Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 650,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: DCS

BIOS

MSI's Click BIOS 5 er nem at navigere i, her er det EZ BIOS som er den lette udgave med et hurtigt overblik over de mest gængse indstillinger.

 

Her har jeg med F7 skiftet til en BIOS udgave der hedder Advanced og det er den jeg bruger fremover i beskrivelsen. I øverste del ligner advanced udgaven EZ da de samme ting går igen. fra venstre får man præsenteret tid og dato og derunder temperaturerne på CPU og bundkort. Næste knap er til at slå XMP overclock på RAMmen til/fra og den bliver flot rød når det er slået til. Det giver så kun mening på ram der kører under de 2133 MHz som er bundkortets begrænsning. derefter vises CPU og RAM hastighed. Til højre for dem vises bundkort og CPU model samt installeret RAM størrelse til sidst vises aktuel Vcore og RAM spænding.   

 

i det første punkt i venstre side som hedder Settings får man adgang til mange af bundkortets indstillinger. Der er 5 punkter som jeg beskriver i det følgende.

 

I system status vises alle de tilsluttede SATA enheder samt ur og dato som er det eneste der kan justeres på i dette punkt. Der er også info om den aktuelle BIOS version. Under næste punkt billedet til højre kan man gå ind og vælge en masse opsætninger af bl.a. ACHI og grafikvalg. Det er også her man opsætter USB mode og slår Thunderbolt til/fra sammen med bundkortets øvrige I/O indstillinger f.eks. slå lyd og netkort til/fra.

 

I næste punkt Boot vælger man sin Boot rækkefølge og kan slå ting som Keynumlock og Full screen Logo til/fra. På billedet til højre er vi nået til security og her kan man vælge at sætte password på bundkortet.

 

Så er vi nået til femte og sidste punkt og det er her man kan gemme sin opsætning eller fortryde hvis man v

 

Næste felt i venstre side er stedet hvor man normalt kan overclocke sin CPU og altså her man kan justere på bl.a. Ratio (gangefaktoren). Det var desværre ikke muligt at lave overclock på CPU'en på dette MSI B150M Mortar bundkort.

 

Her i OC længere nede er vi nået frem til hvor man kan justere på CPU'ens Vcore og det er ligesom ratio ved at indtaste en værdi. Ligesom i Ratio giver det ikke meget mening at hæve sin Vcore spænding hvis man alligevel ikke kan hæve ratio'en.

 

Tredje punkt i venstre side er M-Flash og trykker man på den booter systemet og går i flash mode som er en tilstand hvor man via en USBstick kan opgradere sin BIOS.

 

I højre side under OC Profile er det muligt at gemme sin overclock profil hvis man giver sig i kast med oc på dette bundkort. Det er muligt at hente en profil fra ROM eller USB og gemme på USB.

 

I punktet Hardware Monitor får man mulighed for at justere på bundkortets blæsere. Som man kan se her er det muligt at definere sin egen kurve over hvordan blæseren skal køre ved at trække i de fire blå punkter på kurven. Man kan også slå smartfan fra og køre blæserne manuelt. I venstre side vises CPU og bundkort temperatur og forneden kan man se systemet forskellige spændinger.

 

I det sidste punkt i højre side er det Board Explorer vi er nået til det er blot en grafisk fremstilling af hvad der er sat i bundkortet. De røde felter indikerer at der er monteret hardware og her har jeg ladet pilen være på CPU'en og straks vises CPU navn og model samt frekvens.

 

Den medfølgende software beskrives på næste side.