Test: Blue Lola headset

Lyd d.  20. januar. 2017, skrevet af Gerner 0 Kommentarer.  Vist: 11205 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2054,00
Produkt udlånt af: Blue
DK distributør: n/a

Design, nytænkning af form og funktionalitet

Der er ingen tvivl om, at Blue har lavet et unikt design som ikke ses hver dag. Ikke nok med, at det er et unikt design, så er det også en helt anden måde, som bøjlen justeres på. Man har ikke de forskellige trin i hver side for at justere hver kop. Her bliver hele koppen drejet om en aksel, og på den måde gør afstanden længere fra kopperne til øverste del af bøjlen. Selve bredden af hovedtelefonen justeres ved hjælp af et smart system i hver side af bøjlen, der både udvider men strammer samtidigt.

Kopperne er af fin størrelse, hvor Blue skriver, at de er lavet efter øret, og skulle derfor give en bedre pasform. Størrelsen på koppen er en ting, hvor en anden er puden, der er relativ tyk. Det er puder med kunstlæder på ydersiden og mellemblødt skum inderst, hvilket giver en fin pasform på siden af hovedet. Selve hovedbøjlen har også tykke puder, der ligeledes har kunstlæder på ydersiden og mellemblødt skum inderst. Til sammen får man en fin pasform, men man skal lige være obs. om man har indstillet hovedtelefonen ordentligt på hovedet. Jeg fornemmede lidt ubehag ved siden af hovedet, hvis jeg placerede hovedbøjlen længere tilbage på hovedet. Det skal også nævnes, at alt efter hovedform, så lukker puderne ikke helt til rundt om hovedet, men kan gabe lidt øverst. Selve pasformen lider ikke af det, og der siver ikke lyd ud af koppen.

Med i kassen medfølger to forskellige kabler, hvor det ene er 3 meter, og det andet er 1.2m med kontrol. Til fælles er de begge tynde og flade, som ikke kludrer sammen. Kablet går kun op til den ene kop, hvor det er aftageligt. Her er begge stik ender med et 3.5mm Jack stik. Hvis man skal være lidt på tværs, kunne det lange kabel på 3 meter, godt have været noget tykkere, da jeg tænker det vil klæde hovedtelefonen bedre. Det tynde kabel på 1.2 meter er fuldt ud tilfredsstillende, da det er ment til transportabelt brug, og skal derfor ikke fylde alverdens.


Lige når man får Blue Lola i hånden kan man med det samme mærke, at det er gode materialer der er blevet brugt. De har en vægt på ca. 400 gram, hvilket er på grund af bøjlen i aluminium. Vægten kan måske godt forskrække, men når man først får dem på hovedet, har vægten ingen betydning. Det hele virker solidt og på ingen måde skrøbeligt. Jeg har dog lagt mærke til, at når hovedtelefonen er i sin fulde brede, så gå det smarte system på selve bøjlen, og har derfor ridset i lakken.

Specifikationer

Type and size: 50mm, fiber-reinforced dynamic driver

Impedance: 42 ohms

Frequency response: 15Hz-20kHz

Enclosure details: Sealed enclosure with tuned damping materials

Weight: 397g

Tilbehør: Soft case with cable storage pocket /1.2-meter audio cable with Apple iPhone/iPad controls and microphone / 3 meter audio cable / 3.5mm to 1/4" adaptor