Test: Asus Prime Z270-A bundkort

Bundkort, Intel d.  14. marts. 2017, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 16514 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1300,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

 

 

Sådan tager bundkortet sig ud oppefra og det er et tema der på farvesiden falder ret godt i min smag. I/O området har et hvidt skjold. Bundkortets serie står i sølvfarvet skrift. Der er også et par områder med klar plastik isat og derunder kan man se noget som nok skal forestille printbaner. Derudover er farverne grå, hvid og forkromet. Selve bundkortet er matsort.

 

Der er 4 RAM sokler med lås i den ene ende. Der kan køres Dual channel på kortet, så 2 af soklerne er sorte og de andre 2 er grå. Der kan maksimalt installeres 64 GB RAM.

Forneden på dette foto ses lydkortet. Selve chippen er gemt under et metal dæksel med skriften Chrystal Sound. Lydkortet er som det snart er blevet standard opdelt i 2 lag på printet, så hver kanal får sit lag. Audiodelen er på printet også "fysisk" adskilt fra resten af elektronikken så ikke støj påvirker audio signalet.

Der er 10 strømfaser på dette bundkort, så spændingerne til CPUén kan blive meget stabile og det er en stor fordel ved OC. Man ser her også de ret store skrå køleprofiler. De er også sølvfarvede har en profil som sikrer et stort køleareal.

I højre side ved chipsæt køleren er der 6 stk. SATA porte, de bliver dog reduceret med 2 pr. M.2. SSD man monterer.

 

På næste side ser vi nærmere på BIOSén.