Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: bauner
Oversættelse: bauner

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 699,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

Med alt det indleden på plads er jeg nu klar til at teste NZXT RGB Aer og HUE+. Jeg har valgt at teste blæserne som kabinetkøling og på den Scythe Mugen 5 der p.t. sidder i min testmaskine.

- Idle temps aflæses efter reboot og 15 min idle.

- Load temps aflæses efter reboot og 15 min Prime 95 (torture)

Testmaskinen består af:

 • Phanteks Eclipse P400S W
 • ASUS Sabertooth Z77 - BIOS 2104
 • Intel Core i5 3570K - med turbo enabled
 • 8GB G. Skill Sniper 2133
 • eVGA GTX 670 FTW
 • 250GB Samsung 850 EVO
 • Gigabyte G750H
 • Windows 10 Pro x64

Testprogrammer:

 • Asus AI Suite II 2.01.01
 • CPU-Z 1.78.1
 • Prime95 v28.9
 • Voltraft SL-100 dBA måler

Vi starter med standard hastighed. De tre NZXT RBG Aer er installeret som to stk. in-take i fronten, og en out-take bagerst i kabinettet.De tre RGB´er køer med ca. 900 rpm her, og det eneste der falder i øjnene er temperaturen på bundkortet. Jeg prøvede tre gange, men fik samme resultat. Måske det ændrer sig, når vi sætter CPU´en på hårdt overarbejde med 15 min. Prime 95.CPU´en nyder godt at den ekstra luft der kommer ind, men temperaturen på bundkortet er uændret. Støjniveauet er steget en smule men intet alarmerende. Blæserne kører nu med ca. 1.200 rpm.
Vi smider fløjlshandskerne og oc vores i5´er til de sædvanlige 4,4 GHz (44 x 100 @ 1,250 V Vcore).
Billedet gentager sig. Og igen undrer jeg mig over temperaturen på bundkortet. Jeg prøvede igen tre gange med samme resultat. Støjniveauet er stadig meget lavt, og blæserne kører med ca. 900 rpm.
Vi slutter denne del af med endnu en omgang Prime 95.Igen ser vi en væsentlig ændring af CPU-temperaturen. Bundkortet bliver en smule varmere og støjniveauet er også røget en smule i vejret. Blæserne kører nu med ca. 1.500 rpm.

I sidste del af testen bruger jeg blæserne på vores Scythe Mugen 5 CPU køler. Da der var en ekstra blæserclips med til den, har jeg både testet med single fan og en Push/pull konfiguration. Da jeg vil sammenligne med resultaterne fra den originale test af Mugen 5, har jeg sat mine 2 120mm Scythe Slipstreams i kabinettet - en i fronten som in-take og en bagerst som out-take.
Ved idle er der nærmest ingen forskel. Vi prøver med Prime 95.Her ser vi et forbavsende spring med single fan. Støjniveauet er det samme både med single og push/pull. NZXT RGA Aer spinner med ca. 1000 rpm her. Du vinder lige et par grader med push/pull konfigurationen.
Lad os se om de gode tendenser fortsætter når vi oc i5´eren.Billedet gentager sig ved idle. Den ene grad man vinder ved push/pull vil jeg ikke ligge så meget i. Vi slutter testen af med at køre 15 min. Prime 95.NZXT RGB Aer går all-in nu, og kører med ca. 1.500 rpm, og det kan høres. Lyden er langt fra ubehagelig, men den kan altså høres. Du vinder hele fire grader med NZXT RGB Aer blæserne er i push/pull - men det er på bekostning af støjen. Med single vinder du beskedne 2 grader.

 

Konklusion på næste side.