripherals fanen er hvor du finder muligheden for at ændre indstillinger for nogen af dine tilsluttede enheder fx. via Thunderbolt eller for dine SATA tilslutninger.

 

Under Chipset fanen har du mulighed for at kigger nærmere på indstillinger knyttet op på chipsettet.

 

Power giver dig ikke overraskende muligheder for at ændre på indstillinger for strømstyring af systemet. 

 

Save & Exit fanen er hvor du vælger om du vil gemme de ændringer du har foretaget på systemet. Meget praktisk har man også mulighed for at gemme forskellige profiler, som så kan gemmes eller indlæses herfra.

 

På næste side ser vi nærmere på den Windows software der er med til kortet.