Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: bauner
Oversættelse: bauner

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Design

Extreme Gaming XTC700 er en stor køler. Hele 169 mm måler den i højden, hvilket du skal have i baghovedet, hvis du sidder med et lille kabinet, og overvejer denne køler. Det lader til, at når Gigabyte bruger ordet "gaming" ifm. et af deres produkter, så er der masser af lys. Senest har vi set det med deres Z170 gaming bundkort. Da jeg ikke selv spiller, aner jeg ikke om gamere syntes det er fedt med et lyshav fra deres PC. Om man kan lide det eller ej, er en smagssag - personligt har jeg et neutralt forhold til det.
Heldigvis kan man slukke for det, hvis man ikke syntes om det.

På XTC700 er det kun i toppen der er lyseffekter. Det er normalt også toppen man ser, hvis køleren er monteret vertikalt i dit kabinet.Under toppen sidder der et lille printkort. Her er de to blæsere tilsluttet. De to blæsere bliver samlet i ét PWM stik, så du kun skal bruge ét fra bundkortet. Styring af lyseffekterne sker via USB, som også er tilsluttet printkortet. Du skal altså bruget et PWM -og USB stik på bundkortet for at kunne udnytte alt hvad XTC700 tilbyder.Tower designet er der ikke ændret noget ved. Det havde jeg heller ikke forventet. Fra siden ligner XTC700 de andre kølere jeg før har testet. Det eneste der lige falder i øjnene, er den tykke bund.Netop bunden har Gigabyte gjort noget særligt ved. Direct Contact Touch er navnet på den teknologi, hvor heatpipes bliver integreret med selve bunden. Jeg havde gerne set en bund af ren kobber, men denne løsning plejer også at virke ret godt.


 


Blæserne, som er special designet til XTC700, er præ-monteret fra fabrikken. De er monteret med et simpelt klipsesystem, som der ikke er noget nyt i. Blæserne kan levere et højt statisk tryk, som er så vigtigt når vi snakke towerkøler. 

Installation på næste side

mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-01-2017 17:41:54
Svar/Indlæg:
4093/210
Fin artikel. Ser ud til at køleren vil passe til et aerocool DS cube. Siger jeg uden at tjekket målene ud 🤣


Monberg75
 
Skribent
Tilføjet:
12-01-2017 22:44:30
Svar/Indlæg:
1194/156
Synes køleren ser rigtig fed ud :)

Du skriver i innovation og teknologi, at der ikke er noget specielt at bemærke.

Det første jeg bemærkede ved den, da du viser direct contact fladen er, at rørene er MEGET tykke.

Jeg har ikke set en køler med 10mm heatpipes før. Og det ser jo ud til at det har en rigtig god virkning på varmeafledningen. Selve kontaktfladen er umiddelbart mere kobber en jeg har set på mange andre kølere, og mindre aluminium. Ergo, er der mere kontakt direkte til heatpipes end ved de andre kølere.

Ydermere, så er der en lille fordybning på begge sider af hver heatpipe. Disse fordybninger giver dårlig kontakt. Dem har man ikke særlig mange af på denne køler i forhold til kører med flere heatpipes. Jeg har se kølere med 4-5 heatpipes på den måde.

Så alt i alt, har de da gjort lidt på innovationen ved, at give en større og mere stabil kontaktflade til heatpipes. Hvilket jo også viser sig ved varmeafledningen. At køleren klarer sig rigtig flot med kun 3 heatpipes :)

Men ellers lækker artikel og gode billeder og forklaring.

:)


Monberg75
 
Skribent
Tilføjet:
12-01-2017 22:45:15
Svar/Indlæg:
1194/156
Hov.. Og Lyset og blæser 'hubben' er jo også en del af teknologien og innovationen. Det er vist ikke set på den måde før :)