Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 650,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: DCS

Test

Testmaskinen består af :

  • Bundkort: MSI B150M Mortar BIOS Ver. E7972IMS.C90
  • CPU: Intel i5-6600K Skylake CPU @ 3,5 GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 MHz
  • Grafikkort: MSI R9 270 Gaming
  • SSD: Ocz Vector 180 256 GB
  • Harddisk: Samsung 500 GB
  • Køling: NZXT Kraken 61
  • OS: Windows 8.1 Pro

 

Programmer:
3Dmark 2013
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
wPrime
ChrystalDiscMark

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.

Som man kan se allerede af den første test her på 3DMark falder B150 Chipsættet noget tilbage og det hænger nok sammen med de manglende PCIe baner.

 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.

Samme tendens går desværre igen i Basemark CL testen hvor Z170 brillerer med en højere ydelse.

 

Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS.

I Cinebench testen ser vi også B150 være markant efter Z170 chipsættet.

 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der levere resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency.

I denne test som udelukkende tester på RAMmens hastighed er det klart at B150 kommer bagefter da RAMmene kun kan køre max 2133 MHz på dette MSI bundkort. På Z170 bundkortet kørte RAMmene 3000 MHz.

 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".

Denne test kører en række forudindstillede scenarier ved forskellige slags brug af PC'en og her er MSI bundkortet ikke helt så markant bagud. Faktisk scorer det højest i Storage testen.

 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.

wPrime som udelukkende kører på CPU'en burde ligge mere lige for de testede bundkort, men igen er MSI bundkortet med B150 chipsæt en del bagud.

 

CrystalDiskMark 3.0.3 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene.

I denne test ser vi nogle ret ligeværdige målinger på begge bundkort, men især på 4K testene trækker MSI bundkortet markant fra ASUS Sabertooth.

 

På næste side følger konklusionen.