Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: SUPERO
DK distributør: n/a

BIOS 

BIOSén på dette SUPERO bundkort er lidt anderledes end dem jeg er vandt til fra ASUS, Gigabyte og MSI, da dette er en AMI BIOS. Men umiddelbart er den indrettet med 6 knapper i venstre side som jeg i det følgende kigger lidt nærmere på. Når man går ind i menuen er der undermenuer man kan gå ind i længere nede. Her vises f.eks. den øjeblikkelige CPU konfiguration.

 


 

I denne første CPU menu og kan man rigtigt kan muntre sig med diverse indstillinger der vedrører CPUén bl.a. er det her man kan Overclocke på gangefaktoren og længere nede indstilles Vcore spændingen enten ved adaptive setting eller man kan vælge offset hvis det foretrækkes.

 


 

i den næste knap som hedder Memory er det alt omkring indstilling af RAMmen vi ryger ned i. Her kan RAMmen sættes manuelt til en given hastighed eller man kan gå længere ned og vælge undermenuen Memory Overclocking for at sætte RAM til X.M.P 2 indstillinger.

 


 

Under Advanced som er den tredje knap, er der en masse undermenuer, og jeg prøver efter bedste evne at gennemgå nogle af den i det følgende.

 


 

Dette billede har at gøre med PCI indstillinger, det er også her man kan slå Wake on LAN til/fra og selve lydkortet kan her også slås til/fra. På det andet billede kan man også for hver enkelt PCIe port bestemme hvilken mode de skal køre i her står de til Legacy som nok er det de fleste vil vælge.

 


 

På første billede sætter man om SATA controlleren er slået til/fra og hvilken mode den skal køre i. Derefter følger de enkelt SATAporte dernedad, de er alle sat med hotplug slået til så man kan skifte sine SATAdiske uden at ødelægge bundkortet. På det andet billede kan man f.eks. sætte hvordan startknappen skal reagere når man trykker på den, sluk med det samme eller vent 4 sekunder når den holdes inde. Det er også her man vælger hvad der sker efter strømsvigt.

 


 

På dette sidste billede er vi nået til USB konfiguration og her kan opsættes hvilken mode USB skal køre i f.eks. Legacy som de fleste af os bruger. Det er også her man kan slå USB 3.1 controlleren til/fra.

 


 

På den fjerde knap kan man overvåge systemet temperaturer og spændinger. Det er også muligt at indstille hver enkelt blæser.

 


 

Under Save & Exit finder vi bl.a. muligheden for at vælge sit boot drev og eller gå i en af systemets BBSér for at se tilsluttede enheder og det er også her man kan overspringe Boot sekvensen til fordel for et drev efter eget valg.

 


 

Sidste knap er et program til at flashe bundkortets BIOS ved hjælp af en USB stick.

 

På næste side beskriver jeg softwaren.

 

 

simon.s
 
Enthusiast
Tilføjet:
26-02-2017 10:30:19
Svar/Indlæg:
3/0
Godt mobo til Nvidia folket XD