Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: freak_master
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: DCS

BIOS

BIOS'en har faktisk ikke ændret sig siden Z170, vi ser de samme indstillinger som på Z170 platformen, hvorfor jeg har nuppet afsnittet fra vores test af Z170A XPower Gaming.

 


 

 Første gang man kommer til BIOS bliver man mødt at en simpel udgave af BIOS hvor man har mulighed for at få et overblik over status på systemet og ændre et par småting. Man kan blandt andet slå XMP profilen til for sine RAM eller indstille Game Boost funktionen her via BIOS eller angive at det skal skiftes på knappen på bundkortet.

 


 

Hvis man skifter til den avancerede udgave af BIOS får man straks flere muligheder. Man bliver først mødt af den velkendte MSI drage, der er en fast del af deres gaming linje. Den øverste del af billedet er stadig dedikeret system informationer, og under det har man mulighed for at vælge hvilken del af systemet man vil til.

 


 

Under Setting finder man forskellige muligheder for systemet. Det er blandt andet her man kan angive sin boot rækkefølge og sikkerhedsindstillinger.

 


 

Under avanceret har man også mulighed for at ændre indstillinger for de tilsluttede enheder, strømstyring og lignende.

 


 

OC området har på et kort, som det her naturligvis en fremtrædende plads og MSI har sørget for at lave en overskuelig BIOS med masser af muligheder for indstillinger. Meget praktisk er der en informationsboks på højre side, så hvis man skulle være i tvivl om hvad de enkelte ting er kan man finde lidt hjælp her.

 


 

Man kan selv rode med masser af indstillinger i forbindelse med overclocking og strømstyring i forbindelse med dette. Hvis man hellere vil lade systemet selv om det så ligger muligheden for at benytte Game Boost funktionen altid i toppen.

 


 

Det er også muligt via BIOS at opsætte profiler for sine tilsluttede blæsere, baseret på enten system eller CPU temperaturen.

 

 

MichaelH
 
Overclocker
Tilføjet:
03-01-2017 18:39:39
Svar/Indlæg:
154/0
I er godt klar over, at NDA for reviews udløber den 5/1-17 klokken 18, ikke?


The
 
Ejer
Tilføjet:
03-01-2017 20:02:46
Svar/Indlæg:
4694/1687
Den er ændret til 3. januar 2017 18.00, men tak for din info som ikke er opdateret...


Thomasth
 
Superbruger
Tilføjet:
04-01-2017 20:17:53
Svar/Indlæg:
86/16
Hvornår kan man begynde at købe Z270 boards?


Ebo
 
Superbruger
Tilføjet:
06-01-2017 15:02:42
Svar/Indlæg:
709/10
#3 Det kan ikke svare sig for dig, OC din CPU og vent til næste gang, Karby Lake/Z270 er et flop fra Intels side.


Tvixen-
 
Ny Bruger
Tilføjet:
16-02-2017 16:09:54
Svar/Indlæg:
1/0
Jeg syntes det er en fesen bios. Der INGEN ting der kan skrues på hvis man bare har lidt indsigt i en Bios.

Jeg syntes ASUS er længere fremme med deres Bios, men hvis man ikke ved hvad man laver, er den selvfølgelig fin nok. Desuden er det et helvedet at sætte Nvme drive op, og den medfølgende manual er bare til grin, samt MSI hjemmeside giver heller ikke rigtig brugeren en oplevelse af at blive taget seriøst.

Deres software er tilgengæld en meget fin pakke, men også her er der enkelte elementer der trænger til en 2017 opdatering.

Og så lige til sidst....3xFan control er slet ikke nok til et OC mobo i dag, dog fint at man kan vælge om de skal køre PWM eller DC.

Jeg syntes man tydeligt mærker at MSI er i en anden liga end F.eks ASUS.