Test: Acer Predator 17 (G9-793)

Bærbare d.  03. marts. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 19940 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 16999,00
Produkt udlånt af: Acer
DK distributør: n/a

Layout / Design

Det er tydeligt at det er en fuldblods gaming-bærbar vi i dag har fået til test. Med en vægt på lidt over fire kg, og en tykkelse på 4 cm, er der ikke lagt op til en bærbar der skal flyttes rundt på hver dag. Som vi skal se på i dette afsnit råber hele designet faktisk gaming - så meget at det næsten bliver for højt.  
 


I sammenklappet og slukket tilstand er det specielt de store køle udtag omkranset af rødt, som man lægger mærke til. På låget er Predator logoet i sølvfarvet plastik, der er indlejret i selve låget frem for klistret på. Det er dog stadig plastik frem for metal, hvilket godt kunne anes på testmodellen, hvor malingen var skallen en lille smule af i det ene hjørne af logoet. Bag på er der desuden påtrykt et diskret Acer logo, så man ved hvem der står bag.  
 


Når maskinen er i brug kommer et par lysstriber til syne på låget, og også logoet lyser rødt op. Det skal bemærkes at farven er mere rød end det ser ud til på billedet ovenfor.  
 


Lige som låg og sider, er overfladen omkring tastaturet sort blød plastik, der ikke er så modtagelig over for fingeraftryk, som en blank overflade ville have været. Den føles desuden ganske behagelig mod huden, selv efter flere timers gaming. Byggekvaliteten virker til at være i orden, uden knirken eller nævneværdig given efter ved tryk og vrid. 

 


Da det som nævnt er en relativt stor bærbar, er der blevet plads til et fuldt numerisk tastatur, makro taster og en enter-tast i fuld størrelse. Der er ingen dedikerede genvejstaster, men som man oftest se det, er de integreret i F-taster og i dette tilfælde også piletasterne. Selve tastaturet er i glimrende kvalitet, og fuldt egnet til gaming - selv om det ikke er mekanisk. 
 

Tastaturet er som man måtte forvente baggrundsbelyst, og der kan vælges imellem alverdens farver. Tastaturet er inddelt i fire sektioner, hvor man så kan vælge farve separat for hver af dem. Lyset er en anelse til den svage side, hvilket gør det lidt svært at se i dagslys. 


Rundt om touchpadden er en lysende rød stribe, som dog slukkes hvis man deaktiverer touchpadden med et tryk på den grønt lysende knap til højre for pladen. Pladen er en anelse nedsænket, så man tydeligt kan mærke når man er ved at bevæge sig uden for den. Overfladen afskiller sig også lidt fra materiale omkring pladen, da den er mere glat i det. Alt i alt en god touchpad med en fin størrelse og overflade. Højre-venstre knapperne neden under pladen kunne godt være en anelse mere fast i det, da de klaprer en lille smule, men ellers er de i øvrigt udmærkede.
 

  

Enhver dedikeret gaming bærbar, har selvfølgelig også særlige makro-taster. Acer Preadator har 5 stk, der sidder til venstre for tastaturet. For yderligere at fremhæve det primære formål med maskinen her, har man desuden fremhævet WASD og piletasterne med rødt. 
 

 

De røde detaljer går igen både foran og bagpå, gitteret i fronten er dog kun for syns skyld, da der ikke er lufthuller bag. 
 

 

Power knappen lyser selvfølgelig også rødt. Lige under skærmen er der en blank stribe, der kunne ligne et smalt display, og der gemmer sig da også et par enkelte indikator-dioder i den.  
 

Bag på maskinen er et par massive udtag til blæserne, samt advarsler mod varme overflader - under testen blev maskinen dog ikke synderligt varm, heller ikke her bagtil.
 

På højre side af maskinen finder vi 1 stk USB-C / Thunderbolt 3 port, 2 stk USB 3.0, HDMI, Display-port, LAN og Kensington låsepunkt.
 

På venstre side er strøm-udtag, 2 stk USB 3.0, jackstik til lyd/mikrofon og en kortlæser.

 

Ikke meget at bemærke i fronten, bortset fra to røde gitre, der dog kun er til pynt.