Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: SUPERO
DK distributør: n/a

Test

Testmaskinen består af :

  • Bundkort: SUPERO C7Z270-CG BIOS ver. 1.0
  • CPU: Intel i7 6700K Skylake CPU @ 4,0GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 MHz
  • Grafikkort: MSI R9 270 Gaming
  • SSD: Ocz Vector 180 256 GB
  • Harddisk: Samsung 500 GB
  • Køling: NZXT Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro

 

Programmer:
3Dmark 2013
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
wPrime
ChrystalDiscMark
 

Jeg havde problemer med at få den benyttede RAM til at køre på de 3000 MHZ som alle andre bundkort ikke havde problemer med på X.M.P. profilen, men med dette bundkort måtte jeg nøjes med 2400 MHz. Det skal man have i mente når man ser på testresultaterne.
 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.
 


 

Vi lægger ud med 3DMark og kan se at her er SUPERO bundkortet en smule bagud i alle 3 tests.
 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges OpenCL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score. 

Her i Basemark CL er det ret markant at SUPERO bundkortet slet ikke kan følge med konkurrenterne.
 

Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

I denne test er SUPERO bundkortet dog kun en 6-7 Frames efter de andre i OpenGL testen og igen ser vi det falde tilbage i selve CPU scoren.
 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

Her i AIDA testen kommer SUPERO bundkortet selvfølgelig ind på en sidste plads, og det skyldes naturligvis at jeg kun kunne køre RAMmen på 2400 MHz.
 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks". 

I PCMark 8 testen ser vi næsten ens resultater fort alle bundkortene og SUPERO C7Z270-CG er et mulehår foran GIGABYTE Aorus bundkortet.
 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

Her kommer SUPERO igen ind som den sidste i rækken med en noget lavere score specielt i den lange test, faktisk hele 10 sekunder efter Aorus bundkortet.
 

CrystalDiskMark 3.0.3 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene. 

Igen i ChrystalDiskMark er SUPERO bundkortet et pænt stykke efter konkurrenterne, undtaget lige i 4K læs testen hvor det følger de andre.

 

På næste side får CPU'en en gang OC.

 

 

simon.s
 
Enthusiast
Tilføjet:
26-02-2017 10:30:19
Svar/Indlæg:
3/0
Godt mobo til Nvidia folket XD