Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1940,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Software 

Hvis man smider DVD'en i et drev når man skal installere bundkortet, springer dette billede straks op. Herfra er det rigtigt nemt at installere sine drivere og ikke andet. Har man brug for Chrome er det også en mulighed man kan krydse af i venstre side. 

 I næste punkt nedad er det diverse programmer og værktøjer der kan installeres. Igen sætter man flueben i de programmer man ønsker at installere og trykker på Install. På billedet i højre side kan man se manualen eller diverse anden info såsom Quick guiden og garanti information. 

I det sidste og fjerde punkt kan man installere en Norton Security pakke som er en prøveversion til en måned, samt om man vil have google som sin startside i browseren. 

Her er det programmet ASUS AI Suite 3- Thermal Radar 2 jeg har startet, og her gemmer sig mange spændende ting at skrue og regulere på. F.eks. er det muligt via en guide at optimere systemet til Thermal Tuning ved at trykke på knappen Start. Det automatiske system justerer så på alle de tilsluttede blæsere så systemet kører balanceret. Det er da ganske smart. Thermal Radar er igen menu styret i øverste linje og her er det så første fane/punkt.

 


 
 

I det næste punkt er det muligt at indstille sine blæsere ved at rykke rundt på punkter i en graf for hver enkelt blæser. når man er tilfreds kan resultatet gemme i en fil. Det er her også muligt at få blæserne til at køre et stykke tid efter nedlukning og det vil forlænge livet for CPU og GPU. I det fjerde punkt på næste billede kan man overvåge systemet under load og i idle. Et par levelmetre viser den øjeblikkelige status i realtime. 

Her i femte punkt kan man vælge mellem 4 profiler hvilken mode bundkortet skal køre i. Her er det høj ydelse der prioriteres. På et par slidere kan man justere på tiden der går inden skærmen slukker og på den anden kan man sætte tiden for hvornår systemet går i dvale. 

Sjette punkt er en optager der viser systemets kritiske temperaturer og spændinger og er ganske lækkert til hurtigt at få et samlet overblik over systemet. Syvende og sidste punkt viser hvor hårdt man har sat VRM modulernes muligheder for at levere føde til CPU'en og her det vist i optimized profilen. 

Der medfølger en 60 dages prøveversion af Norton Security. 

i programmet Turbo LAN er der mange muligheder for at indstille på LAN forbindelsen. På billedet har jeg åbnet ind til protokollerne og her er det muligt at sætte prioritet på diverse programmer til f.eks. fildeling, eller spil. 

AURA er softwaren der styrer alt omkring LED lyset. Det er muligt at vælge diverse lyseffekter i venstre side. Til højre kan der tildeles individuelle farver fra paletten. Den sidste mulighed er at justere på en RGB LED stribe hvis man tilkøber sådan en. 

I softwarepakken finder man også ASUS velkendte Webstorage altså personligt lager i skyen. Man kan synkronisere bestemte mapper på computeren med skyen i form af ASUS's servere. Det er også et ganske fint stykke software hvori man oven i købet kan vælge at lave selektiv synkronisering alt efter hvor man eventuelt skal have adgang til sine filer f.eks. på arbejde, i det offentlige rum, eller hjemme.

 

Testen følger på næste side.