Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1300,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Test

 

Testmaskinen består af :

  • Bundkort: ASUS PRIME Z270-A BIOS Ver.0701
  • CPU: Intel i7 6700K Skylake CPU @ 4,0GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 MHz
  • Grafikkort: MSI R9 270 Gaming
  • SSD: Ocz Vector 180 256 GB
  • Køling: NZXT Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro

 

Programmer:
3Dmark 2013
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
wPrime
ChrystalDiscMark

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.

Prime Z270-A bundkortet er rigtigt godt med i denne test og klarer sig lige så godt som Gigabyte Aorus bundkortet og det går igen i alle 3 tests. I Fire Strike klarer ASUS bundkortet sig bedst.

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.

Også i Basemark testen er ASUS PRIME helt suverænt og løber med det hele. Især fractal testen er imponerende høj.

Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS.

Her i Cinebench ser vi ASUS PRIME være på højde med Aorus igen i OpenGL testen. CPUtesten klarer ASUS bundkortet sig også fint og ligger på linje med de andre bundkort.

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency.

I AIDA testen ligger ASUS PRIME bundkortet fuldt ud på højde med MSI Carbon og Aorus bundkortene.

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".

Også i PCMark 8 testen klarer ASUS PRIME sig rigtigt godt og yder som de andre bundkort i de fleste af testene og det scorer højest i Work testen.

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.

I denne test klarer ASUS PRIME sig helt suverænt og scorer lavest hvilket også er det bedste så her løber ASUS med det hele.

CrystalDiskMark 3.0.3 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene.

ChrystalDiskMark klarer dettte ASUS bundkort også helt fint og ligger næsten på linje med de højest ydende bundkort i denne test.

 

 

På næste side får CPU'en lidt OC.