Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1940,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Test
 

Testmaskinen består af :

  • Bundkort: ASUS TUF Z270 Mark I ver.0906
  • CPU: Intel i7 7700K Kaby Lake CPU @ 4,2GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LED DDR4 3200 MHz
  • Grafikkort: MSI R9 270 Gaming
  • SSD: Ocz Vector 180 256 GB
  • Køling: NZXT Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro

 

Programmer:
3Dmark
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
wPrime
ChrystalDiskMark

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer. 

Bedst som man troede at nu kunne der da ikke trækkes mere ud af testene så løfter ASUS baren et hak mere. ASUS TUF Z270 Mark 1 løber i denne test med det hele.

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges OpenCL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score. 

Her i Basemark CL scorer TUF bundkortet også helt fint ikke langt efter Strix M-ITX bundkortet og højere end Aorus Gaming 9 bundkortet.

Cinebench R15:
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

Cinebench testen klarer ASuS TUF ganske imponerende og scorer højere end MSI XPOWER i CPUtesten og kun brøkdele efter i OpenGL testen ganske udmærket.

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

Også i AIDA testen ser vi ASUS TUF Z270 Mark 1 være med i toppen hele vejen igennem.

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks". 

PCMark 8 testen klarer TUF også imponerende og overgås kun i Home testen af MSI XPOWER og ASUS Strix.

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

wPrime klarer ASUS TUF Z270 også glimrende og scorer lavest i begge tests.

CrystalDiskMark 5.1.2 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene. 

Også her i CrystalDiskMark scorer ASUS TUF helt i top og på linje med eller højere end de andre bundkort. Da jeg har taget version 5.1.2 i brug denne gang skal man se bort fra resultaterne i Seq Q32TI læs og skriv testen da den er ændret i den nyere version så resultaterne ikke kan sammenlignes.

 

På næste side får CPU'en lidt OC.