Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: bauner
Oversættelse: bauner

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Installation


Gigabyte har skrevet en glimrende manual til XTC700 køleren. Den har jeg selvfølgelig brugt, da jeg skulle installere køleren i min testmaskine. Som tidligere nævnt, så er XTC700 stor, men jeg regnede med den lige kunne være i mit Phanteks Eclipse P400s kabinet. Jeg skulle (desværre) blive klogere senere.Jeg startede med at finde de stumper frem jeg skulle bruge.Første skridt var at gøre backplaten klar.Selve køleren skal også lige have et beslag på, og her skal de små skruer bruges.Backplaten skubbes gennem bundkortet fra bagsiden.På forsiden skal der lige en washer og en lille møtrik ned over de fire lange skruer, og så er jeg ved at være klar til at montere køleren.Som du kan se, er der ikke megen plads omkring soklen i mit Sabertooth Z77. Jeg måtte tage blæserne af køleren, for at kunne komme til, da jeg skulle montere den. Selve køleren sættes ned over de fire skurer og spændes fast med de fire springskruer.Som altid anbefaler jeg, at du sætter blæserstikket til bundkortet, inden du monterer køleren. Pladsen er trang. Det samme gælder USB-kablet, som er lige kort nok. Jeg ville godt have ført det bag bundkortet, men det var det ikke langt nok til.Lige umiddelbart ser det jo ret godt ud. Men XTC700 er så høj, at jeg ikke kunne få siden på. Mere om det på test side.Lad der være lys, var der engang én der sagde, og Gigabyte adlyder.


 

Software på næste side.

mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-01-2017 17:41:54
Svar/Indlæg:
4093/210
Fin artikel. Ser ud til at køleren vil passe til et aerocool DS cube. Siger jeg uden at tjekket målene ud 🤣


Monberg75
 
Skribent
Tilføjet:
12-01-2017 22:44:30
Svar/Indlæg:
1194/156
Synes køleren ser rigtig fed ud :)

Du skriver i innovation og teknologi, at der ikke er noget specielt at bemærke.

Det første jeg bemærkede ved den, da du viser direct contact fladen er, at rørene er MEGET tykke.

Jeg har ikke set en køler med 10mm heatpipes før. Og det ser jo ud til at det har en rigtig god virkning på varmeafledningen. Selve kontaktfladen er umiddelbart mere kobber en jeg har set på mange andre kølere, og mindre aluminium. Ergo, er der mere kontakt direkte til heatpipes end ved de andre kølere.

Ydermere, så er der en lille fordybning på begge sider af hver heatpipe. Disse fordybninger giver dårlig kontakt. Dem har man ikke særlig mange af på denne køler i forhold til kører med flere heatpipes. Jeg har se kølere med 4-5 heatpipes på den måde.

Så alt i alt, har de da gjort lidt på innovationen ved, at give en større og mere stabil kontaktflade til heatpipes. Hvilket jo også viser sig ved varmeafledningen. At køleren klarer sig rigtig flot med kun 3 heatpipes :)

Men ellers lækker artikel og gode billeder og forklaring.

:)


Monberg75
 
Skribent
Tilføjet:
12-01-2017 22:45:15
Svar/Indlæg:
1194/156
Hov.. Og Lyset og blæser 'hubben' er jo også en del af teknologien og innovationen. Det er vist ikke set på den måde før :)